Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Morrisonin kaksi osumaa siivittivät Lukon voittoon

 
Morrisonin kaksi osumaa siivittivät Lukon voittoon

Kivikylän Areenalla koettiin todellista lauantai-illan huumaa, kun Lukko ja Pelicans pelasivat erittäin tapahtumarikkaan ja mielenkiintoisen ottelun. Lopulta Lukko väänsi 5-3 -voiton Justin Morrisonin tehoillessa kahden maalin edestä.

Mika Toivolan suojatit olivat tulleet Raumalle pelaamaan vastahyökkäyksiin perustuvaa kiekkoa, mikä olikin ottelun avauserässä myrkkyä Lukolle. Itse erä oli aivan täydellistä Lukon hallintaa, mutta Niko Hovinen Pelicans-maalilla oli oivassa pelivireessä. Pelicans taas käytti tehokkaasti omat paikkansa ja pääsi avauserän jälkeen tauolle 2-0 -johtoasemassa, mikä ei todellakaan kuvastanut kaukalon tapahtumia.

Toiseen erään Lukko jatkoi vahvaa painostustaan ja nyt vihdoin työ palkittiin maalien muodossa. Ensin Kurtis McLean kavensi Pelicansin karkumatkaa maalilla, kun erää oli pelattu vain 20 sekuntia ja reilua minuuttia myöhemmin Perttu Lindgren tasoitti pelin hyvällä rannelaukauksella. Lindgrenin osumaan hienon syötön tarjoili Lukko-fanien ykkössuosikki Jakub Petruzalek.

Tasoitusosuman jälkeen Lukon rynnistys jatkui ja kolmas maali oli useaan otteeseen lähellä. Parhaat paikat tulivat Kim Nabbille, joka pääsi kirmaamaan läpiajoon Aaron Brocklehurstin nappisyötöstä. Hovinen torjui Nabbin laukauksen, mutta tilanteessa Lukko-hyökkääjää rikottiin sen verran paljon, että Lukolle tuomittiin rangaistuslaukaus. Nykysääntöjen mukaisesti Nabb asettui itse yrittämään maalintekoa, mutta kotijoukkueen harmiksi napakka rannelaukaus kimposi tolpasta ohi maalin.

Hieman pelitapahtumien vastaisesti seuraavan maalin teki vierasjoukkue, kun Sami Blomqvist merkittiin maalintekijäksi ylivoiman jälkimainingeissa tulleeseen osumaan. Lukon maalilla oli tilanteessa kovaa ruuhkaa, josta kiekko pomppi harmittavasti niukasti yli maaliviivan.

Lukon illan tuhlaajapoika Kim Nabb pääsi yrittämään erän loppuvaiheilla tasoitusta avopaikasta, mutta Niko Hovinen Pelicans-maalilla jäi tänään vaasalaislähtöiseltä hyökkääjältä ohittamatta. Mikäli Nabb jatkaa energistä pelaamistaan myös tulevissa kamppailuissa, niin maalitilikin saa varmasti täydennystä kauden mittaan.

Lukko onnistui kuitenkin vielä toisen erän lopulla kipuamaan jälleen tasatilanteeseen. Tasoitusmaali oli lahtelaisittain ajatellen erittäin epäonnekas. Puolustaja Jani Uotilan maila katkesi syöttötilanteessa maalin takana ja kiekko liukui maalin eteen Janne Keräselle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko ohi hölmistyneen Hovisen. Tilanteisiin nähden tasoitus oli ansaittu, vaikka hieman onnekkaasti se syntyikin.

Päätöserään pelitapahtumien hallinta siirtyi hieman enemmän Pelicansille, ja Lukko-maalilla Miika Wiikman nousikin raumalaisten avainpelaajaksi. Kahdessa ensimmäisessä erässä Wiikman nappasi vain kuusi torjuntaa, kun kolmannessa erässä torjuntoja kertyi kiitettävästi 19 kappaletta.

Kun Wiikman piti torjunnoillaan Lukkoa tasatilanteessa, niin alkukauden hieman alakanttiin pelannut Justin Morrison nousi kettupaitojen ratkaisijaksi. Erän puolivälin paikkeilla Morrison rynni vahvasti maalille ja iski kiekon rystyllä Hovisen jalkojen välistä sisään. ”Mo” jatkoi tehoiluaan joitain minuutteja myöhemmin alivoimalla, kun hän ja McLean syöttelivät Pelicans-puolustuksen pyörryksiin. Morrison itse päätti hyökkäyksen varmaan viimeistelyyn. 

Ottelun loppuhetkillä Pelicans haki vielä kiivaasti kavennusta, mutta Lukko-puolustus kesti Wiikmanin johdolla ja Lukon kauden avausvoitto kotikaukalossa oli tosiasia.

Matsin jälkeen Jakub Petruzalek piti lupauksensa Lukko-fanien huudattamisesta ja aina iloinen tsekkihyökkääjä saapui pukukopista uudelleen vielä jäälle juhlimaan voittoa raumalaisyleisön riemuksi.

Ensi viikolla Lukon matsit jatkuvat vieraspelien merkeissä. Ensin tiistaina on luvassa reissu Tampereelle Ilveksen vieraaksi ja lauantaina Lukko hakee revanssia TPS:sta Turussa.

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää