Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukon pelaajabudjetti raameissaan

 

Lukon pelaajabudjetti raameissaan
UrheiluRauma

Lukon pelaajabudjetti sovituissa raameissa
UrheiluRauma

- Ensimmäistä kertaa minun Lukko-aikanani olemme pysyneet pelaajabudjetissa ennen kauden alkua sovituissa raameissa eli 2,7 miljonaa euroa, tyytyväinen toimitusjohtaja Timo Rajala sanaili näin päivällä järjestetyssä pressitilaisuudessa.

Pressitilaisuuden aihe oli järkälemäisen slovakkipuolustajan Milan Jurcinan saapuminen Lukkoon. Jurcina totesi, että hän haluaa ehdottomasti voittaa mestaruuden raumalaisseurassa.

- Sain vinkkejä seurasta ja kaupungista lock-outin aikana täällä pelanneelta Frans Nielseniltä, kertoili Jurcina taustoja.

Ensimmäisen pelin Slovakki jo näkikin, kun Lukko hävisi Helsingissä HIFK:lle. No miltä peli sitten slovakin silmiin näytti?

- Peli näytti vauhdikkaalta ja sellaiselta Amerikan jääkiekolta, Jurcina jatkoi.

Yhtään tuttua pelaajaa Lukossa ei Jurcinalle ole ennestään yhtään.

Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo totesi, että ensimmäinen yhteydenotto Jurcinaan otettiin pari vuorokautta ennen siirtorajan umpeutumista.

- Agentti soitti ja tarjosi miestä meille, en ollut aluksi uskoa kuulemaani. Palkkapyynnön kuultuani juttelin ensin Timon (Rajala) ja Juhan (Vuori) kanssa asiasta ja kumpikin näytti vihreää valoa. Soiitin samantien takaisin ja sanoin, että mies tänne vain. Jurcina kuitinkin halusi ottaa vielä yhden päivän lisää mietintäaikaa tai siis halusi katsoa vielä NHL-kortin. No seuraavana päivänä hän sitten ilmoitti, että saapuu meille, Vanhatalo sanaili.

Vanhatalo kertoi myös, että joukkue tavoitteli myös pohjoisamerikkalaista NHL-puolustajaa, mutta lopulta ratkaisu oli Jurcina.

- Mietimme vähän myös molempia, mutta valmennusjohto oli kuitenkin sitä mieltä, ettei tässä vaiheessa kannata ottaa liikaa peliaikaa pois omilta hyviltä nuorilta, Vanhatalo jatkoi.

Tuohon pelaajabudjettiin vielä sen verran, että Vanhatalon mukaan siihen kuuluu liigajoukkueen lisäksi sekä a- että b-junnutkin siis akatemia vie osansa.

- Liigajoukkueessa pelaavat junnut ovat a-nuorten budjetissa ja siis tuo edustuksen budjetti on luokkaa 2,6 miljoonaa, jatkoi Vanhatalo.

- Olemme liigassa jossain sijoilla 4. - 6., kärjessä on Jokerit ja sitten seuraavat HIFK ja Kärpät, Rajala puolestaan kommentoi asiaa.

Huomisesta JYP-pelistäkin puhuttiin sen verran, että vielä huomenna sairastuvalta ei tule joukkueeseen täydennystä.

- Janne Keränen ja Lauri Tukonen palaavat heti tauon jälkeen ja Petri Koskinen myös tauon jälkeen tai viikko siitä. Josef Straka palannee sitten kaksi viikkoa tauon jälkeen, Rajala kertoi.

Rajala ei myöskään osannut kertoa, että joko huomenna Laitilan nuori, 16-vuotias, Aleksi Saarela tekisi liigadebyyttinsä.

- Mutta sen tiedän, etttä huomenna katsomossa tulee olemaan väkeä komeasti, Rajala sanoi lopuksi.


Takaisin edelliselle sivulle
Tshekin maajoukkuepuolustaja Jakub Krejcik Lukkoon

Tshekin maajoukkuepuolustaja Jakub Krejcik Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa puolustustaan, kun Jakub Krejcik liittyy sinikeltaisiin. Raumalaisseuran ja 27-vuotiaan tshekkipuolustajan sopimus kattaa kauden 2018-19.

Lue lisää
Oskari Setänen Lukon maalille kahden vuoden sopimuksella

Oskari Setänen Lukon maalille kahden vuoden sopimuksella

Rauman Lukko ja maalivahti Oskari Setänen ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. Tulevana lauantaina 24 vuotta täyttävä Setänen edustaa raumalaisseuraa näin ollen ainakin kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Tapio Laakso Rauman Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Tapio Laakso Rauman Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko on kiinnittänyt hyökkäykseensä Tapio Laakson. 32-vuotias keskushyökkääjä saapuu Raumalle kaksivuotisella sopimuksella, joka kattaa kaudet 2018-19 ja 2019-20.

Lue lisää
Tukonen palaa tositoimiin, VandeVelden kausi ohi

Tukonen palaa tositoimiin, VandeVelden kausi ohi

Rauman Lukko saa kokoonpanoonsa tärkeän palasen, sillä Lauri Tukonen tekee paluun tositoimiin lauantaina Kivikylän Areenalla HPK:ta vastaan pelattavassa ottelussa.

Lue lisää
William Wrenn loppukaudeksi vuokralle Lukkoon

William Wrenn loppukaudeksi vuokralle Lukkoon

Rauman Lukko vuokraa loppukauden ajaksi Vaasan Sportista puolustaja William Wrennin. 26-vuotias yhdysvaltalaispelaaja on mukana Lukon kokoonpanossa jo keskiviikon HIFK-ottelussa.

Lue lisää
Juho Keränen loppukaudeksi Lukko-hyökkäykseen

Juho Keränen loppukaudeksi Lukko-hyökkäykseen

Rauman Lukko on hankkinut hyökkäykseensä kokeneen Juho Keräsen. Raumalaisseuran ja 32-vuotiaan hyökkääjän sopimus kattaa loppukauden 2017-18.

Lue lisää