Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Iirojen kausi päättyy kotikentällä

 

Iirojen kausi päättyy kotikentällä


Pallo-Iirojen kapteeni Kimmo Hörkkö päättää pelaajauransa lauantaiseen Sporting-kamppailuun. Hörkön viimeinen tanssi käynnistyy Äijänsuolla kello 14.00.

Pallo-Iirojen peliin Sportingia vastaan ei pääty vain tämä yksi kausi. Siihen päättyy kaikessa haikeudessaan jotain paljon suurempaa. Iirokapteeni Kimmo Hörkkö on kypsytellyt jo pidemmän aikaa sisällään suurta päätöstä.

Jos Hörkön sana pitää, niin peli Sportingia vastaan jää hänen kunnioittettavan uransa päätepysäkiksi.

- Yksinkertainen syy on se, että aika ei riitä. Haluan antaa sitä enemmän perheelle ja valmentamiselle, Hörkkö perustelee.

Periaattellisen Evertonin miehen jämptiyden tuntien tuskin kukaan epäilee hetkeäkään, ettei se pitäisi. Hörkkö on kuitenkin vasta pelaajan parhaassa iässä ja täyttää joulukuussa 29 vuotta. Pakko kysyä, että onko tämä nyt varmasti lopullista?

- Kyllä se pitää. Nyt on kerrankin aikaa lyödä huopatohvelit jalkaan ja Fellaini-perukki päähän, kun Evertonilla on peli.

Ulkomaanrundi olisi voinut olla pidempikin

Raumalainen jalkapalloyleisö muistaa Hörkön rajuna, tinkimättömänä taistelijana, joka herätti vastustajissa kauhua fyysisellä olomuodollaan ja raudanlujalla pelityylillään. Hörkön monipuolisuudesta ja tärkeydestä kertoo se, että vuosien saatossa vaihtuneet valmentajat peluuttivat Hörkköä milloin missäkin pelipaikalla puolustuksesta hyökkäykseen.

Hörkkö täytti vaihtuneet ruudut mukisematta. Pelipaikasta riippumatta taistelu, palo pelata on ollut Hörkön pelissä aina. Se monelle yleisöstä tulee mieleen ensimmäiseksi.

Pelikavereilla pukukopista saattaa olla vaihtelevampia muistoja. Hörkkö kasvoi jalkapallon parissa nuoresta ja railakkaastakin pojankoltiaisesta rauhalliseksi perheenisäksi. Viimeiset vuodet hän oli Pallo-Iiroissakin tietynlainen isähahmo. Johtaja, joka näytti esimerkkiä teoillaan.

Hörkkö ehti pelata Pallo-Iirojen edustusjoukkueessa kymmenen kautta. Vuonna 2006 hän lähti kahden kauden mittaiselle kierrokselle, jolla pääsi kokemaan maailman jalkapalloammattilaisena. Hörkkö pelasi kauden Veikkausliigaa VPS:ssä ja suuntasi sitten kaudeksi Norjan ykkösdivarin Raufossiin. Muille Pallo-Iirot on seura, Hörkölle elämäntapa, joten tie toi vuonna 2008 takaisin iiropaitaan.

- Se kierros olisi voinut olla pidempikin. Sekä Veikkausliigassa että Norjassa olisi ollut mahdollisuus jatkaa. En kuitenkaan missään nimessä kadu palaamista Raumalle. Enemmän kadun sitä, etten kouluikäisenä harjoitellut enemmän omalla ajalla.

Pääsylipun ostaminen riittää

Pallo-Iirojen omalla kasvatilla on seurasydäntä, joka on nykypäivänä sukupuuttoon kuoleva luonnonvara. Pelaajauran päätyttyäkin hän jatkaa Pallo-Iirojen kehittämistä seuran toimistolla. Valmennusuraansa Hörkkö luo Iirojen 01-poikien peräsimessä.

Kentän laidalla on havaittavissa sitä samaa kunnianhimo kuin oli aina askissakin. Kuinkahan kauan lopulta menee, että Hörkkö palaa edustusjoukkueseen valmentajana?

Lauantaisessa Sporting-ottelussa Hörkkö ei odota lakanoita.

- Voitto riittää. Sillä saa kakkossijan, joka on ollut loppukauden selvä tavoite. Muuten riittää, kun väki saapuu paikalle ja maksaa pääsylippunsa, ilmaislippukulttuurin yksinäisessä kitkemisrintamassa taivaltaan uransa jälkeen jatkava Hörkkö päättää.
 
Tule paikanpäälle todistamaan yhden legendan peliuran päätepysäkkiä ja toivottamaan hyviä "eläkepäiviä", ottelu Äijänsuolla lauantaina alkaa klo 14.

Iirojen tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Pallo-Iirot ry - logo

Pallo-Iirot - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNico Rinne palaa Pallo-Iiroihin

Nico Rinne palaa Pallo-Iiroihin

27-vuotias Rinne on pelannut kaksi viime kautta Musan Salamassa, joka taisteli molemmilla kausilla noususta Ykköseen.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aake Rapala ja Tuomo Ruotsalainen jatkavat Pallo-Iiroissa

Aake Rapala ja Tuomo Ruotsalainen jatkavat Pallo-Iiroissa

Pallo-Iirojen kasvatti, 21-vuotias Aake Rapala jatkaa miesten edustusjoukkueessa. Keskikentällä pelaava Rapala on pelannut miesten edustusjoukkueessa 47 ottelua, joissa molemmilla jaloilla vetävä Rapala on tehnyt 3 maalia.

Lue lisää
Miika Pertola jatkaa Pallo-Iiroissa

Miika Pertola jatkaa Pallo-Iiroissa

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen kokoaminen jatkuu. Keskikentän pohjalla, mutta myös muilla pelipaikoilla viihtyvä kovaotteinen Miika Pertola allekirjoitti vuoden jatkosopimuksen.

Lue lisää
Mikko Valtanen jatkaa Pallo-Iiroissa

Mikko Valtanen jatkaa Pallo-Iiroissa

Seuran kasvatti on pelannut Pallo-Iiroissa 87:ssa ottelussa, joissa Valtanen on iskenyt yhdeksän maalia. Viime kaudella Valtanen teki kolme maalia ja alusti neljä.

Lue lisää
Niklas Kuusio jatkaa kasvattajaseurassaan

Niklas Kuusio jatkaa kasvattajaseurassaan

Pallo-Iirot ja Niklas Kuusio solmivat vuoden jatkosopimuksen.

Lue lisää