Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KalPa vahvempi jatkoajalla

 
KalPa vahvempi jatkoajalla

Tasainen ja fyysinen kiekkoilta päättyi Raumalla KalPan 3-2 -vierasvoittoon jatkoajan päätteeksi. Lukolla oli omat paikkansa ratkoa peli aiemmin, mutta lopulta KalPan sentteri Tapio Laakso onnistui tykittämään siniviivalta voitto-osuman Lukon verkkoon.

Lukko sai peliin upean startin, kun Jakub Petruzalekin johtama kakkosvitja oli vahvalla pelipäällä. Marko Virtala jätti kiekon maalin takana Petruzalekille, joka antoi ovelan syötön maalin etukulmalle hiipineelle Lauri Tukoselle, joka pääsi iskemään kiekon ohi hölmistyneen KalPa-vahti Ari Ahosen.

Lukko jatkoi vahvaa painostustaan ja etenkin sentteri Petruzalek oli elementissään. KalPan puolustus oli todella pinteessä taidokkaan hyökkääjän kanssa.

Lukon toisessa osumassa oli asialla jälleen kerran lähes samat miehet mitä ensimmäisessä maalissa. Kaunis ylivoimakuvio päättyi Harri Tikkasen iskettyä kiekko takanurkalta tyhjään KalPa-maaliin. Oivaltava viimeinen syöttö lähti Lauri Tukosen lavasta, joka sai vastaavasti kiekon yv-pelin pyörittäjä Petruzalekilta.

Lukon kannalta ottelun harmittavin ja ehkä ratkaisevin tapahtuma nähtiin toisessa erässä, kun siihen mennessä loistavan pelin pelannut Petruzalek joutui jättämään kaukalon Ville Varakkaan voimakkaan taklauksen jäljiltä.

Lukon peli sekosi tilanteesta aavistuksen ja KalPa käytti heti saumansa hyväksi. Sami Kapanen ohjasi maalin edestä kiekon ohi voimattoman Mikael Tellqvistin, kun ottelua oli takana hieman yli 35 minuuttia.

Lukon valmentaja Rauli Urama myönsi, että Lukon pelirytmi hieman sekosi taklaustilanteen jälkeen.

- Kova fyysinen peli, ehkä meillä sitten fysiikka lopahti sen Petruzalekin taklauksen jälkeen ja vastustaja otti siitä vähän yliotetta, Urama totesi.

KERÄSELLÄ RATKAISUN AVAIMET JATKOAJALLA

Toisen erän loppuhetkillä Lukolla oli tilaisuus karata jälleen kahden maalin johtoon, kun Antti Laakonen pääsi ohjaamaan kiekkoa maalin edestä sisään. Laaksosen ja Lukon epäonneksi kiekko kuitenkin kimmahti yläputken kautta takaisin kentälle.

KalPa nousi kolmannessa erässä tasoihin Jaakko Rissasen uran ensimmäisellä SM-liigamaalilla. Rissanen pääsi ohjaamaan maalin edestä kiekon täysin vapaasti ohi Tellqvistin. Lukon pelaajille sattui juuri päättyneen alivoimapelin jälkeen paha merkkausvirhe.

Ottelun jatkoajalla Lukko pystyi luomaan useita maukkaita maalitilanteita, mutta KalPa-maalilla Ahonen venyi kiekon eteen kerta toisensa perään. Upein venytys nähtiin tilanteessa, jossa ensin Janne Keränen pääsi maalin edestä yrittämään ja heti perään myös Charlie Cook sai todeta kuopiolaisvahdin paremmakseen.

Myöhemmin Keränen pääsi yrittämään maalintekoa vielä kertaalleen, mutta tulinen laukaus napsahti suoraan Ahosta kypärään ja näin ollen KalPa selvisi tilanteista hienoisen onnenkin avustamana.

Kun Lukko ei onnistunut hyödyntämään paikkojaan, niin KalPa pääsi kuin varkain iskemään kiekon Lukon maaliin. Mikael Tellqvist oli pahan maskin takana ja Aleksi Laakson lämäri upposi verkkoon ja KalPa-juhlat olivat valmiit alkamaan.

Ottelun jälkeen Lukko-valmentaja Rauli Urama kertoi, että Petruzalekin tilanne ei ole vakava, mutta lääkärin ohjeistuksella illan ottelu oli syytä jättää kesken. Petruzalek saatetaankin jo nähdä kaukalossa lauantaina, kun Lukko kohtaa vieraspelissä SaiPan. Varmuus tälle saadaan kuitenkin vasta myöhemmin.

Lukon kokoonpanoon palaa silloin kuitenkin Kanada-paidasta Kurtis McLean, joten sentteriosasto saa kaivattua täydennystä.

Seuraava kotipeli Lukolla on viikon päästä lauantaina 9. tammikuuta, jolloin vastaan asettuu Tampereen Ilves.

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLukko ja Fleury purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä

Lukko ja Fleury purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä

Rauman Lukko ja hyökkääjä Damien Fleury ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Eero Somervuori Rauman Lukkoon

Eero Somervuori Rauman Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa hyökkäysosastoaan, kun kokenut Eero Somervuori liittyy raumalaisten riveihin.

Lue lisää
Ranskalaishyökkääjä Damien Fleury liittyy Rauman Lukkoon

Ranskalaishyökkääjä Damien Fleury liittyy Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Damien Fleuryn kanssa. 31-vuotias ranskalaishyökkääjä kiekkoili viime kaudella KHL:ssä Kunlun Red Starin riveissä.

Lue lisää
Kalle Sahlstedt Rauman Lukon urheilujohtajaksi

Kalle Sahlstedt Rauman Lukon urheilujohtajaksi

Rauman Lukko on valinnut urheilujohtajakseen 43-vuotiaan Kalle Sahlstedtin.

Lue lisää
Ruotsalaispuolustaja Johan Motin Lukkoon

Ruotsalaispuolustaja Johan Motin Lukkoon

Rauman Lukon puolustusosasto täydentyy Johan Motinilla. 27-vuotias ruotsalaispuolustaja liittyy raumalaisseuraan yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ruotsalaissentteri Hillding ja Mestiksen vuoden tulokas Huhdanpää Lukkoon

Ruotsalaissentteri Hillding ja Mestiksen vuoden tulokas Huhdanpää Lukkoon

Rauman Lukko vahvistaa sentteriosastoaan, kun ruotsalainen Joakim Hillding liittyy raumalaisseuraan. 28-vuotiaan Hilldingin ja Lukon sopimus on 1-vuotinen.

Lue lisää