Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukko taistellen tasapeliin

 
Lukko taistellen tasapeliin


Edellisessä ottelussaan SM-liigan ennätyksen voitokkaimmasta kauden alusta tehnyt Lukko sai kuluvalla viikolla kaksi ottelua pelanneen Tampereen Tapparan isännöitäväksi kuumaan Äijänsuon iltaan.

Lukon lähtö otteluun ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, suuri tekijä tähän saattoikin olla viikon tauko ilman ainuttakaan ottelua.

- Oli meiltä hyvä ottelun alku, siinä saattoikin näkyä Lukon viikon pelaamattomuus, tuumasi Tapparan päävalmentaja Mikko Saarinen.

Tappara viimeisteli avauserässä kaksi maalia Lukon jäätyä nollille, mutta toinen erä toi muutoksen ja Lukko takoikin vakuuttavat kolme maalia erän aikana.

- Meidän reagointi peliin oli vielä ottelun alussa vähän vaikeaa, pelitilannerohkeus oli hieman haussa, mutta kyllä se hyvin siitä sitten lähti, kommentoi Lukko-luotsi Rauli Urama.

Kiihkeä ja tasainen taisto meni lopulta voittomaalikilpailuun asti, jossa Tappara oli isäntiä etevämpi. Tilastoihin merkattiin lopputulos 3-4 (0-2, 3-0, 0-1, 0-0, 0-1).

- Erittäin hyvä kiekkoilta, kaukalossa oli tapahtumia ja väriä. Hyvä intensiivinen kiekkokamppailu, joka olisi voinut päättyä kummalle vain. Taisi meille vähän pomppia tänään, Saarinen myönsi.

MÄNTYLÄ "VARASTI SHOWN"

Avauserä alkoi Lukon kannalta murheellisesti, kun Niclas Lucenius veivasi koko kentällisen läpi ja nosti hienosti kiekon vielä ohi Petri Vehasen. Maalin syntyhetkellä ottelu oli ehtinyt vanheta vain vajaa neljä minuuttia.

Lukko toipui avausmaalista hyvin ja saikin painettua peliä hyvin Tapparan päätyyn, mutta kirvesrintojen maalivahti Mika Lehto torjui kaikki tilanteet varmasti. Erän lopussa Lukon maali oli lähempänä kuin Tapparan toinen osuma, mutta toisin kävi.

Vain kaksi minuuttia ennen erätaukoa Lasse Korhonen laukoi terävästi siniviivalta kohti Vehasen vartioimaa maalia. Kovaan laukaukseen sai Timo Koskela mailan väliin ja ohjasi kiekon vastustamattomasti maalin kattoon.

Avauserän järjettömin tapahtuma nähtiin puolivälin jälkeen kun Lukon kultakypärä Justin Morrison taisteli tilanteen loppuun asti keskialueella. Morrison heittäytyi kiekon perään ja saatuaan pelattua pelivälineen Tapparan puolustusalueelle, Tuukka Mäntylä saapui vauhdilla paikalle. Juuri kahden ottelun pelikiellon kärsineellä miehellä pimeni täysin ja mies luisteli suoraan päin jäässä makaavan Morrisonin päätä.

Tilanteessa ei onneksi käynyt pahemmin, vaikka mahdollisuus suurempaankin vahinkoon on aina kun luistin osuu pelaajaan. Yksikään neljästä tuomarista ei nähnyt tilannetta, mutta idioottimaisesta tempusta lähtee otteluvalvojan toimesta raportti eteenpäin.

LUKKO TERÄVÄSTI MUKAAN PELIIN

Jos avauserä alkoi murheellisesti Lukon kannalta, niin toinen erä alkoi kyllä samoissa merkeissä vierasjoukkueen puolesta. Lukon puolustuksen hölmöiltyä Tapparalla oli täysin avopaikka heti erän alussa, mutta kun ei maistunut, niin toisessa päässä soi.

Vain alle minuutin pelin jälkeen Lukko viimeisteli ensimmäisestä hyökkäyksestään upean maalin. Janne Keränen toimitti siniviivan tuntumasta kiekon maalille, jossa Morrison tarjoili huikean syötön takatolpalle. Kurtis McLeanilla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään verkkoon, Mika Lehdon pelattua itsensä totaalisesti ulos tilanteesta Morrisonin oivalluksen takia.

Vauhtiin päässyt Lukko jyräsi kahden ylivoimamaalin turvin rinnalle ja ohi. Ensin Harri Tikkanen laukoi suoraan Teemu Nurmen hienosta syötöstä kiekon aivan yläkulmaan ja erän loppupuolella Lee Gorenin sekoiltua itsensä suihkuun Lukon Jakub Petruzalek täräytti tarkalla rannelaukauksella Lukolle jo kolmannen maalin.

- Pelattiin toinenkin erä hyvin, mutta tulos oli karu, Tapparan pääkäskijä harmitteli.

OTTELU PÄÄTÖKSEEN PISIMMÄN KAAVAN MUKAAN

Ottelun kolmas erä meni Tapparan hallitessa, mutta Lukon pystyttyä pitämään pelaajat pois parhailta maalintekopaikoilta. Lukon puolustuskannalle kääntynyt peli näyttikin toimivan hyvin, sillä lähes kaikki Vehasta kohti lähetetyt laukaukset tulivat siniviivan tuntumasta.

Lukon taktiikka ei aivan loppuun asti pitänyt, sillä Tappara onnistui tasoittamaan pelin reilu kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Asialla olivat Tapparan nuoret tähdet Jori Lehterä ja Jonas Enlund.

- Vahva toinen erä meiltä, mutta kolmannessa erässä ehkä jäätiin vähän seisoskelemaan, eikä kestetty ihan viimeiseen asti, harmitteli Urama.

Jatkoaika oli yhtä erikoistilannepelaamista Lukon Charlie Cookin saatua jäähyn ajassa 60:00. Tappara ei ylivoimalla onnistunut, joten oli Lukon vuoro yrittää Pentikäisen hölmöiltyä itsensä jäähylle kun jatkoaikaa oli pelaamatta vain kaksi minuuttia.

Lukko ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa, vaikka sai pyöritettyä hyvin ylivoimaa Tapparan päädyssä, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailussa, josta Tappara onnistui nappaamaan kotimatkalle kaksi sarjapistettä.

Lukko jatkaa sarjataulukon kärjessä pistemenetyksestä huolimatta ja kohtaakin seuraavaksi sarjan kakkossijalla keikkuvan KalPan. Liigan ehdoton kärkikamppailu pelataan tiistaina. Lukko lähtee vierasjoukkueena haastajan roolissa kamppailuun.

- Iso kaukalo ja liikkuva joukkue vastassa, joten siellä puolustuspelaaminen korostuu, Urama mietti tulevaa.

Lukon seuraava kotiottelu pelataan torstaina, jolloin Äijänsuolle saapuu mollivoittoisesti kauden aloittanut Espoon Blues. Liput otteluun kannattaa hommata jo nyt, sillä parhaat paikat viedään ensimmäisinä.

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää