Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sarjajumbo saapuu Raumalle

 

Sarjajumbo saapuu Raumalle


Ilvestä ja lohkon kakkossijaa hamuava Pallo-Iirot on lauantaina pakkovoiton edessä, kun synkän kauden pelannut Tikkurilan Palloseura vierailee Otanlahdessa.

Kun Kakkosen B-lohkoa on jäljellä Iirojen osalta vielä neljän kierroksen verran, tilanne sarjataulukossa on äärimmäisen kutkuttava. Iiroilla on kasassa 45 pistettä, jotka oikeuttavat kolmanteen sijaan. Tässä vaiheessa kautta vaikuttaa jo melkoisen varmalta, että nousukarsintoihin menevä paras lohkokakkonen tulee B-lohkosta. Kakkospaikalla on tällä hetkellä ottelun Iiroja enemmän pelanneena Ilves 49 pisteellä.

Jos Iirot voittaa TiPS:n, ero kaventuu jälleen yhteen pisteeseen. Keskeiseksi karsijan ratkaisijaksi voi nousta SalPa, jolla on vielä ottelut jäljellä sekä Iiroja että Ilvestä vastaan. Joka tapauksessa on vesiselvää, että Iirojen täytyy kaataa alkuun TiPS ja todennäköisesti kolme muutakin vastustajaansa päästäkseen tavoittelemaan paikkaa auringossa.

Otanlahti syö Iirojen kotietua

Testin numero yksi ei pitäisi muodostua raumalaisten kompastuskiveksi. Nousijajoukkue TiPS on saanut raavittua kasaan vaatimattomat viisi pistettä ja se on ylipäätään välttänyt tappion vain kolmessa ottelussa. Maaleja on syntyntyt lohkossa vähiten ja omissa vastaavasti kolissut eniten, joten tikkurilalaiset pitävät oikeutetusti lohkon perää.

Iirojen analyyttisen päävalmentajan Pasi Lehtosen mukaan ottelun siirtäminen Otanlahteen ja vielä mahdollinen sadesää suosivat vierasjoukkuetta. Lehtonenkin toki tiedostaa tasoeron ja voittoa vaativan sarjatilanteen.

- Olemme rakentaneet joukkueen pelaamaan taitojalkapalloa ja lähteneet siitä, että kotiottelut pelataan tekonurmella. Jos ei ihmettä nähdä, niin TiPS tulee Raumalle lähtökohtanaan tiivis puolustuspeli. Sen murtaminen olisi ehkä ollut nopealla tekonurmella helpompaa kuin nyt Otanlahdessa, Lehtonen pyöritteli.

Hyysalolla painavaa sanottavaa

Lehtonen tiedostaa avausmaalin merkityksen. Hän tekeekin kaikkensa, jotta Iirot lähtisi otteluun alusta asti tarpeeksi terävänä.

- Mitä pitemmälle TiPS pystyy pitämään maalinsa puhtaana, sitä enemmän he alkavat uskoa mahdollisuuksiinsa. Meidän on tultava otteluun hyvällä asenteella ja varsinkin nopeaan syöttöpeliin ja maalintekoon täytyy löytyä huolellisuutta ja keskittymistä. Toisaalta, jos 0-0:ssa mennään pitemmälle, niin mieltä täytyy löytyä uskoa ja kärsivällisyyttä, Lehtonen vaatii.

Tällä hetkellä valtionpalveluksessa itselleen koreampia natsoja suorittava Juho Hyysalo osoitti median prässissä saaneensa kommentteihinsa viileää kypsyyttä. Hyysalo valotti joukkueen kantaa loppukauteen.

- Me lähdemme siitä, että hoidamme on leiviskämme ja voitamme loput ottelut. Sen jälkeen katsotaan riittääkö. On ihan turhaa spekuloida liirumlaarumeilla, että jos Ilves sitä tai Ilves tätä. Tai minä en ainakaan lähde siihen leikkiin, varsin tyylikkäästi esiintynyt Hyysalo sivalsi.
 
Pallo-Iirot - TiPS poikkeuksellisesti Otanlahdessa lauantaina 17.9 kello 14.00.

Pallo-Iirojen tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Pallo-Iirot ry - logo

Pallo-Iirot - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNico Rinne palaa Pallo-Iiroihin

Nico Rinne palaa Pallo-Iiroihin

27-vuotias Rinne on pelannut kaksi viime kautta Musan Salamassa, joka taisteli molemmilla kausilla noususta Ykköseen.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aake Rapala ja Tuomo Ruotsalainen jatkavat Pallo-Iiroissa

Aake Rapala ja Tuomo Ruotsalainen jatkavat Pallo-Iiroissa

Pallo-Iirojen kasvatti, 21-vuotias Aake Rapala jatkaa miesten edustusjoukkueessa. Keskikentällä pelaava Rapala on pelannut miesten edustusjoukkueessa 47 ottelua, joissa molemmilla jaloilla vetävä Rapala on tehnyt 3 maalia.

Lue lisää
Miika Pertola jatkaa Pallo-Iiroissa

Miika Pertola jatkaa Pallo-Iiroissa

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen kokoaminen jatkuu. Keskikentän pohjalla, mutta myös muilla pelipaikoilla viihtyvä kovaotteinen Miika Pertola allekirjoitti vuoden jatkosopimuksen.

Lue lisää
Mikko Valtanen jatkaa Pallo-Iiroissa

Mikko Valtanen jatkaa Pallo-Iiroissa

Seuran kasvatti on pelannut Pallo-Iiroissa 87:ssa ottelussa, joissa Valtanen on iskenyt yhdeksän maalia. Viime kaudella Valtanen teki kolme maalia ja alusti neljä.

Lue lisää
Niklas Kuusio jatkaa kasvattajaseurassaan

Niklas Kuusio jatkaa kasvattajaseurassaan

Pallo-Iirot ja Niklas Kuusio solmivat vuoden jatkosopimuksen.

Lue lisää