Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turku pisti Lukon ahtaalle

 

Turku pisti Lukon ahtaalle
UrheiluRauma

Lukko - Turku-Pesis 2-1 (4-2, 1-2, 1-0)

Aurinkoisena sunnuntai-iltapäivänä oli Otanlahden pesäpallostadionille saapunut 581 silmäparia seuraamaan, kun Rauman Lukko sai vastaansa Turku-Pesiksen. Peli oli juuri, niin tiukkaa, kuin ennalta osattiin odottiin. Turkulaisten alkukausi on sujunut aika mollivoittoisesti, sillä heillä oli ennen Rauman vierailuaan tilillään vain kaksi pistettä.

Ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa alkoi tapahtumaan Lukon tehdessä yhden juoksun ja turkulaisten vastatessa siihen kahdella.  Noiden kahden juoksun jälkeen turuttaret eivät sitten enää onnistuneetkaan jatkossa. Lukko puolestaan iski vielä kolme lisää ja vei jakson lukemin 4-2.

Lukon ehdottomiin hahmoihin jaksolla kuului kakkoskärki Elina Perkiömäki, joka löi sekä toi yhden juoksun. Lukon lyöjäjokeri Enni Kylä-Kause puolestaan antoi mailansa puhua kahdesti juoksun verran. Turkulaisten akilleen kantapää oli selvästi kolmospuolella, sillä koppari Marianne Penttiselle ei meinannut tarttua pallo millään räpylään. Lukko löikin jakson juoksuista kaksi kolmospuolen kumuroilla.

- Hyvä peli meiltä kaikin puolin. Alkukausi on mennyt vähän niin ja näin, joten täytyy olla tyytyväinen pisteeseen, kertaili Turun 1-palkittu Emma Nieminen.

- Tuli todella tärkeät pinnat meille, mutta vähän harmittaa, kun kolmekin oli ihan omissa käsissä, Lukon 1-palkittu Elina Perkiömäki puolestaan sanaili.

Toinen jakso oli puolin ja toisin hapuilevaa ja hermoilevaa.

- Taso ei todellakaan tänään häikäissyt ainakaan sisäpelissä ja ulkopelissäkin molemmat tekivät muutaman helpon virheen, mietiskeli Turun pelinjohtaja Juhani "Kake" Rannikko

Turku ratkaisi jakson neljännen aloittavalla mennen 2-1 -johtoon, johon Lukko ei pystynyt vastaamaan paikoistaan huolimatta.

Pelin päättyessä 1-1 olikin sitten edessä raastava supervuoro ja siinä sitten nähtiin vain yksi juoksu. Lukon superjokeri Enni "Enska" Kylä-Kause kotiutti Elina Perkiömäen.

Tuo juoksu aiheutti Rannikon taholta parran pärinää vielä pelin jälkeenkin, sillä pallo oli lukkari Laura Haudan hallussa, mutta ei kuitenkaan räpylässä eikä kämmenessä, vaan käsivarsien alla rintaa vasten. Tuomarien tulkinta oli, että säännöt vaativat pallon oloa räpylässä tai kämmenessä.

-  Olen todella huolestunut tuomaritoiminnan tasosta. Ei tuo voittojuoksu ollut ainoa tuollainen tilanne. Käynti optikolla voisi edesauttaa jatkossa, puhisi Rannikko.

- Peli oli juuri niin vaikea, kuin osasimme odottaa. Harmittaa, että heitimme pariin pahaan paikkaan harhoja ja näin annoimme mm. Jatta Vuoriselle "ruokaa" kentälle. Jatta on niin takuuvarma suorittaja, että yleensä kiittää noista, sanaili Pokela.

- Päivän esityksen jälkeen kaksikin pistettä tyydyttää. Yksi asia mitä odotan, että joukkue osaisi käyttää hyödykseen enemmän vapaita lyöntejä kotiutustilanteissa, no siinä meillä vielä riittää opeteltavaa, jatkoi Pokela vielä.

Yksi suurimpia ongelmia Turun pelissä oli se, että joukkueen 1-kärki Johanna Käkönen ei päässyt kertaakaan kentälle koko ottelussa.

Palkitut:
Lukko:

I: Elina Perkiömäki

II: Enni Kylä-Kause

Turku-Pesis:

I: Emma Nieminen

II: Marianne Penttinen


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää