Maukas jatkoaikavoitto Nurmen osumalla

Lukko jatkoi mainioita otteitaan kaukalossa kaatamalla Bluesin Teemu Nurmen jatkoaikamaalilla lukemin 3-2. Nurmen lisäksi Lukon sankareita ottelussa olivat kaksi kaunista osumaa viimeistellyt Janne Keränen sekä jälleen kerran huipputorjuntoihin venynyt Petri Vehanen.

Ottelun ratkaisumaali kuvasti taistelevaa Lukko-joukkuetta todella hyvin. Teemu Nurmi karvasi kiekon keskialueella Blues-pelaajalta ja rynni väkisin maalille, josta mies ujutti kiekon tyylikkäästi maalin etunurkasta verkkoon.

Lukon valmentaja Rauli Urama jakoi ottelun jälkeen kiitosta joukkueen peli-ilmeestä.

- Mitä pidemmälle peli meni, niin me jaksettiin hyvin kamppailla ja saatiin siihen vielä yleisön tuki joka pisti entisestään taistelemaan. Voittomaali oli juuri sellainen, sinne pitää mennä ja punnertaa maalille, kova taistelupeli, Urama kiitteli.

Vastustajan leirissä Blues-valmentaja Petri Matikainen harmitteli menetettyjä pisteitä, mutta antoi myös kotijoukkueelle tunnustusta.

- Kyllä mä pisteeseen olen tyytyväinen, mutta olisi tuossa ollut enemmänkin tarjolla. Taistelu oli hyvää, energiaa löytyi, yksilövirheisiin menetettiin kaksi pistettä. Kiitos taistelusta joukkueelle.

- Peli oli molemmilta hyvää, aktiivista ja pelattiin kovaa. Lukko on kova joukkue, nyt se nähtiin, erinomainen joukkue ja ansaitsee kärkipaikan tällä hetkellä sarjassa, Matikainen kehaisi.

KERÄNEN LIEKEISSÄ

Ottelun avauserä pelattiin tasaisissa merkeissä, jossa ainoastaan vierasjoukkue Blues onnistui maalinteossa. Mikael Kurki ampui kiekon verkkoon joukkueen pelatessa kahden miehen ylivoimaa. Tilanteessa Petri Vehanen oli täysin voimaton vahvan maskin takana.

Toinen ja kolmas erä mentiinkin sitten pääasiassa Lukon komennossa. Etenkin ykkösketjun taitava laitahyökkääjä Janne Keränen oli elementissään. Toisessa erässä Keränen napautti kertaalleen kiekon jo yläputkeen, ja lopulta erän loppuminuuteilla kiekko saatiin toimitettua maaliin asti. Kurtis McLeanin ja Justin Morrisonin esityön päätteeksi Keränen veivasi irtokiekon maalin edestä verkkoon.

Tapahtumarikkaan päätöserän aluksi Keränen iski jälleen. Kovalla itseluottamuksella pelaava Keränen karvasi kiekon alivoimalla Blues-pakilta ja säntäsi ylhäisessä yksinäisyydessä läpiajoon. Upea harhautus jätti Blues-vahti Iiro Tarkin vaille mahdollisuutta, ja Keräsen kauden viides osuma oli syntynyt.

Rajusti taistellut espoolaisryhmä ei jäänyt tilannetta kuitenkaan harmittelemaan, vaan iski muutama minuutti Lukko-osumasta pelin jälleen tasoihin. Jarkko Immonen nousi vahvasti maalin takaa ja onnistui laukomaan kiekon aivan Lukko-maalin ylänurkkaan Vehasen estelyistä huolimatta.

Lukon yksi sankareista Petri Vehanen osoitti taitojaan erän puolivälin paikkeilla, kun hän torjui upeasti Blues-hyökkääjän läpiajon. Muutenkin Vehanen pelasi jälleen kerran onnistuneen ottelun.

Jos Bluesilla oli paikkansa voittomaaliin, niin näin oli myös kotijoukkueella. Janne Keräsen hattutemppu jäi vain muutaman sentin päähän. Kurtis McLeanin terävän laukauksen irtokiekko tuli Keräsen pelattavaksi, mutta rystynosto kilahti harmittavasti jälleen kerran Tarkin maalin yläputkeen.

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin myös ikävä episodi, kun espoolaisten romuluinen hyökkääjä Erkki Rajamäki kajautti voimakkaan taklauksen kiekottomaan Charlie Cookiin. Tilanne tapahtui sen verran nopeasti, että se jäi tuomareiltakin huomaamatta. Cook sai tilanteesta pahan tällin ja joutui jättämään kaukalon. Otteluvalvojan mukaan tilanteesta on jätetty raportti liigan päävideotuomarille.

Ottelun viime minuutit Lukko pääsi kuitenkin pelaamaan ylivoimaa Ville Lajusen jäähyn aikana. Paras paikka tuli Justin Morrisonille, joka pääsi yrittämään laukausta suoraan syöttöön, mutta kiekko pomppi lavassa sen verran, että Lukon paras pistemies ei onnistunut suuntaamaan laukausta kohti tyhjää Blues-maalia.

Näin ollen ottelussa päädyttiin jatkoajalle, jossa Teemu Nurmen osumalla Lukko jatkoi pisteputkeaan kymmenen ottelun mittaiseksi. Lukko saattaakin jälleen kerran laittaa SM-liigan ennätykset uusiksi, koska ainoastaan Tappara on kyennyt pidempään pisteputkeen kuin Lukko. Tamperelaisseura on kahdesti aloittanut kauden 11 ottelun pisteputkella.

Lukko lähtee jahtaamaan lisäpisteitä seuraavan kerran ensi tiistaina, jolloin raumalaisjoukkue matkaa Lappeenrantaan TV-otteluun SaiPan vieraaksi. Kotikaukalossa Lukko nähdään seuraavan kerran torstaina, jolloin vastaan asettuu Tampereen Ilves.

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma

Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.