Pallo-Iirot pesi kasvonsa

UrheiluRauma

Pallo-Iirot - FC Kiisto 5-0 (3-0)

Raumalla nähtiin maanantai-iltana melkoisen yksipuolinen jalkapallonäytelmä, kun Pallo-Iirot pyöritti vaasalaista FC Kiistoa lähes mielinmäärin. Ensimmäisen jakson alkupuolella raumalaisilla oli jo muutama paikka iskeä pallo vieraiden verkkoon, mutta kun ei onnistunut, niin peli hidastui ja Kiistokin pääsi pari kertaa kohtalaisille tekopaikoille.

- Pelimme lähti käyntiin todella heikosti. Olimme huolimattomia, mistä syystä kaveri olisi voinut käydä tekemässä maalin, kertaili Iiro Aalto.

Puolituntia oli peliä takana, kun alkoi tapahtua, raumalaiset nopeassa tahdissa kolme maalia ja peli oli käytännössä siinä. Ensin maalin makuun pääsi hienon vapaapotkukuvion jälkeen Peetu Peltonen. Tuosta Peltosen maalista ehti kulua vain nelisen minuuttia ja jälleen oli hässäkkää vaasalaisten maalilla. Tuo tilanne sitten päättyi siihen, että maalivahti Teemu Parpala torjui pallon suoraan Juho "der bomber" Patolalle, joka ei sitten epäröinyt, vaan iski voimalla palllon verkkoon. Kaksi minuuttia edellisestä ja Juuso Aalto syötti Patolan nokikkain Parpalan kanssa ja jälleen verkko heilui.

- Pelimme hajosi aluksi ja sen myötä siitä tuli aluksi vaikeaa, mutta onneksi pikkuhiljaa se kuitenkin parani, valmentaja Pasi Lehtonen sanaili.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata kolmisen minuuttia, kun Kimmo Hörkkö näki vapaana olevan Juuso Aallon ja syötti todella tarkasti omalta alueelta miehen maalintekoon. Tuon J. Aallon maalin jälkeen Iiroilla oli paikkoja edelleen, mutta vasta 72. minuutilla verkko heilui jälleen, kun Iiro Aalto eteni vasenta laitaa ja haki keskitystä Patolalle, mutta kuti upposikin suoraan taka-alakulmaan.

- Täytyy myöntää, että hain syöttöä Patolalle, mutta sinne se vain painui suoraan. Olisihan se ollut varmasti Juholle (Patola) ihan hyvä jopa itseluottamuksen kannalta, että se kolmaskin olisi tullut tilille, Iiro Aalto sanaili.

- Tyytyväinen täytyy olla pisteisiin ja 5-0 -voittoon, vaikkakaan ei peli mitään hyvää ollut. Parantaa täytyy, kun vastaan tulee ne kovimmat joukkueet, kertoi Pasi Lehtonen.

Pallo-Iirojen seuraava koitos on ensi sunnuntaina, kun Äijänsuolle saapuu FC Hämeenlinnan farmijoukkue Härmä.

- Enpä joukkueesta paljonkaan tiedä, mutta ainakin joukkue puolustaa tiiviisti ja kärjessä pelaavat nopeat Aleksi Latvanen ja Antti Laine. Latvasella käyvät sekä jalat että suu, naurahti Lehtonen.

Maalit: 32. 1-0 Peetu Peltonen (Kimmo Hörkkö), 36. Juho Patola, 38. 3-0 Patola (Juuso Aalto), 48. 4-0 J. Aalto (Hörkkö), 5-0 Iiro Aalto (J. Aalto)

Pallo-Iirojen naisten joukkueelle kolme uutta pelaajasopimusta

Naisten ykkösessä pelaava joukkue on solminut kolme uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021.

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueelle kaksi pelaajasopimusta

Keskikenttäpelaaja Leevi Haromo ja hyökkääjä Arttu Virtanen solmivat yksivuotiset sopimukset Pallo-Iirojen edustuksen kanssa. Miesten Kolmoseen valmistautuvalla joukkueella on nyt kasassa kaikkiaan 21 pelaajasopimusta.

Hyökkääjä Mikko Jalkanen jatkaa Pallo-Iiroissa vuoden sopimuksella

Viime syksynä miesten edustusjoukkueeseen liittynyt Jalkanen esiintyi vakuuttavasti loppukauden otteluissa. Valmennus kaavailee vikkelälle laiturille isoa roolia myös tulevalle kaudelle.

Konkarihyökkääjä Jussi Aalto palaa vielä kerran Pallo-Iiroihin

Edustusjoukkue saa ensi kaudeksi aimo annoksen kokemusta, kun 37-vuotias hyökkääjä Jussi Aalto tekee paluun Pallo-Iiroihin. Nuori maalivahti Sakari Korri ja keskikenttäpelaaja Leevi Ahonen solmivat myös yksivuotiset sopimukset.

Päävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Scott Green joutuu perhesyiden vuoksi palaamaan välittömästi kotimaahansa Englantiin. Edustusjoukkueesta vastuun ottaa tästä päivästä alkaen joukkuetta kausilla 2016-2017 valmentanut seuran valmennuspäällikkö Kimmo Hörkkö.

Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Seuran oma kasvatti pelasi Pallo-Iiroissa viimeksi kausilla 2012-14 yhteensä 66 ottelussa. Sen jälkeen Hautala pelasi muun muassa useamman kauden Ykköstä AC Oulussa ja viime kaudella Ruotsissa FC Gutessa.