Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KalPa vahvempi jatkoajalla

 
KalPa vahvempi jatkoajalla

Tasainen ja fyysinen kiekkoilta päättyi Raumalla KalPan 3-2 -vierasvoittoon jatkoajan päätteeksi. Lukolla oli omat paikkansa ratkoa peli aiemmin, mutta lopulta KalPan sentteri Tapio Laakso onnistui tykittämään siniviivalta voitto-osuman Lukon verkkoon.

Lukko sai peliin upean startin, kun Jakub Petruzalekin johtama kakkosvitja oli vahvalla pelipäällä. Marko Virtala jätti kiekon maalin takana Petruzalekille, joka antoi ovelan syötön maalin etukulmalle hiipineelle Lauri Tukoselle, joka pääsi iskemään kiekon ohi hölmistyneen KalPa-vahti Ari Ahosen.

Lukko jatkoi vahvaa painostustaan ja etenkin sentteri Petruzalek oli elementissään. KalPan puolustus oli todella pinteessä taidokkaan hyökkääjän kanssa.

Lukon toisessa osumassa oli asialla jälleen kerran lähes samat miehet mitä ensimmäisessä maalissa. Kaunis ylivoimakuvio päättyi Harri Tikkasen iskettyä kiekko takanurkalta tyhjään KalPa-maaliin. Oivaltava viimeinen syöttö lähti Lauri Tukosen lavasta, joka sai vastaavasti kiekon yv-pelin pyörittäjä Petruzalekilta.

Lukon kannalta ottelun harmittavin ja ehkä ratkaisevin tapahtuma nähtiin toisessa erässä, kun siihen mennessä loistavan pelin pelannut Petruzalek joutui jättämään kaukalon Ville Varakkaan voimakkaan taklauksen jäljiltä.

Lukon peli sekosi tilanteesta aavistuksen ja KalPa käytti heti saumansa hyväksi. Sami Kapanen ohjasi maalin edestä kiekon ohi voimattoman Mikael Tellqvistin, kun ottelua oli takana hieman yli 35 minuuttia.

Lukon valmentaja Rauli Urama myönsi, että Lukon pelirytmi hieman sekosi taklaustilanteen jälkeen.

- Kova fyysinen peli, ehkä meillä sitten fysiikka lopahti sen Petruzalekin taklauksen jälkeen ja vastustaja otti siitä vähän yliotetta, Urama totesi.

KERÄSELLÄ RATKAISUN AVAIMET JATKOAJALLA

Toisen erän loppuhetkillä Lukolla oli tilaisuus karata jälleen kahden maalin johtoon, kun Antti Laakonen pääsi ohjaamaan kiekkoa maalin edestä sisään. Laaksosen ja Lukon epäonneksi kiekko kuitenkin kimmahti yläputken kautta takaisin kentälle.

KalPa nousi kolmannessa erässä tasoihin Jaakko Rissasen uran ensimmäisellä SM-liigamaalilla. Rissanen pääsi ohjaamaan maalin edestä kiekon täysin vapaasti ohi Tellqvistin. Lukon pelaajille sattui juuri päättyneen alivoimapelin jälkeen paha merkkausvirhe.

Ottelun jatkoajalla Lukko pystyi luomaan useita maukkaita maalitilanteita, mutta KalPa-maalilla Ahonen venyi kiekon eteen kerta toisensa perään. Upein venytys nähtiin tilanteessa, jossa ensin Janne Keränen pääsi maalin edestä yrittämään ja heti perään myös Charlie Cook sai todeta kuopiolaisvahdin paremmakseen.

Myöhemmin Keränen pääsi yrittämään maalintekoa vielä kertaalleen, mutta tulinen laukaus napsahti suoraan Ahosta kypärään ja näin ollen KalPa selvisi tilanteista hienoisen onnenkin avustamana.

Kun Lukko ei onnistunut hyödyntämään paikkojaan, niin KalPa pääsi kuin varkain iskemään kiekon Lukon maaliin. Mikael Tellqvist oli pahan maskin takana ja Aleksi Laakson lämäri upposi verkkoon ja KalPa-juhlat olivat valmiit alkamaan.

Ottelun jälkeen Lukko-valmentaja Rauli Urama kertoi, että Petruzalekin tilanne ei ole vakava, mutta lääkärin ohjeistuksella illan ottelu oli syytä jättää kesken. Petruzalek saatetaankin jo nähdä kaukalossa lauantaina, kun Lukko kohtaa vieraspelissä SaiPan. Varmuus tälle saadaan kuitenkin vasta myöhemmin.

Lukon kokoonpanoon palaa silloin kuitenkin Kanada-paidasta Kurtis McLean, joten sentteriosasto saa kaivattua täydennystä.

Seuraava kotipeli Lukolla on viikon päästä lauantaina 9. tammikuuta, jolloin vastaan asettuu Tampereen Ilves.

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää