Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Janne Keränen palaa Raumalle ja Lukkoon

Janne Keränen palaa Raumalle ja Lukkoon

 

Rauman Lukko on kiinnittänyt ison ja tärkeän palasen ensi kauden joukkueeseensa, kun laitahyökkääjä Janne Keränen tekee paluun sinikeltaisiin. Tuore Liigan hopeamitalisti liittyy raumalaisseuraan 1+1 -vuotisella sopimuksella.

- Todella hienoa palata Raumalle ja Lukon paitaan. Halusin ehdottomasti takaisin ja hienoa, että päästiin sopimukseen. Lukolla ei viime kaudella mennyt suunnitelmien mukaan, mutta sellaisia kausia urheilussa tulee aika-ajoin. Uskon vakaasti, että ensi kaudella on luvassa kovanluokan tekemistä, Keränen sanoo.

29-vuotias Keränen edusti Lukkoa viimeksi kaudella 2013-14, jonka jälkeen hän siirtyi Kuopion KalPaan. Keränen edusti kuopiolaisseuraa yhteensä kolmen kauden ajan Lukon penkin taakse viime viikolla siirtyneen päävalmentaja Pekka Virran alaisuudessa. Sinikeltaisten joukkoja ensi kaudesta alkaen johtava Virta tietää siis tasan tarkkaan mitä Keränen tuo joukkueeseen.

- Janne on sellainen pelaaja joka menee koko ajan eteenpäin. Räjähtävä ja hyvä tekemään maaleja, jos jotain niin fyysistä ja henkistä kestävyyttä lähdetään vielä hieman kehittämään, mutta kuten on nähty, niin parhaimmillaanhan Janne on tämän sarjan parhaita maalintekijöitä.

- Olen edelleen sitä mieltä, että hänen kohdallaan täytyy uskaltaa pitää maajoukkuepaikkaa vahvana tavoitteena ja sitä kautta tavoitella mahdollisesti vieläkin isompia ympyröitä. Sen tyypin rooliin meilläkin häntä odotetaan, Virta sanoo.

178-senttinen ja 89-kiloinen, vasemmalta laukova Keränen palaa Raumalle tehokkaan kauden jälkeen, hän viimeisteli päättyneellä sesongilla 60 pelaamassaan runkosarjan ottelussa Liiga-uransa ennätystehot 24+18=42 ja 18 pudotuspelissä tehopisteet 6+6=12.

- Koen, että mennyt kausi oli henkilökohtaisesti tasaisinta suorittamista urallani tähän mennessä. Sain harjoitella ja pelata terveenä, ja sitä kautta mentiin eteenpäin ja syntyi myös paljon tehopisteitä. Joukkueen kanssa käytiin todella lähellä sitä kaikkein kirkkainta ja se jos mikä jätti rutkasti nälkää tuleville kausille, Keränen muistuttaa.

Liigadebyyttinsä kaudella 2006-07 HIFK:n paidassa tehnyt nurmijärveläislähtöinen Keränen on pelannut urallaan tähän mennessä 555 liigaottelua, joissa tilille on kertynyt 121 maalia ja 118 syöttöpistettä eli 239 tehopistettä.

Kesällä 2009 Janne Keränen siirtyi ensimmäisen kerran Raumalle ja tuolloin hän edusti Lukkoa peräti viiden kauden ajan. Raumalla hän teki lopullisen läpimurtonsa Liigassa ja tarttuipa kanaalikaupungista mukaan myös vaimo.

- Viime kerrasta on menty varmasti eteenpäin niin fyysisellä kuin henkiselläkin puolella. Olen saanut voimaa lisää mikä helpottaa huomattavasti operoimista esimerkiksi maalinedustalla ja kulmissa. Maalintekoon on tullut oikealaista päättäväisyyttä ja malttia. Samanlaista taistelutahtoa, luisteluvoimaa ja mailankäsittelyä löytyy edelleen mitä silloin, mutta siihen päälle olen oppinut tekemään myös maaleja.

Nyt Keränen palaa Lukkoon siis kokeneempana ja kokonaisvaltaisempana pelaajana. Penkin takana on tuttu mies Pekka Virta ja onpa osa joukkueestakin tuttua porukkaa. Uuteen kauteen ja tuttuun ympäristöön lähdetään luottavaisin mielin.

- Raumalla pelaaminen on aina hieno mahdollisuus, sillä kyseessä on perinteikäs kiekkokaupunki, joka elää ja hengittää lätkää. Viime Rauman reissulta jäi hyvät muistot, joten odotan innolla, että päästään aloittamaan uusi kausi, Keränen toteaa.

Lähde: Raumanlukko.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2016-2017 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2016-2017

Ottelut kaudella 2016-2017

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JanneKeränen

Janne Keränen

30.6.1987 Nurmijärvi
Tiedot


Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää