Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tappara terävänä

 
Tappara terävänä

SM-liigan pistepörssin ykkösnimi Jori Lehterä johdatti Tampereen Tapparan Raumalla 6-2 -vierasvoittoon. Kaksi erää pelattiin varsin vauhdikasta ja tasaista peliä, mutta kolmannessa erässä Tappara oli vahvempi, ja näin ollen sai kotiin vietäviksi täydet kolme pistettä.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat hyvää viihdettä lähes täydelle Äijänsuolle. Valmentajien otsilla kuitenkin hikikarpalot helmeilivät, koska puolustuspelissä oli molemmilla joukkueilla petrauksen varaa. Hyökkäykset vyöryivät päästä toiseen molempien joukkueiden luodessa kiivaaseen tahtiin maalipaikkoja.

Lukolla oli kahteen ensimmäiseen erään ehkä aavistuksen enemmän maalipaikkoja, mutta onnistumisia tuli lopulta maalin vähemmän mitä Tapparalla. Lukosta verkkoa heilutteli ensimmäisenä Charlie Cook, jonka tarkka rannari upposi vastustamattomasti ylivoimalla sisään. Syöttöpisteen osumaan saalistivat Justin Morrison sekä Kurtis McLean, joista jälkimmäinen teki ottelussa paluun kaukaloon loukkaantumisensa jäljiltä. McLeanin otteissa näkyi hieman pelituntuman puute, mutta etenkin ylivoimassa hän oli heti kuin kotonaan.

Lukon toinen osuma syntyi hieman ottelun puolivälin jälkeen Teemu Nurmen lavasta. Hän kiersi maalin ja upotti kiekon vanhanaikaisella sisään. Ennen Nurmen maalia Tappara oli onnistunut maalinteossa kahteen otteeseen, joten tuossa vaiheessa peliä kaikki oli vielä avoinna.

Toisen erän lopussa Tappara onnistui kuitenkin siirtymään 3-2 -johtoon Harri Iivosen ehkä hieman onnekkaalla osumalla, johon esityön teki ottelun näkyvin pelaaja Jori Lehterä.

Kolmanteen erään Tappara löysi vielä yhden uuden vaihteen ja joukkue pystyikin lisäämään johtoaan vielä kolmella osumalla. Vahvan päätöserän myötä Tappara nappasi ansaitun voiton, jonka myös Lukon valmentaja Rauli Urama myönsi rehdisti.

- Tappara oli selvästi parempi joukkue tänään, liikkui paremmin ja liikutti kiekkoa paremmin. Oltiin koko ajan pikkuisen myöhässä, eikä meillä ollut tänään aseita Tapparaa vastaan, Urama totesi.

Tappiosta huolimatta Lukon pelistä jäi myös jotain positiivistakin historiankirjoihin. Puolustaja Patrik Nevalainen on vastannut viime peleissä hyvin saamaansa lisävastuuseen ja oli Tapparaakin vastaan ehdottomasti Lukon parhaimmistoa.

Nopeiden ja tarkkojen avausten lisäksi ”Patu” onnistui hyvin myös oman pään pelissä, mistä osoituksena nolla miinussaldoon ainoana Lukko-puolustajana. Hän oli myös Lukon ainoan tasakentällisin tehdyn maalin aikana kaukalossa, joten kokonaissaldoksi muodostui yhden maalin verran positiivinen. Koko kauden osalta Nevalaisen plus-miinus -tilasto näyttää mukavaa +5 -lukemaa.

Lukko hakee uutta kurssia pelilleen seuraavan kerran tiistaina, kun joukkue kohtaa vierasottelussa Jokerit. Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan torstaina, kun Lukko saa vastaansa pudotuspelipaikasta kiivaasti taistelevan Lappeenrannan SaiPan.

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää