Lukko lyttäsi Tepsin tyylillä

Rauman Lukko sai isännöidä länsirannikon kuumassa taistossa rakkaita naapureitaan Turusta. Sarjakolmonen TPS lähti haastajan roolissa kotijoukkueen kaatoon.

Turkulaiset joutuivat kuitenkin nopeasti toteamaan Lukon huikean lennon liian kovaksi. Ottelun avauserä oli hädin tuskin puolen välin yli, kun Lukko johti jo lukemin 3-0. Lopulta täysin kettupaitojen jalkoihin jäänyt TPS kärsi tylyn tappion 5-1 (3-0, 0-1, 2-0).

LUKKO MENI MENOJAAN JO AVAUSERÄSSÄ

Avauserä ehti vanheta vain reilu minuutin kun TPS:n Jens Skålberg joutui rikkomaan Lukon luodessa painetta David Leggion maalille. Lukon Jakub Petruzalek lainasi ylivoimalla kiekon Antti Laaksoselle ja täräytti pelivälineen takaisin saatuaan suoraan syötöstä todella lujalla laukauksella ohi Leggion.

Lukon toisessa maalissa oli pahanteossa ykkösketjun kapelimestarit Justin Morrison ja Kurtis McLean. Lujaa maalille vyörynneen hyökkäyksen päätti Morrison aivan maalin edustalta viimeistellyllä maalilla.

Vain hieman erän puolivälin jälkeen Lukko lisäsi jälleen johtoaan. Juuri jäähyltä päässyt Lauri Tukonen lähti tukemaan hyökkäystä ja syötti maalin eteen nousseelle Laaksoselle, joka viimeisteli paikasta kauden avausosumansa.

TURKULAISTEN LIEVÄ PIRISTYMINEN

Toisen erän alussa TPS tuli hieman terävämmin otteluun mukaan ja onnistuikin kaventamaan yhdellä maalilla. Pitkän TPS-pyörityksen jälkeen Ilari Filppula syötti oivallisesti maalin edustalle nousseelle Sami Venäläiselle, joka jätti Petri Vehasen vaille mahdollisuuksia.

TPS ei etsikkoaikaansa paremmin onnistunut käyttämään ja Lukko pääsi erän edetessä paremmin takaisin otteluun mukaan. Toisen erän jälkimmäinen kymmenminuuttinen menikin jälleen Lukon hallinnassa.

Turkulaisetkin onnistuivat kohtalaisen nopeasti kääntämään peliä hyökkäyksiin, mutta suurin ero Lukon vastaavaan nopeaan hyökkäyspeliin oli syöttöjen tarkkuudessa. Lähes poikkeuksetta Tepsin hyökätessä viimeinen syöttö meni "vähän sinne päin", kun Lukon syötöt napsahtivat lähes poikkeuksetta läpi ottelun suoraan lapaan.

TUKOSEN SOOLO KIERROKSEN KOMEIN

Illan komein yksilösuoritus nähtiin Lauri Tukosen toimesta. Maalia edelsi lähes yhtä hieno suoritus Juhani Jasulta miehen menetettyä keskialueella pelivälineen ja taisteltuaan sen takaisin itselleen väkisin. Jasu syötti omalla sinisellä Tukoselle, joka purjehti läpi kentän niputtaen puolustajat matkalla. Hyökkäyksen Tukonen päätti loistavalla rystynostolla aivan maalin kattoon ohi Leggion.

Ottelun viimeinen niitti tuli vain muutamaa minuuttia Tukosen maalin jälkeen. Petruzalek vei kiekon laidasta hyökkäysalueelle ja narutti puolustajaa syöttämällä toiseen aaltoon nousseelle Charlie Cookille suoraan lapaan. Cook otti tyhjät pois ja täräytti lujan rannelaukauksen aivan maalin takanurkkaan.

Lukko matkaa lauantaina viimeiseen otteluun ennen maaottelutaukoa Ouluun, jossa kettujoukkue kohtaa vahvassa nousukunnossa olevan Kärpät. Seuraava kotiottelu Lukolla on tauon jälkeen tiistaina 10.11. Äijänsuolle saapuu Kuopion ylpeys KalPa.

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma

Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.