Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukko Helsingissä: The Big Steal

 
Lukko Helsingissä: The Big Steal

OTTELUN TEEMA

Rauman Lukko ja Helsingin IFK väänsivät molemmat pitkän sarjan neljännesfinaaleissa. Molemmat joukkueet pelasivat pisimmän kaavan mukaan sarjojen mennessä legendaarisiin seitsemänsiin otteluihin. Raskas ottelutahti jatkui heti yhden huilipäivän jälkeen pääkaupungin kirkkaissa valoissa.

Lukko lähti haastajana HIFKin kotiluolaan ja joutuikin heti alussa takaa-ajajan asemaan. Matsissa tehtiin maaleja tasatahtiin ja Lukko nousi kahdesti varsinaisella peliajalla tasoihin. Lopulta kolmanteen jatkoerään asti venynyt peli ratkesi kun Miikka ”Conan” Tuomainen runttasi väkisin maalin edustalta kiekon verkkoon ja pysäytti digitaalit aikaan 101:49. Lopputulokseksi merkattiin kirjoihin ja kansiin 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1).

ILLAN ELIITTIÄ

Jatkoajalla ratkaisumaalin tekijä on totta kai illan juhlituin sankari, mutta Tuomaisen lisäksi Lukon ratkaisupelaajia olivat kahden pisteen miehet Jakub Petruzalek ja hieman yllättäenkin Otto Honkaheimo. Molemmille taistelijoille merkattiin tehot 1+1.

Maaliensa suilla pelanneet Juuso Riksman ja Mika Noronen joutuivat kenttäpelaajien tavoin kunnolla hommiin. HIFK-vahti Riksmanille kirjattiin 39 torjuntaa ja Noroselle huikeat 56 kappaletta. Lukemat eivät kuitenkaan täyttä totuutta kerro, sillä Lukko puolusti hyvin ja valtaosa vastustajan laukauksista olivat kokeneelle vahdille lapsellisen helppoja.

RATKAISUN PAIKAT

Yhdeksi ottelun ratkaisun paikoista voi laskea Lukon väännettyä pelin väkisin tasoihin avauserän lopussa. HIFK hallitsi ensimmäistä erää todella vahvasti pitäen Lukon täysin poissa maalintekopaikoilta.

Erää oli pelaamatta alle puoli minuuttia kun Kurtis McLean vei kiekon laidalta hyökkäysalueelle, pysähtyi siniviivan jälkeen ja odotti hetken. Millintarkka hidastettu syöttö tyhjään tilaan nousevalle Otto Honkaheimolle oli yksi illan komeimmista yksittäisistä suorituksista. Honkaheimo otti kiekon haltuun ja tuli pitkällä liu’ulla hieman lähemmäs maalia ja veti ranteella kiekon ohi hölmistyneen Riksmanin.

Petruzalekin tekemässä 2-2-tasoitusmaalissa joukkueen kapteeni Honkaheimo oli jälleen suuressa osassa. Kiekko pelattiin viivaan miehelle, joka veti vastustajan maalivahdin naruun komealla harhautuksella. Riksman lähti hieman eteen peittämään Honkaheimon vetoa, mutta kapteeni syöttikin takatolpalle Petruzalekille, jolla oli kaikki aika ottaa kiekko haltuun ja vipata se verkon perukoille.

TULEMAN PITÄÄ

Joukkueilla on edessä yksi lepopäivä, jonka jälkeen pelit jatkuvat viikonlopun tuplalla. Perjantaina isketään yhteen Kivikylän Areenalla ja heti perään lauantaina jälleen Helsingissä.

Perjantaiseen Raumalla pelattavaan toiseen osaotteluun on lipunmyynti käynyt todella kuumana, joten kannattaa heti suunnata lippuluukulle jos vielä et ole paikkaasi varmistanut! Kiekko tippuu jäähän kello 18:30, ovet aukeavat kello 17:00. Tervetuloa näyttämään helsinkiläisille kannustamisen mallia Äijänsuon hornankattilaan!

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


OttoHonkaheimo

Otto Honkaheimo

3.8.1985 Rauma
Tiedot

KurtisMcLean

Kurtis McLean

2.11.1980 Kirkland Lake, ONT
Tiedot

MikaNoronen

Mika Noronen

17.6.1979 Tampere
Tiedot

JakubPetruzalek

Jakub Petruzalek

24.4.1985 Litvinov, Tsekki
Tiedot

MiikkaTuomainen

Miikka Tuomainen

22.5.1986 Turku
Tiedot


Tshekin maajoukkuepuolustaja Jakub Krejcik Lukkoon

Tshekin maajoukkuepuolustaja Jakub Krejcik Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa puolustustaan, kun Jakub Krejcik liittyy sinikeltaisiin. Raumalaisseuran ja 27-vuotiaan tshekkipuolustajan sopimus kattaa kauden 2018-19.

Lue lisää
Oskari Setänen Lukon maalille kahden vuoden sopimuksella

Oskari Setänen Lukon maalille kahden vuoden sopimuksella

Rauman Lukko ja maalivahti Oskari Setänen ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. Tulevana lauantaina 24 vuotta täyttävä Setänen edustaa raumalaisseuraa näin ollen ainakin kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Tapio Laakso Rauman Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Tapio Laakso Rauman Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko on kiinnittänyt hyökkäykseensä Tapio Laakson. 32-vuotias keskushyökkääjä saapuu Raumalle kaksivuotisella sopimuksella, joka kattaa kaudet 2018-19 ja 2019-20.

Lue lisää
Tukonen palaa tositoimiin, VandeVelden kausi ohi

Tukonen palaa tositoimiin, VandeVelden kausi ohi

Rauman Lukko saa kokoonpanoonsa tärkeän palasen, sillä Lauri Tukonen tekee paluun tositoimiin lauantaina Kivikylän Areenalla HPK:ta vastaan pelattavassa ottelussa.

Lue lisää
William Wrenn loppukaudeksi vuokralle Lukkoon

William Wrenn loppukaudeksi vuokralle Lukkoon

Rauman Lukko vuokraa loppukauden ajaksi Vaasan Sportista puolustaja William Wrennin. 26-vuotias yhdysvaltalaispelaaja on mukana Lukon kokoonpanossa jo keskiviikon HIFK-ottelussa.

Lue lisää
Juho Keränen loppukaudeksi Lukko-hyökkäykseen

Juho Keränen loppukaudeksi Lukko-hyökkäykseen

Rauman Lukko on hankkinut hyökkäykseensä kokeneen Juho Keräsen. Raumalaisseuran ja 32-vuotiaan hyökkääjän sopimus kattaa loppukauden 2017-18.

Lue lisää