Tappio Tapparalle ja katseet kohti Helsinkiä

Rauman Lukko matkasi runkosarjan kolmanteen koitokseen Tampereelle Tapparan vieraaksi. Raumalaiset aloittivat ottelun vahvasti mennen jo kahden maalin johtoon, mutta toisen erän synkkä kolmeminuuttinen käänsi ottelun isännille.

Kolmen minuutin sisään Tappara iski kolme maalia. Lukko ei shokkihoidosta enää kunnolla toipunut ja Tappara onnistui lyömään taululle rumat lukemat 6-2 (0-1, 3-1, 3-0).

Avauserässä Jakub Petruzalek onnistui Lauri Tukosen ja Perttu Lindgrenin esityöstä lyömään maalin edustalta irtokiekon varmasti verkkoon. Lukon hyvästä pelivireestä erässä kertoi hyvin toiminut alivoimakin, sillä juuri alivoima oli osa-alueena eniten petrausta kaivannut ennen illan taistoa.

Toisen erän alussa Miikka Tuomainen nousi vauhdilla laidalta ja puolustuksen antaessa hieman liikaa tilaa järkälemäinen hyökkääjä väänsi suoraan maalille. Tuomainen pääsi yllättämään Tappara-vahti Jani Niemisen terävällä laukauksella suoraan luistelusta.

Synkkä kolmeminuuttinen

Erän puolivälin jälkeen Pekka Saravo kiersi Lukko-maalin ja onnistui ohittamaan maalin kulmalta Antti Raannan. Lukko ei osumasta ehtinyt kunnolla toipua kun Niclas Lucenius laukoi Tapparan jo tasoihin, eikä aikaakaan kun Jussi Halmekin hyödynsi Lukko-puolustuksen lepsuilun komealla vedolla yläpesään.

Päätöserään lähdettiin vain kotijoukkueen maalin johdossa, mutta Lukko ei onnistunut kunnon kiriä rakentamaan. Yhtenä tekijänä oli raumalaisille hyvinkin tuttu Shayne Toporowski kovan laukauksensa kanssa, ”Topper” onnistui heti kolmannen erän alussa rankaisemaan vanhaa seuraansa.

Lopulta Tuomas Vänttinen osui vielä ylivoimalla ja Lucenius toistamiseen, tällä kertaa tyhjään maaliin. Pelin ratkettua Lukko käänsikin katseet nopeasti seuraavaan otteluun, sillä se on tiedossa jo torstaina kun joukkue jatkaa vieraskiertuetta Helsingin suuntaan.

Torstaisen Jokereita vastaan pelattavan ottelun jälkeen Lukko palaa kotiluolaansa, jossa kohtaa lauantaina Lahden Pelicansin. Liput otteluun kannattaa hankkia viimeistään nyt, sillä parhaat paikat viedään ensin. Ottelu alkaa viime kaudesta poiketen kello 18:30, vaikka lauantaimatsi onkin.

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma

Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.