Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Otanlahdessa mentiin taas pitkän kaavan mukaan

 

Otanlahdessa mentiin taas pitkän kaavan mukaan
UrheiluRauma

Lukko - YPJ Kauhava 2-1 (1-2, 3-2, 1-0)

Olihan taas tiistai-iltana todella tiukka naisten superin matsi Otanlahdessa. Ottelun käsikirjoitus oli, kuin jostain Hollywood-elokuvasta. Lukko aloitti juoksujen teon, kun ensimmäisessä vuoroparissa Enni Kylä-Kause kotiutti Elina Perkiömäen. Tuon juoksun jälkeen raumalaisryhmä ei sitten enää juoksuja saanutkaan ensimmäisellä jaksolla hyvistä paikoista huolimatta.

- Meillä oli ekalla jaksolla ihan riittävästi kolmostilanteita, joista olisi pitänyt onnistua, mutta jotenkin vain pystyimme ne hätäilemään, kertaili Lukon pelinjohtaja Jarkko Pokela.

Kauhavalaiset puolestaan iskivät juoksun toiseen ja kolmanteen vuoroon ja ne siis riittivät jaksovoittoon. Pohjalaiset pystyivät luomaan jaksolla seitsemän kolmostilannetta.

- Tuohon määrään kaksi juoksua, niin se tyydyttää, mietiskeli YPJ Kauhavan pelinjohtaja Tero Tuomela.

Toinen jakso oli puolestaan menossa jo pohjalaisille, ennen kuin Lukko tasoitti pelin kolmannessa vuorossa ja iskien kaksi juoksua neljänteen. Kauhavalaiset pääsivät omalla tasoittavallaan vielä juoksun päähän, mutta ei sen lähemmäs ja niin oli edessä supervuoropari.

- Eteenpäin on menty viime kausista, jolloin vielä hävisimme tämmöisiä pelejä, totesi Lukon 1-palkittu Susanna Kylä-Kause.

Sussu (Kylä-Kause) iski tärkeän johtojuoksun neljännen aloittavalla kotiuttaen Miia Karppasen ja sitten vielä perään Sini Strander kotiutti Kaisa-Maija Loutin.

Supervuoro oli liukumassa jo Lukon käsistä ilman juoksua, kunnes etenijä-jokeri Kerttu Höyden järjesti itsensä kentälle ja eteni pesä pesältä kolmoselle. Tuolloin mailan varteen tarttui Porista Raumalle siirtynyt Emilia Harjunen ja hän sitten täräytti kolmospuolelle ja sen turvin "Kepa" Höyden kipitti kotiin. Ylihärmä yritti kaikkensa, mutta ei vain onnistunut. Ottelu päättyi "Sussu" Kylä-Kausen komeaan kärpäseen, millä Ylihärmän kärkietenijä tuhottiin kakkoselle.

- Tämä oli eka peli mihin saimme parhaan kokoonpanomme ja se sitten vähän rauhoitti peliämme. Jos Lukon leirissä puhuttiin, että eteenpäin menty tiukkojen pelien kääntämisessä, niin meillä on vielä vähän toisin. Nyt pelaajien pitää katsoa peiliin, sillä minulla ei ole paljon keinoja, Tuomela totesi.

- Kyllä me tästä voisimme tehdä jonkinnäköisen opetusvideon junnuille, että näkisivät, että mitä ei pidä tehdä. Jos tähän malliin kausi jatkuu, niin minulle tulee lyhyt kausi, kun pitää jättää hommat terveydellisistä syistä, sanaili Pokela.

Tämä ottelupari jatkaa heti sunnuntaina, kun ne kohtaavat Ylihärmässä. Sen jälkeen Lukolla on edessä Pori kaksi kertaa ja Jyvyskylä kerran.

- Paljon pitää tapahtua, että voittoputkemme jatkuu, tällä pelillä se ei jatku, sanaili Pokela lopuksi.

Palkitut:

Lukko:

I: Susanna Kylä-Kause

II: Emilia Harjunen

YPJ Kauhava

I: Titta Liuski

II: Terhi Pesonen


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää