Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pekka Virta Rauman Lukon päävalmentajaksi

Veikkausvinkit

Pekka Virta Rauman Lukon päävalmentajaksi

 

Rauman Lukko on palkannut uudeksi päävalmentajakseen Pekka Virran. Raumalaisseuran ja 48-vuotiaan Virran sopimus on 2+1-vuotinen.

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala kertoo Virran valintaan vaikuttaneen vahvasti valmentajan kokemus ja vahvat työnäytteet aiemmilta vuosilta.

- Pekka Virta on kokenut valmentaja, joka on pystynyt tekemään pitkäjänteistä ja menestyksekästä työtä. Ennen kaikkea hän on osoittanut pystyvänsä tekemään tulosta. Kyseessä on valmentaja, joka on nostanut KalPan kahdesti alakastin joukkueista kärkiporukoihin, Rajala sanoo.

- Lisäksi on huomionarvoista, että hän on kausi toisensa jälkeen kyennyt kehittämään uusia pelaajia niin sanottuun tähtikastiin. Se on erittäin tärkeää, kun mietitään, että meillä on kokeneiden pelaajien joukossa paljon nuoria eteenpäin pyrkiviä potentiaalisia pelaajia.

Vaikka Virta ei urallaan olekaan vielä valmentanut Raumalla, hän suuntaa tuttuihin ympyröihin.

- Edessä on mieluisa ja iso haaste. Näin länsirannikon ihmisenä Lukko on ollut minulle aina hyvin läheinen seura. Tunnen sekä Raumalta että itse organisaatiosta paljon väkeä jo entuudestaan. Halusin tällaisen mieluisan haasteen, joka herättää oikealla tavalla ja Lukon kohdalla kaikki nämä kaikki ajatukset kohtasivat. Jos ajatellaan kotimaista Liigaa, niin tämä on minulle henkilökohtaisesti paras vaihtoehto, Virta sanoo.

Pekka Virta valmensi päättyneellä Liiga-kaudella Kuopion KalPan SM-hopealle. Hän muistuttaa, että kuten ei Kuopiossa, niin missään muuallakaan asiat eivät tapahdu hetkessä vaan maltti, kärsivällisyys ja kova työ palkitaan aina jossain vaiheessa.

- Joukkue ja sen identiteetti rakentuvat maltillisesti. Kaikki projektit paranevat aina ajan kanssa ja mukana pitää aina olla sekä realismia että pitkäjänteisyyttä. Lopulta ainoa tavoite on oltava voittaa Suomen mestaruus jollakin aikavälillä lähitulevaisuudessa.

- Tykkään tehdä asioita niin, että niissä on jokin selkeä näkymä, eikä vain mennä niin sanotusti toivotaan toivotaan periaatteella. Päivittäisessä tekemisessä arki, ilmapiiri ja innostuminen ovat tärkeitä asioita.

Virta on valmentanut urallaan KalPan lisäksi muun muassa TPS:ää ja Ässiä sekä Mestiksessä TuToa. SM-hopeamitalin lisäksi Virralla on päävalmentajana SM-pronssia KalPasta kaudelta 2008-09.

Pekka Virta on edustanut myös pelaajaurallaan Rauman Lukkoa kaudella 1991-92.

Erik Hämäläinen liittyy osaksi Liiga-joukkueen valmennusta

A-nuoret viime kaudella SM-pronssimitaleille valmentanut Erik Hämäläinen nousee mukaan Liiga-joukkueen valmennukseen yksivuotisella sopimuksella.

- Innolla lähden mukaan, mielenkiintoista päästä tekemään Pekka Virran kanssa yhteistyötä. Tässä on nyt kasassa tällä hetkellä nuorehko joukkue joka on valmis tekemään kovasti töitä. On kuitenkin hyvä muistaa, että ammattilaissarjassa joukkueita rakennetaan kuitenkin tietyllä tapaa sinne helmikuulle asti, Hämäläinen sanoo.

