Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Filip Riska Äijänsuon sankari

 

Filip Riska Äijänsuon sankari
UrheiluRauma

Lukko ja TPS aloittivat ns. tammikuun tasaus-kierroksen perjantaina Äijänsuolla ja ottelua pelattiinkin sitten pitkän kaavan mukaan, sillä ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla. Tuota jatkoaikaa oli jäljellä noin puolitoista minuuttia, kun voimahyökkääjä Filip Riska ohjasi taidokkaasti Jerry Ahtolan syötön ohi TPS-vahti Atte Engrenin.

Lukko sai otteluun vauhdikkaan alun, sillä ottelun kuudennella minuutilla Petri Koskinen hyödynsi Engrenin seikkailun kaukana maaliltaan ja antoi nopean syötön Aki Kangasmäelle. Kangasmäellä olikin helppo työ tuikata kiekko tyhjään verkkoon. Ensimmäisessä erässä ei sitten enempää maaleja nähtykään. Molemmat joukkueet saivat erässä yhden kahden minuutin jäähyn, mutta ilman tulosta ne tahkottiin.

- Tiesimme, että Lukko on kovassa vedossa ja kyllä me olimmekin alussa aika pahasti jaloissa, mutta kokoajan me paransimme peliämme, kertaili TPS-luotsi Juha Pajuoja.

Toisessa erässä nähtiin sitten kaksi maalia. Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen erän toisella puoliskolla ensin erän 14. minuutilla turkulaisten nikkarihyökkääjä Brian Willsie pääsi tasoittamaan pelin Marko Virtalan oivallisen syötön jälkeen. Willsien maalista ehti kulua aikaa nelisen minuuttia, kun Lukko siirtyi uudelleen johtoon. Raumalaisjoukkue pyöritti tilanteessa ylivoimaa ja Josef Straka iski kiekon verkkoon samalla hetkellä, kun TPS-puolustaja Rasmus Ristolainen pääsi pois boksista. Toisessakin erässä molemmilla joukkueilla oli vain yksi rangaistus.

Kolmas erä saikin sitten todella vauhdikkaan alun, kun eerän ensimmäisellä minuutilla molemmat onnistuivat heiluttamaan verkkoa kertaalleen. Ensin Teemu Nurmi kiersi hienosti Engrenin Otto Honkaheimon syötön jälkeen ja sijoitti kiekon varmasti maaliin. Mutta seuraavaksi Lukon kentällinen nukahti pahan kerran ja Willsie pääsi iskemään illan toisellaan turkulaiset taas maalin päähän. Seuraavat kaksi maalia iskikin sitten TPS. Ensin Tero Koskiranta tasoitti pelin Josh McNevinin siniviivalämärin jälkeen. TPS meni johtoon vain reilu minuutti myöhemmin, kun Marko Anttila katkaisi Otto Honkaheimon poikittaissyötön siniviivalla. Lempäälän jätti polkaisi tuon jälkeen karkuun ja iski kiekon ohi Vehasen.

Lukko tuli tasoihin reilu minuutti edellisestä. Raumalaisjoukkue pelasi ylivoimaa ja Arttu Ilomäki syötti maalin takaa Josef Strakalle ja eihän taitava tsekki sellaisia paikkoja missaa. Niinpä Raumalla oli edessä jatkoaika.

Jatkoaikaa siis pelattiin 3.28, kun Filip Riska ohjasi Jerry Ahtolan syötön taidokkaasti ohi Engrenin, toinen syöttäjä maaliin oli Otto Honkaheimo.

- Maaleja syntyi epätavallisen paljon, mutta kyllä valmentajakin tästä tykkäsi, kun oma joukkue voitti. Meillä oli hieman vaikea käsitellä peliä sen TPS:n toisen maalin jälkeen,  kommentoi Lukko-käskijä Risto Dufva.

- Me paransimme peliämme kokoajan ja mielestäni veimmekin pari erää ottelua aika selvästi. Olisimme ansaineet sen toisenkin pisteen mukaamme, no kaveri tuossa vieressä voi olla eri mieltä asiasta, kertaili Pajuoja

Maalit: 5.55 1-0 Aki Kangasmäki (Petri Koskinen), 33.32 1-1 Brian Willsie (Marko Virtala, Camilo Miettinen, 37.24 2-1 Josef Straka (Arttu Ilomäki, Ryan Caldwell), 40.46 3-1 Teemu Nurmi (Justin Azevedo, Otto Honkaheimo), 40.56 3-2 Willsie (Virtala), 54.31 3-3 Tero Koskiranta (Josh McNevin, Marko Anttila), 55.47 3-4 Anttila tv, 56.58 4-4 Straka (Ilomäki, Jesse Virtanen yv., 63.28 5-4 Filip Riska (Jerry Ahtola, Honkaheimo)

 


Takaisin edelliselle sivulle
Tshekin maajoukkuepuolustaja Jakub Krejcik Lukkoon

Tshekin maajoukkuepuolustaja Jakub Krejcik Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa puolustustaan, kun Jakub Krejcik liittyy sinikeltaisiin. Raumalaisseuran ja 27-vuotiaan tshekkipuolustajan sopimus kattaa kauden 2018-19.

Lue lisää
Oskari Setänen Lukon maalille kahden vuoden sopimuksella

Oskari Setänen Lukon maalille kahden vuoden sopimuksella

Rauman Lukko ja maalivahti Oskari Setänen ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. Tulevana lauantaina 24 vuotta täyttävä Setänen edustaa raumalaisseuraa näin ollen ainakin kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Tapio Laakso Rauman Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Tapio Laakso Rauman Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko on kiinnittänyt hyökkäykseensä Tapio Laakson. 32-vuotias keskushyökkääjä saapuu Raumalle kaksivuotisella sopimuksella, joka kattaa kaudet 2018-19 ja 2019-20.

Lue lisää
Tukonen palaa tositoimiin, VandeVelden kausi ohi

Tukonen palaa tositoimiin, VandeVelden kausi ohi

Rauman Lukko saa kokoonpanoonsa tärkeän palasen, sillä Lauri Tukonen tekee paluun tositoimiin lauantaina Kivikylän Areenalla HPK:ta vastaan pelattavassa ottelussa.

Lue lisää
William Wrenn loppukaudeksi vuokralle Lukkoon

William Wrenn loppukaudeksi vuokralle Lukkoon

Rauman Lukko vuokraa loppukauden ajaksi Vaasan Sportista puolustaja William Wrennin. 26-vuotias yhdysvaltalaispelaaja on mukana Lukon kokoonpanossa jo keskiviikon HIFK-ottelussa.

Lue lisää
Juho Keränen loppukaudeksi Lukko-hyökkäykseen

Juho Keränen loppukaudeksi Lukko-hyökkäykseen

Rauman Lukko on hankkinut hyökkäykseensä kokeneen Juho Keräsen. Raumalaisseuran ja 32-vuotiaan hyökkääjän sopimus kattaa loppukauden 2017-18.

Lue lisää