Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jazz lauantaina Närpiöön

 
Jazz lauantaina Närpiöön

FC Jazzin lauantainen isäntäjoukkue Närpes Kraft nousi päättyneellä kaudella Kolmosesta takaisin Kakkoseen. Menneinä vuosina Kakkosen Pohjois- ja Länsilohkojen välillä heitelty Kraft on tällä kertaa mukana Kakkosen B-lohkossa eli samassa missä FC Jazz ja muut satakuntalaiset joukkueet.

Närpiö on perinteinen jalkapallopitäjä, sillä Kraft on pelannut kaikkiaan seitsemän kautta Ykkösessä (viimeksi 2004) ja yhteensä 26 kautta Kakkosessa.

Kraftista putkahtaa maailmalle tasaisesti myös lahjakkaita pelaajia jopa maajoukkuetasolle asti, mitä voidaan pitää mainiona saavutuksena kaupungin kokoon nähden (9 400 asukasta).

Viimeisin Kraftin Veikkausliiga-peluri on vuonna 1992 syntynyt hyökkääjä Kim Böling, joka on edustanut Suomea myös poikamaajoukkueissa. Böling aloittaa uransa toisen liigakauden Vaasan Palloseuran paidassa.

Edellinen Euroopan kentille asti lähtenyt Kraft-kasvatti on keskikenttämies Kevin Peth. Vuonna 1993 syntynyt Peth siirtyi elokuussa 2009 Italian Serie A:ssa pelaavan AS Cesenan akatemiaan. Myös Peth on esiintynyt Suomen poikamaajoukkueissa.

AS Cesena on todellinen Italian suomalaisseura kolmella pelaajallaan. AS Cesenan edustusjoukkueen mukana ovat tamperelainen Jusu Karvonen ja vast'ikään Turusta Italiaan muuttanut Veikkausliiga-komeetta Roope Riski.

Kraftin nykypelaajista ehkä mielenkiintoisin on maalivahti Karl-Filip Eriksson (-94). Hän on myös Suomen U17-maajoukkueen vakiokasvoja. Eriksson oli myös viime keväänä maalilla, kun FC Jazz voitti Kraftin harjoituspelissä Porissa Joonas Laurikaisen ja Aku Kalliolevon maaleilla.
Joukkueet kohtasivat keväällä myös Närpiössä, jossa FC Jazz voitti 1-3.

Paketti kasaan

FC Jazzin päätavoitteena on saada Närpiössä puolustuspeli kuntoon, sillä joukkue on päästänyt peräti 8 maalia viimeisessä kahdessa pelissä. Silti taktisesti rohkeasta pallollisesta pelistä ja aggressiivisesta prässistä FC Jazz ei aio tinkiä.

- Meidän ehdoton ja ainoa ykkösteema on se, että nolla pysyy omissa. Oma verkko on pöllynnyt aivan liikaa viime peleissä, päävalmentaja Risto Virtanen myöntää.

- Mutta en missään nimessä en syytä pelaajiamme, vaan otan omaan piikkini monia maaleja, joita olemme päästäneet. Olemme pelanneet todella rohkeasti ja avoimesti, eikä pelitapa ole vielä täysin hallussa. Mutta taktisesti emme tingi pelitavastamme, vaan jatkamme samalla linjalla ja pyrimme tekemään asiat paremmin.

FC Jazzin kokoonpanoon tulee taas muutoksia. Hyökkääjät ovat käytännössä kaikki pois käytöstä, sillä Mamadou Konate liittyy joukkueeseen maaliskuun alussa, Sami Kriikkula on sairaana ja Miika Pertola kärsii polvivammasta.

- Luvassa on pelaajakokeiluja - myös uusilla pelipaikoilla. Toivottavasti kaikki pelaajat oivaltavat, että kun tilaisuus tulee, se on käytettävä - olipa pelipaikka vieras tai tuttu. Harjoituspelit on sitä varten, että siellä annetaan näyttöjä, Virtanen muistuttaa.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää