Lukko vakuuttavaan voittoon Bluesista

Rauman Lukko pelasi ensimmäisen neljästä harjoituskauden täyspitkästä kotipelistään tiistaina. Vastaan asettui Espoon Blues, jonka päivän pelikunto ei riittänyt kotijoukkueen tasolle. Kettupaidat kuittasivat voiton lopulta lukemin 5-3 (1-0, 2-0, 2-3).

Lukko aloitti ottelun vahvasti ja karkasikin jo tukevaan 3-0-johtoon kahden pelatun erän jälkeen. Kolmannessa erässä Blues kavensi yhdellä ja Lukko kasvatti jälleen eron kolmeen maaliin. Loput pelistä mentiinkin tasatahtiin maaleja tehden.

Avauserässä näkyi vielä varsin selvästi, että pelataan kesän ensimmäisiä harjoitusotteluita, peli oli ajankohtaan nähden tutun sekavaa. Erän loppupuoliskolla Lukko sai hieman juonesta kiinni ja Blues alkoi jäädä jälkeen.

Lukko meni menojaan

Peliä oli pelattu reilun vartin verran kun Jakub Petruzalek pääsi nousemaan vapaasti vasemmasta laidasta B-pisteelle asti, josta rävähti tulinen rannelaukaus vieraiden maalilla pelanneen Lars Voldenin hanskakäden yläkulmaan.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäisessä jäätiin, Lukko vei ja Blues yritti pysytellä kyydissä. Ylivoimalla Lukon Perttu Lindgren täräytti ranteella B-pisteen takakaarelta kiekon kohti maalia, peliväline otti matkalla kimmokkeen ja löysi tiensä ohi hölmistyneen Voldenin.

Viitisen minuuttia edellisestä ja Lukko lisäsi jälleen johtoaan. Lukon Juuso Rajala ja Eero Elo pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen keskialueelta. Rajala kuljetti keskikaistalla kiekkoa ja tarjoili laitaan Elolle jonka laukauksen Volden sai vielä torjuttua patjalla. Paluukiekossa oli ensimmäisenä juuri kiekosta luopunut Rajala, jolla oli helppo työ tehdä maali.

Kolmas erä toi vierasosumiakin

Päätöserässä Blues kavensi Stefan Öhmanin toimesta maalin edustalta, kiekon kohti Lukko-vahti Miika Wiikmania löi raumalaislähtöinen Petri Lammassaari. Hyökkäys oli hyvin Lukon edellisen maalin kaltainen, maalintekotapaa myöten.

Blues ei saanut kauaa kavennuksesta juhlita, kun Lukko otti jälleen kolmen maalin kaulan. Perttu Lindgren kaivoi hyökkäyspäässä aloitusvoiton, siirsi kiekon viivalle, josta Teemu Aalto laukoi heti kohti maalia. Kiekon eteen ja ensimmäisenä irtokiekkoon ehti Lauri Tukonen, joka viimeisteli varmasti tutulta paikalta.

Peli tuntui olevan vihellystä vaille valmis, mutta Ville Lajunen tuntui olevan eri mieltä. Blues kavensi tilanteeksi 4-2 Lajusen komealla vedolla pienestä kulmasta aivan maalin ylänurkkaan. Maalin jälkeen Blues otti kuudennen miehen jäälle ja yritti päästä taistelemaan tosissaan pelin voitosta, mutta tuloksetta. Olli Palola taisteli kiekon puolustusalueelta pois ja luisteli terävästi perään, karkuun päästyään miehellä oli helppo siirtää kiekko tyhjään maaliin.

Ottelun viimeiseksi maaliksi jäi Tomi Sallisen 5-3-osuma ylivoimalla vain vajaa puoli minuuttia ennen päätössummeria.

Lukko jatkaa harjoitusotteluitaan viikonloppuna pelattavassa turnauksessa Vaasassa. Ensi viikolla ohjelmassa on kaksi vierasottelua, ensin torstaina Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan ja perjantaina tiedossa on ensimmäinen täyspitkä koitos Ässiä vastaan Porin Isossamäessä.

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma

Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.