Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Historiallinen voitto upean taistelun jälkeen

 
Historiallinen voitto upean taistelun jälkeen


Oulun Kärpät joutui lähtemään kotimatkalle 2-1 -tappio niskassaan, kun Lukko nappasi kauden alusta laskettuna jo seitsemännen peräkkäisen suoran voittonsa. Samalla Lukko otti yksin haltuunsa liigaennätyksen, eikä putken mahdollisesta lopusta näy vielä merkkiäkään.

Voittoa Kärpistä voidaan pitää koko joukkueen saumattoman taistelun tuloksena. Suuria hienouksia ei tällä kertaa kaukalossa nähty, mutta sitäkin tiiviimpi ja kovaa joukkuehenkeä uhkuva suoritus.

Ottelun avauserässä Lukko oli pirteästi liikkeellä ja loi vieraita paremmat maalitilanteet, mutta erän puolivälin jälkeen tullut jäähysuma koitui Lukon kohtaloksi. Kärppien taitava Teemu Aalto pääsi viimeistelemään kovalla siniviivakudilla vieraat johtoon kahden miehen ylivoiman aikana.

Tällä kaudella aiemmin toiset erät ovat olleet Lukon peleissä tasaisimpia, mutta nyt Kärppiä vastaan Lukko päätti näyttää taitonsa myös silloin. Heti erän alkuun Lukon tappavan tehokas ylivoima tuotti tulosta. Tomi Pettinen toimitti kiekon maalille, jossa päivystänyt Lauri Tukonen ujutti irtokiekon ohi Kärppä-vahti Tuomas Tarkin.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi ylivoimalla Charlie Cookin toimesta. Justin Morrison ja Janne Keränen taistelivat kiekon Cookille, joka otti muutaman terävän potkun eteenpäin ja Tarkki oli voimaton tulisen laukauksen edessä.

Toisen erän aikana Kärpilläkin oli omat paikkansa maalintekoon terävien vastaiskujen päätteeksi. Lukon onneksi tilanteista ei maaleja nähty, joten kotijoukkueen johtoasema piti päätöserään mentäessä.

Kolmannessa erässä kotijoukkueella oli jo ratkaisun avaimet käsissään kahden miehen ylivoimalla, mutta Kärppä-maalilla Tarkki piti pintansa. Vierailijat saivatkin uutta intoa peliinsä selvittyään vaikeasta tilanteesta, ja Lukko laitettiinkin todelliseen testiin erän aikana.

Tällä kaudella kettujoukkue ei kuitenkaan ole myynyt nahkaansa halvalla, eikä näin käynyt oululaisiakaan vastaan. Maalivahti Petri Vehasen upeiden torjuntojen saattelemana Lukko kesti kolmannen erän loppupuoliskon rajun Kärppä-painostuksen ja summerin soidessa oli aika villien juhlien.

Juhlien huipentumana koko joukkue kävi Jakub Petruzalekin johdolla kiittämässä upeasti kannustanutta kotiyleisöä. Ottelua oli saapunut seuraamaan paikan päälle mahtavat 4603 silmäparia.

Lukko-valmentaja Rauli Urama oli ottelun jälkeen jälleen tyytyväisin mielin.

- Taistelua, raatamista, luistelua ja kovaa puolustamista, molemmat joukkueet tekivät sitä tänään hyvin, ja erikoistilanteet sitten ratkaisivat ottelun.

Historiallisen voiton metsästys otettiin joukkueessa hyvänä haasteena.

- Puhuttiin siitä ennen ottelua, että meillä on mahdollisuus tehdä jotain, mitä kukaan muu ei ole tehnyt. Se oli se teema millä me saatiin lisävirtaa vielä tähän peliin, Urama totesi päättäväisenä.

Ensi viikolla Lukolla ei ole arkena otteluita, mutta voittoputkelle haetaan seuraavan kerran jatkoa lauantaina, kun Raumalle saapuu hyvään vireeseen viime otteluissaan päässyt Tappara. Halli tulee Kärpät-ottelun tapaan taatusti täyttymään äärimmilleen, joten liput kannattaa tuttuun tapaan hankkia jo hyvissä ajoin!

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää