Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukon pelaajabudjetti raameissaan

 

Lukon pelaajabudjetti raameissaan
UrheiluRauma

Lukon pelaajabudjetti sovituissa raameissa
UrheiluRauma

- Ensimmäistä kertaa minun Lukko-aikanani olemme pysyneet pelaajabudjetissa ennen kauden alkua sovituissa raameissa eli 2,7 miljonaa euroa, tyytyväinen toimitusjohtaja Timo Rajala sanaili näin päivällä järjestetyssä pressitilaisuudessa.

Pressitilaisuuden aihe oli järkälemäisen slovakkipuolustajan Milan Jurcinan saapuminen Lukkoon. Jurcina totesi, että hän haluaa ehdottomasti voittaa mestaruuden raumalaisseurassa.

- Sain vinkkejä seurasta ja kaupungista lock-outin aikana täällä pelanneelta Frans Nielseniltä, kertoili Jurcina taustoja.

Ensimmäisen pelin Slovakki jo näkikin, kun Lukko hävisi Helsingissä HIFK:lle. No miltä peli sitten slovakin silmiin näytti?

- Peli näytti vauhdikkaalta ja sellaiselta Amerikan jääkiekolta, Jurcina jatkoi.

Yhtään tuttua pelaajaa Lukossa ei Jurcinalle ole ennestään yhtään.

Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo totesi, että ensimmäinen yhteydenotto Jurcinaan otettiin pari vuorokautta ennen siirtorajan umpeutumista.

- Agentti soitti ja tarjosi miestä meille, en ollut aluksi uskoa kuulemaani. Palkkapyynnön kuultuani juttelin ensin Timon (Rajala) ja Juhan (Vuori) kanssa asiasta ja kumpikin näytti vihreää valoa. Soiitin samantien takaisin ja sanoin, että mies tänne vain. Jurcina kuitinkin halusi ottaa vielä yhden päivän lisää mietintäaikaa tai siis halusi katsoa vielä NHL-kortin. No seuraavana päivänä hän sitten ilmoitti, että saapuu meille, Vanhatalo sanaili.

Vanhatalo kertoi myös, että joukkue tavoitteli myös pohjoisamerikkalaista NHL-puolustajaa, mutta lopulta ratkaisu oli Jurcina.

- Mietimme vähän myös molempia, mutta valmennusjohto oli kuitenkin sitä mieltä, ettei tässä vaiheessa kannata ottaa liikaa peliaikaa pois omilta hyviltä nuorilta, Vanhatalo jatkoi.

Tuohon pelaajabudjettiin vielä sen verran, että Vanhatalon mukaan siihen kuuluu liigajoukkueen lisäksi sekä a- että b-junnutkin siis akatemia vie osansa.

- Liigajoukkueessa pelaavat junnut ovat a-nuorten budjetissa ja siis tuo edustuksen budjetti on luokkaa 2,6 miljoonaa, jatkoi Vanhatalo.

- Olemme liigassa jossain sijoilla 4. - 6., kärjessä on Jokerit ja sitten seuraavat HIFK ja Kärpät, Rajala puolestaan kommentoi asiaa.

Huomisesta JYP-pelistäkin puhuttiin sen verran, että vielä huomenna sairastuvalta ei tule joukkueeseen täydennystä.

- Janne Keränen ja Lauri Tukonen palaavat heti tauon jälkeen ja Petri Koskinen myös tauon jälkeen tai viikko siitä. Josef Straka palannee sitten kaksi viikkoa tauon jälkeen, Rajala kertoi.

Rajala ei myöskään osannut kertoa, että joko huomenna Laitilan nuori, 16-vuotias, Aleksi Saarela tekisi liigadebyyttinsä.

- Mutta sen tiedän, etttä huomenna katsomossa tulee olemaan väkeä komeasti, Rajala sanoi lopuksi.


Takaisin edelliselle sivulle
Hyökkääjä Chris VandeVelde Rauman Lukkoon

Hyökkääjä Chris VandeVelde Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on kiinnittänyt loppukauden mittaisella sopimuksella Chris VandeVelden. 30-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut neljä edellistä kautta NHL-seura Philadelphia Flyersin organisaatiossa.

Lue lisää
Teemu Ramstedt liittyy Rauman Lukkoon

Teemu Ramstedt liittyy Rauman Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa hyökkäystään Teemu Ramstedtilla. Raumalaisseuran ja 29-vuotiaan keskushyökkääjän sopimus kattaa loppukauden 2017-18.

Lue lisää
Lukko ja Fleury purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä

Lukko ja Fleury purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä

Rauman Lukko ja hyökkääjä Damien Fleury ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Eero Somervuori Rauman Lukkoon

Eero Somervuori Rauman Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa hyökkäysosastoaan, kun kokenut Eero Somervuori liittyy raumalaisten riveihin.

Lue lisää
Ranskalaishyökkääjä Damien Fleury liittyy Rauman Lukkoon

Ranskalaishyökkääjä Damien Fleury liittyy Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Damien Fleuryn kanssa. 31-vuotias ranskalaishyökkääjä kiekkoili viime kaudella KHL:ssä Kunlun Red Starin riveissä.

Lue lisää
Kalle Sahlstedt Rauman Lukon urheilujohtajaksi

Kalle Sahlstedt Rauman Lukon urheilujohtajaksi

Rauman Lukko on valinnut urheilujohtajakseen 43-vuotiaan Kalle Sahlstedtin.

Lue lisää