Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Heikki Liedes ja Ilmari Pitkänen Lukko-hyökkäykseen

Heikki Liedes ja Ilmari Pitkänen Lukko-hyökkäykseen

 

Rauman Lukko vahvistaa hyökkäysosastoaan, kun Raumalle siirtyvät hyökkääjät Heikki Liedes ja Ilmari Pitkänen. Liedes saapuu Raumalle HPK:sta kahden vuoden sopimuksella ja Pitkänen Espoon Bluesista yhden vuoden sopimuksella.

23-vuotias Liedes on HPK:n kasvatti, joka on pelannut urallaan yhteensä 105 liigaottelua, joissa hän on viimeistellyt tehopisteet 13+5=18. Viime kaudella laitahyökkääjä pelasi 45 ottelua ennen loukkaantumista, viimeistellen seitsemän täysosumaa ja alustaen neljä maalia.

184-senttinen ja 88-kiloinen, vasemmalta laukova Liedes on edustanut urallaan kasvattajaseuransa lisäksi myös Kuopion KalPaa. Juniorivuosinaan hän kuului maajoukkueiden vakiorinkiin ja hän pelasi vuosina 2011-2013 USHL:ssä Tri-City Stormin riveissä.

- Erittäin hyvillä fiiliksillä suuntaan Raumalle. Ehkä suurin syy Lukkoon siirtymiselle oli valmennuksen kanssa käymät keskustelut, joissa sain selkeän viestin, että he luottavat ja uskovat kykyihini ja potentiaaliini. Ja Lukossa on hyvä mahdollisuus päästä menestymään hyvässä joukkueessa, Liedes kertoo.

- Joukkueessahan on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Mukana on paljon eteenpäin pyrkiviä pelaajia ja rutinoituneita tuloksentekijöitä. Henkilökohtaisesti näen tuovani ensi kauden Lukkoon luisteluvoimaa, fyysisyyttä ja suoraviivaisuutta. Sen lisäksi vahvuuteni ovat alivoimapelaamisessa ja uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta myös muutamilla maaleilla, Liedes jatkaa.

Päävalmentaja Juha Vuori on tuoreen suojattinsa kanssa samoilla linjoilla.

- Liedes tuo joukkueeseen fyysisyyttä, hyvää puolustamista ja hyökkäysvoimaa. Hänen tavoitteensa on tulla mahdollisimman kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi ja hänellä on siihen kaikki edellytykset, Vuori sanoo.

25-vuotias Ilmari Pitkänen on ehtinyt pelata jo pitkään Liigassa, sillä hänellä on takanaan jo 228 ottelua, joissa hän on viimeistellyt tehot 19+23=42. Menneellä kaudella hänen vastuunsa kasvoi kauden mittaan Espoon Bluesissa ja 50 pelaamassaan ottelussa vasemmalta laukova Pitkänen kirjautti Liiga-uransa yhden kauden ennätyspisteet 7+13=20.

182-senttinen ja 87-kiloinen Hokkarien kasvatti on pelannut ison osan juniorivuosistaan Helsingin Jokereissa, jossa hän teki myös Liiga-debyyttinsä kaudella 2008-09. Jokereiden lisäksi vyöltä löytyy otteluja Lappeenrannan SaiPan paidassa edelliskaudelta. Pitkänen on kuulunut Liedeksen tavoin myös juniorimaajoukkueisiin.

- Keskustelimme Vuoren Juhan kanssa ja sain sellaisen selkeän kuvan, että ajatukset osuvat samoihin uomiin sen suhteen miten jääkiekkoa tulee pelata ja miten tulee treenata. Paljon olen kuullut hyvää sekä Lukosta että Raumasta, ja minulla on hyviä muistoja kiihkeiden vääntöjen muodossa vastapuolen pelaajana, Pitkänen kertoo.

- Minulta varmastikin odotetaan sitä, että annan joka ilta itsestäni kaiken ja herättelen jengiä. Viime kaudella olin kiekollisessa vastuussa ja tiedän, että minut on ehkä leimattu sellaiseksi nelosketjun rymistelijäksi, mutta siitä haluan ottaa sen seuraavan askeleen ja näyttää, että pystyn auttamaan joukkuetta myös kiekon kanssa.

Pitkänen tuo Lukkoon myös sellaista kokemusta, jota hän voi jakaa nuoremmille pelaajille.

- Tässä on tullut nähtyä uran aikana jo melko paljon, niin hyviä kuin huonojakin juttuja, joten sitä kautta pystyn varmasti myös auttamaan nuorempia jätkiä. On tärkeää, että joukkueessa saa olla oma itsensä ja haluan tuoda sellaisia arvoja tähän porukkaan, jotka ovat minulle tärkeitä kuten esimerkiksi yhteenkuuluvuutta ja asioiden jatkuvaa täysillä tekemistä. Mitään ei saa missään tilanteessa jättää kesken, viime kaudelta sai kyllä sen opin, Pitkänen sanoo viitaten espoolaisten vaikeaan Liiga-kauteen.

Myös Juha Vuori tietää tasan tarkkaan mitä Raumalle on tulossa.

- Pitkänen on vahva työntekijä, joka pelaa kovaa ja on sitkeä. Fyysisen pelaamisen lisäksi hän taitaa myös hyvän kokonaisvaltaisen pelaamisen, Vuori kertoo.

Lukon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Heikki Liedes

12.1.1993 Helsinki
Tiedot

IlmariPitkänen

Ilmari Pitkänen

18.7.1990 Viljakkala
Tiedot


Hyökkääjä Chris VandeVelde Rauman Lukkoon

Hyökkääjä Chris VandeVelde Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on kiinnittänyt loppukauden mittaisella sopimuksella Chris VandeVelden. 30-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut neljä edellistä kautta NHL-seura Philadelphia Flyersin organisaatiossa.

Lue lisää
Teemu Ramstedt liittyy Rauman Lukkoon

Teemu Ramstedt liittyy Rauman Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa hyökkäystään Teemu Ramstedtilla. Raumalaisseuran ja 29-vuotiaan keskushyökkääjän sopimus kattaa loppukauden 2017-18.

Lue lisää
Lukko ja Fleury purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä

Lukko ja Fleury purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä

Rauman Lukko ja hyökkääjä Damien Fleury ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Eero Somervuori Rauman Lukkoon

Eero Somervuori Rauman Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa hyökkäysosastoaan, kun kokenut Eero Somervuori liittyy raumalaisten riveihin.

Lue lisää
Ranskalaishyökkääjä Damien Fleury liittyy Rauman Lukkoon

Ranskalaishyökkääjä Damien Fleury liittyy Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Damien Fleuryn kanssa. 31-vuotias ranskalaishyökkääjä kiekkoili viime kaudella KHL:ssä Kunlun Red Starin riveissä.

Lue lisää
Kalle Sahlstedt Rauman Lukon urheilujohtajaksi

Kalle Sahlstedt Rauman Lukon urheilujohtajaksi

Rauman Lukko on valinnut urheilujohtajakseen 43-vuotiaan Kalle Sahlstedtin.

Lue lisää