Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässät julkaisi kaksi uutta sopimusta

 
Ässät julkaisi kaksi uutta sopimusta


Porin Ässien ensi kauden joukkueen nimilista on kasvanut kahdella nimellä. Ruotsalaispuolustaja Henrik Petré saapuu Poriin SaiPasta, ja hyökkääjä Jesse Joensuu on puolestaan tehnyt jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

Petre ja Kuparinen,Ässät
Henrik Petré ja Matti Kuparinen ovat ensi kaudella joukkuekavereita.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Finaalista toiseksi viimeiseksi romahtanut Ässät on ollut pelaajamarkkinoilla rauhallisena. Viimein pataleiristä kuului kuitenkin uutisia, kun Henrik Petré ja Jesse Joensuu tekivät porilaisseuran kanssa vuoden sopimukset. Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kuvaa kaksikkoa merkittäviksi palasiksi ensi kauden joukkueeseen.

- Ykkös- ja kakkoskentän pelaajiahan tässä on haettu. Vastuullista roolia on luvassa. Petréltä odotetaan nimenomaan kiekollisuutta ja pelillistä taitoa sekä ylivoimiin viivamiestä. Hän tuo valmiina pelimiehenä myös kokemusta.

Washington Capitalsin vuonna 1997 varaaman Petrén, 27, urakehitystä ovat hidastaneet lukuisat loukkaantumiset. Niitä hänen riesana oli myös päättyneellä kaudella SaiPassa. Lappeenrantalaisten ykköspakiksi kohonneen ruotsalaisen hienosti alkanut kausi keskeytyi ensin loka-marraskuussa polvivammaan. Tammikuussa puolestaan kausi päättyi olkapäävammaan. Kaikkiaan hän pelasi SaiPassa 35 peliä, joissa syntyi tehot 3+13.

Jesse Joensuun, 19, lopullista läpimurtoa on Porissa odotettu on useamman kauden ajan. Sellaista ei tullut vielä viime kaudellakaan, vaikka tehot 9+17 iskenyt porilainen menikin taas askeleen eteenpäin.

- Kohtuulliset pisteet jo nyt ja hänen kehityskäyrä on koko ajan nousussa. Jesse on kunnianhimoinen ja tunnollinen kaveri, jonka urakehitystä haluamme edelleen olla tukemassa, Hirsimäki vakuutti.

Ny Islandersin vuosi sitten varaamalla Joensuulla oli myös muita ottajia. Ässille oman lahjakkuuden jatkosopimus oli tärkeä pelillisesti, mutta ehkä vielä enemmän imagollisesti ja taloudellisesti. Pataseura ei halunnut mahdollisen NHL-korvauksen valuvan muiden käsiin.

- Jessellä riitti kysyntää näillä aika kuivilla pelaajamarkkinoilla. Tietysti kaikki vaikuttaa kaikkeen,  mutta pelaajapanos oli silti se päällimmäinen syy, miksi halusimme hänet pitää. Jos joskus saamme jotain muutakin panosta, niin se on sitten vain plussaa, Hirsimäki mietti.
Joensuu Jesse,Ässät
Jesse Joensuu jatkaa Ässien riveissä.
Kari Saha / UrheiluPori.com
- Ikäisistään Jesse on aina ollut maailmanluokan pelaaja ja kakkoskierroksen varauksena mahdollisuudet NHL:ään ovat lähtökohtaisesti hyvät ehkä jo ensi kauden jälkeen. Ensi kauden hän pelaa kuitenkin SM-liigassa, niin meille on annettu ymmärtää, toimitusjohtaja jatkoi.

Ässillä on nyt ensi kaudeksi 20 pelaajasopimusta. Loput paikat täytettäneen uusilla hankinnoilla. Näin ollen viime kauden patapakasta muun muassa Tom Wandell, Mika Rontti ja Tobias Salmelainen joutuvat etsimään pelipaikkaa muualta.

- On erittäin epätodennäköistä, että tekisimme enää yhtään jatkosopimusta, Hirsimäki vahvisti.

Hisey Rob,Ässät
Rob Hisey on edelleen ilman sopimusta.
Kari Saha/ UrheiluPori.com
Ässät on vahvistanut olevansa kiinnostunut ainakin Martin Sonnenbergistä, Rob Hiseystä ja Markku Tähtisestä. Sen sijaan huhuttua Frank Banhamia tuskin Porissa nähdään.

- Näkemyserot ovat niin isot, että hän tuskin tulee kysymykseen. Nuo muut nimet eivät ole sopimuksia muuallekaan tehneet, joten he kiinnostavat meitä edelleen.

- Pala palalta etenemme joukkueen kokoamisessa. Muutama tarjous on sisällä ja odottelemme vastauksia. Myös maalivahtirintamalla on tarjouksia jätetty. Siihen haemme ennen kaikkea kotimaista vaihtoehtoa, jotta voisimme käyttää ulkomaalaispaikat kenttäpelaajiin Hirsimäki valotti Ässien sopimustilannetta.
Harri Laiho / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulleRobHisey

Rob Hisey

24.9.1984 Oakville, ONT, CAN
Tiedot

JesseJoensuu

Jesse Joensuu

5.10.1987 Pori
Tiedot

Mika Rontti

30.11.1983 Pori
Tiedot

TobiasSalmelainen

Tobias Salmelainen

27.3.1985 Espoo
Tiedot

MarkkuTähtinen

Markku Tähtinen

10.4.1978 Pori
Tiedot

TomWandell

Tom Wandell

29.1.1987 Södertälje, Sweden
Tiedot


Saku Salmela siirtyy Ässiin

Saku Salmela siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Saku Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia.

Lue lisää
Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Lenni Killisen sekä puolustaja Juuso Ketolan kanssa.

Lue lisää
Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Ässät vahvistaa hyökkäystään Peter Tiivolalla. Kaksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa tehnyt keskushyökkääjä siirtyy Poriin Rauman Lukosta, jonka riveissä Tiivola pelasi kaksi 25 tehopisteen kautta.

Lue lisää
Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Aleksi Rekosen kanssa. Rekonen siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 60 ottelua tehoin 11+17 =28.

Lue lisää
Ässille neljä jatkosopimusta

Ässille neljä jatkosopimusta

Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä.

Lue lisää
Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Otto Kivenmäen sekä puolustaja Niklas Peltomäen kanssa.

Lue lisää