Lukon armoton taistelu toi pisteet Kuopiosta

Lukko matkasi tiistaina Kuopioon sarjakakkosena Lukon perässä majailevan KalPan vieraaksi. Ottelun avauserästä alkaen oli selvää että ottelussa tulisi korostumaan puolustuspelaaminen ja etenkin terävyys maalinedustoilla.

Ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, sillä tuomarit näkivät Lukon olleen todella epärehellisin ottein liikkeellä. Lukolle tuomittiin ottelussa käsittämättömät 23 minuuttia jäähyjä. Lopulta monien vaiheiden jälkeen kettupaidat nappasivat arvokkaan vierasvoiton lukemin 0-1 (0-0, 0-1, 0-0).

Maalittomaksi jäänyt avauserä oli lievästi kotijoukkueen hallintaa, mutta erän puolivälin jälkeen Lukko pääsi entistä paremmin mukaan peliin. Liekö pitkä reissu Raumalta Kuopioon syönyt alun terävyydestä hieman, kuopiolaiset eivät kuitenkaan onnistuneet käyttämään hyväksi tätä kiistatonta etulyöntiasemaansa.

Erässä Lukon parhaista paikoista vastasi Janne Keränen, päästyään ensin alivoimalla yksin läpi ja toistamiseenkin nokikkain KalPa-vahdin kanssa hienon yksilösuorituksen jälkeen.

LUKON HUIKEAA ALIVOIMAPELAAMISTA

Lukko jatkoi toisen erän alussa siitä mihin ennen erätaukoa jäi, vahvat Lukon hyökkääjät painoivat peliä toistuvasti suoraviivaisesti kohti Ari Ahosen vartioimaa maalia.

Ottelun avausmaali näkikin päivänvalon Lukon voitettua hyökkäysalueella aloituksen, jonka jälkeen Tomi Pettinen toimitti kiekon suoraan maalille, jonne Lauri Tukonen ja Teemu Nurmi olivat runnoneet väkisin. KalPan puolustus oli voimaton kahden väkivahvan hyökkääjän iskiessä kiekkoa kohti verkkoa. Lopulta kiekko menikin perille asti Nurmen lavasta.

Maalin jälkeen KalPa sai hyvän tilaisuuden tulla tasoihin, kun Kalle Kerman pääsi yksin läpi, mutta joutui toteamaan Petri Vehasen paremmakseen. Kermania häirittiin kuitenkin sen verran, että raitapaidat tuomitsivat tilanteesta rangaistuslaukauksen.

Kerman itseoikeutetusti asettui laukomaan rankkaria, mutta Vehanen nollasi toistamiseen kovana maalintekijänä tunnetun hyökkääjän yrityksen.

Lukko on alkukauden pelannut SM-liigan ehdottomasti parasta alivoimaa ja Kuopiossa tämä joutuikin todelliseen testiin toisen erän puolivälin jälkeen. Ensin Jakub Petruzalekille tuomittiin selästä taklaamisesta viisi minuuttia ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä. Välittömästi erikoistilanteen alettua Justin Morrison sai kyynärpäätaklauksesta kaksiminuuttisen.

Lukko tappoi täydet kaksi minuuttia erikoistilanteen kolmella viittä vastaan hienosti taistellen. Morrison pääsi jäähyltä suoraan yksin läpi, mutta ei onnistunut yrityksessään. KalPan saatua paineen takaisin Lukon päätyyn Janne Keräselle sattui epäonninen vahinko, kun kiekkoa purkaessa mies vippasi pelivälineen katsomoon.

Eikä Lukon alivoimaa ole turhaan kehuttu, sillä kettujoukkue kesti alivoimaa käsittämättömät viisi perättäistä minuuttia. Viiden minuutin jäähyssä sinäänsä ei ole mitään ihmeellistä, mutta huikeaksi taistelusta teki sen, että KalPa sai pelata ylivoimastaan neljä minuuttia kahden miehen edulla.

...JA ALIVOIMAA

Jos toisessa erässä Lukko joutui tappamaan huimat määrät alivoimaa, ei tilanne muuttunut viimeiseen eräänkään mentäessä. Kotijoukkue lisäsi höyryä ja Lukko joutui rikkomaan.

Erän aikana Lukolle tuomittiin peräti viisi kaksiminuuttista, joten KalPa sai pelata kolmannesta erästä tasan puolet ylivoimalla, mutta tuloksetta. Lukkokaan ei onnistunut lisäämään johtoaan, joten Lukon voitto tuli tiukimmalla mahdollisella erolla.

Seuraavaksi Lukon loistavaa virettä pääsee haastamaan Espoon Blues. Mollivoittoisesti kauden aloittanut ryhmä saapuu Lukon isännöitäväksi torstaina, ottelu alkaa Äijänsuolla kello 18:30. Liput taistoon kannattaa hankkia pian, sillä parhaat paikat viedään käsistä.

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma

Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.