- A-nuorista Liigaan hyppääminen ei sinällään tuo valmentajalle suuria muutoksia, sillä A-nuorissa tehdään nykypäivänä hyvin ammattimaisesti töitä. Ainoa ero on se, että siellä pojat ovat hieman nuorempia eivätkä ole kuitenkaan vielä ammattilaisia vaikka treenaavatkin jo kuin aikamiehet, Hämäläinen sanoo.

Hämäläinen toimi osana Lukon Liiga-joukkueen valmennusta viimeksi kausilla 2008-2011, jonka jälkeen hän on valmentanut ensin kahden kauden ajan seuran B-nuoria ja viime kaudella A-nuoria.

Valmennusryhmän täydentävät jo kuudennen kauden Lukko-valmennuksessa aloittava Jesse Welling sekä maalivahtivalmennuksesta vastaava Mikael Vuorio. Vuorio ottaa vastuulleen koko seuran maalivahtivalmennuksen kehittämisen ja kouluttamisen.

Uuden päävalmentajan johtaessa joukkojaan Liigan finaaleissa, on muu valmennusryhmä vetänyt huhtikuun puolivälissä kokoontuneelle joukkueelle harjoituksia. Valmennusryhmä saakin Virralta ansaittua kiitosta.

- Olen erittäin tyytyväinen siihen miten tämä valmennusryhmä on rakentunut ja miten he ovat tehneet töitä tällä aikavälillä, kun en ole päässyt vielä olemaan mukana siinä päivittäisessä tekemisessä, Virta kiittelee.

Lukon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2016-2017 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2016-2017

Ottelut kaudella 2016-2017

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


ErikHämäläinen

Erik Hämäläinen

20.4.1965 Rauma
Tiedot

PekkaVirta

Pekka Virta

19.4.1969 Turku
Tiedot


Itävaltalaishyökkääjä Manuel Ganahl siirtyy Rauman Lukkoon

Itävaltalaishyökkääjä Manuel Ganahl siirtyy Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on hankkinut hyökkäykseensä alkukauden ajan Lahden Pelicansia edustaneen Manuel Ganahlin. 28-vuotias itävaltalaishyökkääjä siirtyy sinikeltaisiin loppukauden 2018-19 kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Ville Vahalahti lopettaa uransa

Ville Vahalahti lopettaa uransa

Rauman Lukon hyökkääjä Ville Vahalahti joutuu lopettamaan uransa. Loukkaantumisen vuoksi koko alkukauden sivussa ollut, tänään keskiviikkona 41 vuotta täyttävä Vahalahti teki päätöksensä luonnollisesti haikein mielin.

Lue lisää
Tshekin maajoukkuepuolustaja Jakub Krejcik Lukkoon

Tshekin maajoukkuepuolustaja Jakub Krejcik Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa puolustustaan, kun Jakub Krejcik liittyy sinikeltaisiin. Raumalaisseuran ja 27-vuotiaan tshekkipuolustajan sopimus kattaa kauden 2018-19.

Lue lisää
Oskari Setänen Lukon maalille kahden vuoden sopimuksella

Oskari Setänen Lukon maalille kahden vuoden sopimuksella

Rauman Lukko ja maalivahti Oskari Setänen ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. Tulevana lauantaina 24 vuotta täyttävä Setänen edustaa raumalaisseuraa näin ollen ainakin kevääseen 2020 asti.

Lue lisää
Tapio Laakso Rauman Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Tapio Laakso Rauman Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko on kiinnittänyt hyökkäykseensä Tapio Laakson. 32-vuotias keskushyökkääjä saapuu Raumalle kaksivuotisella sopimuksella, joka kattaa kaudet 2018-19 ja 2019-20.

Lue lisää
Tukonen palaa tositoimiin, VandeVelden kausi ohi

Tukonen palaa tositoimiin, VandeVelden kausi ohi

Rauman Lukko saa kokoonpanoonsa tärkeän palasen, sillä Lauri Tukonen tekee paluun tositoimiin lauantaina Kivikylän Areenalla HPK:ta vastaan pelattavassa ottelussa.

Lue lisää