Lukko jyräsi Tepsin yli

Rauman Lukko sai perjantaina Turun Palloseuran vieraaksi aina kiihkeään länsirannikon taistoon. Kyseessä oli Urheilukanavan kuukauden ottelu, joten Lukon komeaa 5-2-voittoa (1-1, 2-0, 2-1) turkulaisista sai todistaa normaalia suurempi määrä silmäpareja.

Lukon parhaimmistoon nousi kakkosketjun maestro Jakub Petruzalek ja kettupaitojen nuorisokaarti. Pitkästä aikaa puolustuksessa edustukseen noussut Tony Vidgren pelasi loistokkaasti puolustaen varmasti kaikissa tilanteissa. Nuorista hyökkääjistä esiin astuivat Olli Palola ja Eero Elo, molemmat viimeistelivät todelliset "maalintekijän maalit".

Pidempään hyvin pelannut Mikael Tellqvist suoriutui maalillaan loistavasti, varmojen perustorjuntojen joukkoon mahtui etenkin avauserässä muutama huipputorjunta. Mitä pidemmälle ottelu eteni, Lukko pääsi aina paremmin niskan päälle. Kuvaavaa ottelusta on tilasto, jossa lukee Tellqvistillä kolmannen erän torjuntojen kohdalla tasan yksi.

ALKU TASAISTA

Koko avauserä mentiin tasaisissa merkeissä, Lukon saatua ensin mahdollisuutensa ylvioimalla. Kotijoukkueen peli kuitenkin vielä hiukan yski, eikä muutamaa kohtalaista maalintekopaikkaa pystytty käyttämään. TPS sai myös yrittää ylivoiman toimivuutta Lukon otettua kaksi perättäistä jäähyä. Antti Halonen onnistui lopulta ohittamaan Tellqvistin Aki Uusikartanon ja Markus Nordlundin esityöstä todella komealla ylivoimaosumalla.

Erän lopulla Tellqvist syötti Teemu Nurmen ja Petruzalekin nopeaan hyökkäykseen, siniviivan ylitettyä Petruzalek yritti syöttää Nurmelle toiselle kaistalle, mutta puolustajan blokkauksesta kiekko kimposi takaisin suoraan Petruzalekin lapaan. Toisella yrittämällä maestro napautti pelivälineen terävästi ohi itsensä pihalle pelanneen raumalaislähtöisen TPS-vahdin Atte Engrenin.

LUKKO MENI MENOJAAN

Toisessa erässä Lukko onnistui myös ylivoimalla, hyvän pyörityksen jälkeen Petruzalek yritti laukoa itse ensin, mutta kiekko pomppi viivalle josta Tomi Pettinen pääsi lataamaan täysillä vastakiekkoon. Tilanteessa olisi voinut käydä huonostikin, mutta tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä. Pettisen tulinen laukaus osui suoraan maalin edustalla juuri kaadetun Lauri Tukosen päähän, josta tulleesta irtokiekosta Petruzalek laukoi tarkasti maalin alakulmaan. Kiekko osui onneksi Tukosen kypärään, eikä esimerkiksi kasvoihin.

Toista erää oli pelaamatta vain minuutti kun Miikka Tuomainen antoi TPS-puolustukselle painetta ja tilanteesta tulleessa irtokiekossa oli ensimmäisenä Olli Palola. Nuoren hyökkääjän maalivainu heräsi, mies siirsi kiekon hieman keskemmäs ohi TPS-puolustuksen ja laukoi lujaa ja tarkasti aivan maalin yläkulmaan. Loistavan laukauksen edessä Engren oli maalillaan täysin voimaton.

TOINEN SISÄÄN

Lukko meni kolmannessa erässä menojaan ja erän alkupuolella tullut Tepsin ylivoimamaali oli vain pieni kauneusvirhe Lukon voitokkaassa illassa. Erässä merkittiin Tellqvistille vain yksi torjunta, joka sekin tuli joukkueen pelatessa alivoimaa. Ensimmäinen laukaus tuli ylivoimalla hienon kuvion päätteeksi. Tellqvist venytti huipputorjunnan, mutta epäonnekkaasti irtokiekossa oli ensimmäisenä Tomas Plihal, joka onnistui työntämään pelivälineen maaliviivan yli. Maalin jälkeen TPS ei onnistunut loppupelissä edes laukomaan kohti Tellqvistiä.

Hetki kavennusmaalista ja Michal Birner otti typerän hyökkäyspään jäähyn ja Lukko sinetöi ottelun nimiinsä. Hyvän ottelun pelannut Janne Keränen sai viimeistellä hyökkäysalueella aivan maalin edestä Tommi Kovasen ja Justin Morrisonin pelattua TPS:n alivoimanelikko täysin kahville.

Lukon loistavan illan kruunuksi nähtiin vasta toista runkosarjan ottelua pelanneen Eero Elon huikea maali. Petruzalek syötti Elon laidasta läpi ja siniviivan ylitettyään Elo veti ranteet lukkoon ja täräytti huikean laukauksen aivan maalin takayläkulmaan. Pienestä kulmasta tullut laukaus lähti niin terävästi, että Engren oli tilanteessa kuin puulla päähän lyöty. A-nuorissa ja Mestiksessä Elon tavaramerkiksi muodostunut mahtava laukaus tulee tekemään SM-liigassakin vielä hurjaa tuhoa.

Lukon sarja jatkuu heti lauantaina, kun joukkue matkaa pääkaupunkiseudulle Espoon Bluesin vieraaksi. Ensi viikon keskiviikkona tiedossa on vierailu Ouluun Kärppiä kurittamaan ja lauantaina Raumalla pelataan huippuottelu, kun vieraaksi saapuu Helsingin IFK.

Lauantaisen HIFK-kotiottelun alkamisajankohta on poikkeuksellisesti kello 16:00, sillä joukkue ja fanit lähtevät taiston jälkeen perinteiselle Lukko-risteilylle. Liput matsiin kannattaa varmistaa pian, sillä parhaat paikat viedään käsistä!

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma

Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.