Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässät julkaisi kaksi uutta sopimusta

 
Ässät julkaisi kaksi uutta sopimusta


Porin Ässien ensi kauden joukkueen nimilista on kasvanut kahdella nimellä. Ruotsalaispuolustaja Henrik Petré saapuu Poriin SaiPasta, ja hyökkääjä Jesse Joensuu on puolestaan tehnyt jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

Petre ja Kuparinen,Ässät
Henrik Petré ja Matti Kuparinen ovat ensi kaudella joukkuekavereita.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Finaalista toiseksi viimeiseksi romahtanut Ässät on ollut pelaajamarkkinoilla rauhallisena. Viimein pataleiristä kuului kuitenkin uutisia, kun Henrik Petré ja Jesse Joensuu tekivät porilaisseuran kanssa vuoden sopimukset. Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kuvaa kaksikkoa merkittäviksi palasiksi ensi kauden joukkueeseen.

- Ykkös- ja kakkoskentän pelaajiahan tässä on haettu. Vastuullista roolia on luvassa. Petréltä odotetaan nimenomaan kiekollisuutta ja pelillistä taitoa sekä ylivoimiin viivamiestä. Hän tuo valmiina pelimiehenä myös kokemusta.

Washington Capitalsin vuonna 1997 varaaman Petrén, 27, urakehitystä ovat hidastaneet lukuisat loukkaantumiset. Niitä hänen riesana oli myös päättyneellä kaudella SaiPassa. Lappeenrantalaisten ykköspakiksi kohonneen ruotsalaisen hienosti alkanut kausi keskeytyi ensin loka-marraskuussa polvivammaan. Tammikuussa puolestaan kausi päättyi olkapäävammaan. Kaikkiaan hän pelasi SaiPassa 35 peliä, joissa syntyi tehot 3+13.

Jesse Joensuun, 19, lopullista läpimurtoa on Porissa odotettu on useamman kauden ajan. Sellaista ei tullut vielä viime kaudellakaan, vaikka tehot 9+17 iskenyt porilainen menikin taas askeleen eteenpäin.

- Kohtuulliset pisteet jo nyt ja hänen kehityskäyrä on koko ajan nousussa. Jesse on kunnianhimoinen ja tunnollinen kaveri, jonka urakehitystä haluamme edelleen olla tukemassa, Hirsimäki vakuutti.

Ny Islandersin vuosi sitten varaamalla Joensuulla oli myös muita ottajia. Ässille oman lahjakkuuden jatkosopimus oli tärkeä pelillisesti, mutta ehkä vielä enemmän imagollisesti ja taloudellisesti. Pataseura ei halunnut mahdollisen NHL-korvauksen valuvan muiden käsiin.

- Jessellä riitti kysyntää näillä aika kuivilla pelaajamarkkinoilla. Tietysti kaikki vaikuttaa kaikkeen,  mutta pelaajapanos oli silti se päällimmäinen syy, miksi halusimme hänet pitää. Jos joskus saamme jotain muutakin panosta, niin se on sitten vain plussaa, Hirsimäki mietti.
Joensuu Jesse,Ässät
Jesse Joensuu jatkaa Ässien riveissä.
Kari Saha / UrheiluPori.com
- Ikäisistään Jesse on aina ollut maailmanluokan pelaaja ja kakkoskierroksen varauksena mahdollisuudet NHL:ään ovat lähtökohtaisesti hyvät ehkä jo ensi kauden jälkeen. Ensi kauden hän pelaa kuitenkin SM-liigassa, niin meille on annettu ymmärtää, toimitusjohtaja jatkoi.

Ässillä on nyt ensi kaudeksi 20 pelaajasopimusta. Loput paikat täytettäneen uusilla hankinnoilla. Näin ollen viime kauden patapakasta muun muassa Tom Wandell, Mika Rontti ja Tobias Salmelainen joutuvat etsimään pelipaikkaa muualta.

- On erittäin epätodennäköistä, että tekisimme enää yhtään jatkosopimusta, Hirsimäki vahvisti.

Hisey Rob,Ässät
Rob Hisey on edelleen ilman sopimusta.
Kari Saha/ UrheiluPori.com
Ässät on vahvistanut olevansa kiinnostunut ainakin Martin Sonnenbergistä, Rob Hiseystä ja Markku Tähtisestä. Sen sijaan huhuttua Frank Banhamia tuskin Porissa nähdään.

- Näkemyserot ovat niin isot, että hän tuskin tulee kysymykseen. Nuo muut nimet eivät ole sopimuksia muuallekaan tehneet, joten he kiinnostavat meitä edelleen.

- Pala palalta etenemme joukkueen kokoamisessa. Muutama tarjous on sisällä ja odottelemme vastauksia. Myös maalivahtirintamalla on tarjouksia jätetty. Siihen haemme ennen kaikkea kotimaista vaihtoehtoa, jotta voisimme käyttää ulkomaalaispaikat kenttäpelaajiin Hirsimäki valotti Ässien sopimustilannetta.
Harri Laiho / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulleRobHisey

Rob Hisey

24.9.1984 Oakville, ONT, CAN
Tiedot

JesseJoensuu

Jesse Joensuu

5.10.1987 Pori
Tiedot

Mika Rontti

30.11.1983 Pori
Tiedot

TobiasSalmelainen

Tobias Salmelainen

27.3.1985 Espoo
Tiedot

MarkkuTähtinen

Markku Tähtinen

10.4.1978 Pori
Tiedot

TomWandell

Tom Wandell

29.1.1987 Södertälje, Sweden
Tiedot


Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää