Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kalle Sahlstedt Rauman Lukon urheilujohtajaksi

Kalle Sahlstedt Rauman Lukon urheilujohtajaksi

 

Rauman Lukko on valinnut urheilujohtajakseen 43-vuotiaan Kalle Sahlstedtin. Raumalaislähtöinen, pitkän uran jääkiekon parissa tehnyt Sahlstedt aloittaa Rauman Lukon palveluksessa kesällä 2018, mutta hän pyrkii tukemaan seuran urheilupuolta ja tutustuu organisaation henkilöstöön ja toimintatapoihin jo kuluvan kauden aikana.

Urheilujohtajan palkkaaminen on yksi merkittävä askel Lukon kehittäessä urheiluorganisaatiotaan. Päätehtävänä tulee olemaan urheilupuolen päivittäisen toiminnan ja tekemisen eteenpäin vieminen.

- Urheilujohtajan tehtävänä on kehittää sitä pelaajapolkua, jonka tavoitteena on kasvattaa entistä enemmän omia lahjakkaita nuoria pelaajia Liiga-tasolle. Lisäksi urheilujohtaja antaa toimitusjohtajallemme lisää aikaa keskittyä muun liiketoiminnan kehittämiseen. Kalle on täsmävalinta tähän vaativaan johtajan tehtävään ja tiedämme hänen persoonansa ja kokemuksensa tukevan tulevia urheilullisia haasteita, Rauman Lukon hallituksen puheenjohtaja Ari Salmi sanoo.

Kalle Sahlstedt kertoo vakuuttuneensa siitä kuinka paljon Rauman Lukko hänet tehtävään halusi. Hän myös painottaa Raumalta löytyvän paljon käyttämätöntä urheilupotentiaalia.

- Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta ja lähden tähän pestiin erittäin motivoituneena. Nykyinen työni Turun Seudun Urheiluakatemiassa on hyvä ja minulla on vakivirka, joten ei tästä ihan mihin tahansa lähdettäisi. Tämä oli juuri oikealla tavalla hyvä, kova ja haastava paikka, sellainen jossa tiedän haluavani olla mukana.

Kalle Sahlstedt on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran suomalaisen jääkiekkoilun parissa. Hän aloitti SM-liigauransa pelaajana kaudella 1991-92 kasvattajaseuransa Lukon paidassa ja oli mukana voittamassa raumalaisille kahta SM-pronssia.

- On todella iso asia tulla juuri Raumalle ja Lukkoon, onhan tämä paluu juurille. Sekä kaupunki että seura ovat tuttuja paikkoja, joista löytyy paljon tuttuja ihmisiä. Tein jo peliurallani ja myös urani jälkeen ratkaisuja vaistoilla, ja nyt vaisto sanoi, että on oikea aika palata sinne mistä kaikki on saanut alkunsa.

Raumalta Sahlstedtin tie vei aikanaan Turkuun ja TPS:n paitaan, jossa hän vietti kaudet 1997-2001 saavuttaen kolme SM-kultaa. Seuraavat neljä kautta Kalle Sahlstedt kiekkoili Ruotsin Elitserienissä HV71:n paidassa. Ruotsin mestaruuden hän voitti keväällä 2004.

Sahlstedt palasi Suomeen kesällä 2005 ja edusti sen jälkeen kolmen kauden ajan Oulun Kärppiä, voittaen Suomen mestaruuden kahdesti (2007 ja 2008). Oulusta Sahlstedt siirtyi Kuopion KalPaan, jossa palkintokaappiin tuli SM-pronssi (2009). Hän päätti pelaajauransa kauteen 2009-2010. Yhteensä Kalle Sahlstedt on pelannut 723 SM-liigan runkosarjaottelua ja 121 pudotuspeliottelua.

- Siitä on varmasti apua, että on peliurallaan pystynyt luomaan laajan verkoston ja tuntee paljon jääkiekkoihmisiä ympäri Suomen. Lisäksi se opetti sitä näkemystä, että minkälaista päivittäisen urheilemisen tulee olla, Sahlstedt sanoo.

Rauman Lukon urheilujohtajana Sahlstedt tulee vastaamaan seuran urheilupuolen kehittämisestä ja ohjauksesta. Hän koordinoi ja tukee seuran A-, B- ja C-nuoria valmentavien sekä muiden seuran päätoimisten valmentajien päivittäistä työskentelyä. Toimenkuvaan kuuluu myös Lukko Akatemian johtaminen ja kouluyhteistyön kehittäminen.

Kalle Sahlstedt on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja työskentelee tätä nykyä jääkiekon lajivastaavana Turun Seudun Urheiluakatemiassa useiden eri ikäluokkien parissa.

- Olen nuorten kanssa tekemisissä jääkiekko- ja opiskeluasioissa. Suunnittelemme ja pidämme huolen, että nuoret saavat lukio-opiskelunsa kunnialla läpi, jonka jälkeen heidän on helpompi satsata jääkiekkoon kun toisen asteen opinnot on suoritettu.

- Myös A-nuorista ulos kasvavat nuoret saavat meillä hyvää apua tulevaisuutensa suunnittelemiseen niin, että he voivat jatkaa opiskelujaan ja suuntautua työelämään.
Urheilujohtajana Sahlstedt johtaa myös Rauman Lukon Liiga-joukkueen ja junioripuolen pelaajakartoitusta sekä valitsee seuraan tulevat pelaajat yhdessä päävalmentajan kanssa. Lisäksi hän vastaa seuran urheilustrategian eteenpäin viemisestä.

- Liiga-kiekkoilusta minulla on kokemusta vain pelaajana, mutta kaikki muut uuden työn osa-alueet ovat erittäin tuttuja. Liiga-puolen osaamista pääsen kartuttamaan hyvässä yhteistyössä kokeneen ja minulle entuudestaan tutun Pekka Virran kanssa.

Lähde: Raumanlukko.fi


Takaisin edelliselle sivulleKalle Sahlstedt

25.8.1973 Rauma
Tiedot


Hyökkääjä Chris VandeVelde Rauman Lukkoon

Hyökkääjä Chris VandeVelde Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on kiinnittänyt loppukauden mittaisella sopimuksella Chris VandeVelden. 30-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut neljä edellistä kautta NHL-seura Philadelphia Flyersin organisaatiossa.

Lue lisää
Teemu Ramstedt liittyy Rauman Lukkoon

Teemu Ramstedt liittyy Rauman Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa hyökkäystään Teemu Ramstedtilla. Raumalaisseuran ja 29-vuotiaan keskushyökkääjän sopimus kattaa loppukauden 2017-18.

Lue lisää
Lukko ja Fleury purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä

Lukko ja Fleury purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä

Rauman Lukko ja hyökkääjä Damien Fleury ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Eero Somervuori Rauman Lukkoon

Eero Somervuori Rauman Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa hyökkäysosastoaan, kun kokenut Eero Somervuori liittyy raumalaisten riveihin.

Lue lisää
Ranskalaishyökkääjä Damien Fleury liittyy Rauman Lukkoon

Ranskalaishyökkääjä Damien Fleury liittyy Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Damien Fleuryn kanssa. 31-vuotias ranskalaishyökkääjä kiekkoili viime kaudella KHL:ssä Kunlun Red Starin riveissä.

Lue lisää
Ruotsalaispuolustaja Johan Motin Lukkoon

Ruotsalaispuolustaja Johan Motin Lukkoon

Rauman Lukon puolustusosasto täydentyy Johan Motinilla. 27-vuotias ruotsalaispuolustaja liittyy raumalaisseuraan yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää