Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Petojussit oli vastaantulija Otanlahdessa

 

Petojussit oli vastaantulija Otanlahdessa
UrheiluRauma

Lukko - Petojussit 2-0 (6-0, 9-4)

Aurinkoinen ja suhteellisen lämmin kesäilta oli houkutellut Otanlahden pesäpallostadionille 464 silmäparia, kun Lukko sai vastaansa Petojussit Peräseinäjoelta. Lukko näytti heti kättelyssä kaapin paikkaa, sillä ensimmäisen aloittavalla raumalaiset takoivat jo kolme juoksua. Kaksi noista kolmesta löi luotettava kolmosvahti Iida Möttönen ja yksi syntyi harhaheitolla.

Petojussit eivät saaneet juuri mitään aikaan. Tuosta oli osoituksena se, että heillä oli jaksolla vain yksi kolmostilanne ja kakkosellekin pääsi vain kaksi juoksijaa. Kaikki nuo vasta neljännen tasoittavalla. Ennen tuota viimeisen tasoittavaa Lukko oli takonut kolme juoksua lisää ja kaksi niistä syntyi jopa vapaataipaleilla ja  yhden löi Susanna Kylä-Kause. Noita vapaataival juoksuja edelsi ikävä tapaus, sillä Petojussien lukkari Reetta Aralinna epileptisen kohtauksen ja kakkoslukkari Oona Huhtamäki hermoili tilanteessa todella paljon. Huhtamäki vaihdettiinkin lautasen ääreltä Aino-Maija Haapamäkeen.

- Ei ollut ensimmäinen kerta, kun Aralinna sai tuon kohtauksen vaikkakin hänen epilepsiansa pitäisi olla lääkeillä hallinnassa. Liekö sitten kuumuus aiheuttanut tuon, mietiskeli Petojussien pelinjohtaja Timo Rintamäki.

Toisen aloittavalleen pohjalaiset tulivat parempana, kuin ensimmäiseltä lähtivät. Joukkue loikin heti tilanteita, mutta vain saivat aikaan vain yhden juoksun. Lukko puolestaan tuli tasoittavalleen yhtä terävänä, kuin mitä aloittivat ensimmäisen jaksonkin. Enni Kylä-Kause pyyhkäisi kakkosrajasta rinteeseen, missä on pitkää nurmikkoa. Tuon lyönnin seurauksena tuli kaksi tavallista ja Kylä-Kause kiersi itse kunnarin.

- Enpä ole vielä ikinä ennen nähnyt, että pallo hukkuu tuohon nurmikkoon, mutta niin vain kävi, ihmettleli Lukon pelinjohtaja Jarkko Pokela.

Toisessa vuorossa Petojussit eivät saaneet juuri mitään aikaan ja Lukkokin tyytyi tasoittavallaan tekemään vain yhden juoksun. Kolmannen aluksi Petojussit kavensi juoksulla numeroiksi 5-2, mutta Lukko takoi omalla sisävuorollaan neljä juoksua ja peli oli ratkaistu. Neljännellään pohjalaiset kaunistelivat vielä numeroita kahden juoksun verran, mutta ei enempää. Näin kaikki kolme pistettä jäi Raumalle.

- Olihan tämä taas meiltä opintomatka. Lukkaritilanteen lisäksi meiltä puuttui jo muutenkin yksi vakiopelaaja ulkopelistä ja sekoitti peliämme. Toisaalta se on ihan sama, jos ne virheet tekee lukkari tai koppari, niin aina se kostautuu.Tasomme vaihtelee ihan liikaa, sanaili Rintamäki.

- Tärkeintä tänään oli kolme pistettä ja tyylillä ei ollut mitään väliä. Me olimme välillä jossain ihan muualla kuin Otanlahdessa, mutta jos kolmostilanteet oli 25-9, niin kai sitten oli ihan hyvä peli, sanaili Pokela.

Lukon lukkaritilannetta mietittiin ennen kauden alkua ja lähinnä sitä, että miten joukkue paikkaa Jenna Kammi-Rahnaston jättämän aukon. Nyt näyttää siltä, että Susanna Kylä-Kause ja Marjut Rantanen paikkaavat sen aukon ihan kivasti.

- Meillä on tällä hetkellä kaksi hyvää niin hyvää lukkaria, että melkein voisi kortilla katsoa, että kumpi pelaa, naurahti Pokela..

Lukko jatkaa kotipelejään ensi sunnuntaina, kun Otanlahteen Turku-Pesis pelinjohtajanaan raumalaisille tuttu mies Juhani Rannikko.

- Sunnuntaina tulee tiukka peli, sillä Turku tuntee meidät niin hyvin. Menen Härmään katsomaan heidän pelinsä perjantaina, jotta saan jotain vinkkejä, kertoi Pokela.

Palkitut:

Lukko:

I: Iida Möttönen

II: Miia Karppanen

Petojussit:

I: Kirsi Ala-Lipasti

II: Aino-Maija Haapamäki


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää