Henri Kallio laukoi KOOVEEn voittoon

Perjantaina 10 maalia Keravalla HC Keski-Uusimaan verkkoon latonut ja Mestiksen karsintasarjan kärkeen noussut RoKi joutui taipumaan KOOVEEn vieraana lauantaina Tampereen Hakametsässä. Vierasjoukkue johti ottelua ensimmäisessä ja toisessa erässä kolmeen otteeseen, mutta Henri Kallion kaksi maalia kolmannessa erässä nostivat isännät ohi ja lopulta voittoon. Voiton myötä KOOVEE nousi rovaniemeläisten rinnalle karsintasarjassa, molemmilla joukkueilla on kasassa kuusi pistettä ennen ensi viikonloppuna pelattavia kahta päätöskierrosta.

Maalivahti Taponen piti KOOVEEn voittotaistelussa

RoKi hallitsi kahta ensimmäistä erää ja se lähtikin päätöserään 2-3 johtoasemassa. Ensimmäisessä ja toisessa erässä torjunnat kirjattiin kotijoukkueen Juha Taponen 23 ja vierasjoukkueen Toni Ruokanen 11. Laukaukset ensimmäisen 40 peliminuutin aikana RoKi vei murskalukemin 20-44. Kolmanteen erään tuli kuitenkin sisuuntunut kotijoukkue ja RoKin sortuessa jäähyilyyn erän alussa KOOVEE pääsi tasoittamaan Jimi Palannon (1+1) yv-maalilla 3-3:een ajassa 43:09.

Henri Kallio vei isännät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ajassa 46:32. RoKi tasoitti kahden miehen ylivoimalla hieman ennen erän puoliväliä, mutta Kallion illan toinen maali ajassa 52:49 jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Toni Aron 6-4 osuma 29 sekuntia myöhemmin oli liikaa RoKille. "Oltiin tosi hyvällä taisteluilmeellä kaukalossa tänään. Kaksi erää oltiin alakynnessä, mutta jaksettiin sitkeästi rimpuilla ja roikkua mukana. Se ettemme suostuneet missään vaiheessa luovuttamaan, on mielestäni hyvän joukkueen merkki", KOOVEEn päävalmentaja Jyrki Rantala kertoi seuran verkkosivuilla ottelun jälkeen.

Rantala löysi selvät syyt sille miksi KOOVEE jyräsi voittoon lauantaina. "Pyrittiin koko pelin ajan, mutta varsinkin kolmannessa erässä antamaan painetta kaverin epävarmasti pelanneelle maalivahdille. Vastaavasti maalivahti Juha Taponen antoi meille mahdollisuuden pelata sarjapisteistä. Ja pitkään tehottomasti pyörittämämme ylivoimapeli kantoi kreivin aikaan hedelmää neljän osuman edestä. Muita edukseen esiintyneitä joukkueestamme olivat Tero Kalela, Henri Kallio ja Toni Aro", Rantala kehui.

"Hokillehan tässä kaikki paineet siirtyy"

RoKi hallitsi ottelun avauserää, mutta joukkue onnistui tekemään vain yhden maalin vaikka paikkoja oli useampaankin täysosumaan. "Meidän olisi pitänyt ratkaista ekassa erässä, peli oli niin yhtä päätä. Peli säilyi kuitenkin maalin erossa koko ajan ja KOOVEE säilytti iskukykynsä", RoKin päävalmentaja Eero Vierola harmitteli RoKin verkkosivuilla. "Kaikki yrittivät ja taistelivat. Emme vain saaneet tehtyä maaleja samalla prosentilla kuin vastustaja. Harmittaa, mutta ei auta. Tappiota ei voi laittaa kenenkään yksittäisen pelaajan piikkiin, vaan kyllä koko joukkue hävisi".

KOOVEEn osalta karsintasarja käynnistyi painajaismaisesti 10-4 murskatappiolla Keravalla. Sen jälkeen keltapaidat ovat ottaneet kaksi kotivoittoa, hävinnyt kotonaan Hokille ja nousseet mukaan taistelemaan karsintasarjan voitosta. "Meitä on alusta saakka pidetty Mestis-karsinnoissa 'ynnä muut' joukkueena. Tänään kuitenkin pystyttiin kaatamaan sarjan kärkijoukkue ja yksi ennakkosuosikeista. Nyt karsinnan päätöspeleihin jäi vielä panosta, joten voimme lähteä hyvillä mielin kohti Kajaania ja Rovaniemeä", Rantala kertoi.

RoKi on neljällä ensimmäisellä kierroksella voittanut Hokin ja HCK:n. Molemmat ensi viikonlopun ottelut joukkue pääsee pelaamaan kotikaukalossaan. "Hokki johtaa sarjaa, mutta jos me voitamme molemmat kotiottelut ja Koovee kaataa Hokin, niin käsittääkseni tulee jonkinlainen uusintaottelu", Vierola spekuloi ja lähetti samalla terveisiä myös Kajaanin suuntaan. "Pelit jatkuvat ja Hokillehan tässä kaikki paineet siirtyy".

Karsintasarjan kaksi viimeistä kierrosta pelataan ensi viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 25-26. maaliskuuta. Perjantaina RoKi saa Rovaniemelle vieraaksi HC Keski-Uusimaan. Hokki kohtaa KOOVEEn Kajaanissa. Lauantaina pelattavalla päätöskierroksella HC Keski-Uusimaa matkustaa Kajaaniin Hokin vieraaksi ja KOOVEE Rovaniemelle RoKin kotiluolaan.

Mestiksen (Jari Hotti) tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Tapparan maalivahti Vilho Heikkinen siirtyy lyhyellä vuokrasopimuksella Forssan Palloseuran riveihin. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen pelikuntoon toipunut maalivahti torjuu kiekkoja vuokralla Mestiksessä 28.11. saakka.

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään kahdella hyökkääjällä. SaiPasta Ilvekseen siirtyvän Santeri Virtasen, 21, sopimus kattaa loppukauden lisäksi kaudet 2021-2023. Ruotsalaisseura MODO Hockeystä saapuvan Adam Rockwoodin, 25, sopimus on loppukauden mittainen.

Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves on tehnyt puolustaja Anssi Salmelan, 36, kanssa sopimuksen, joka kattaa aluksi helmikuun. Kokenut ja menestynyt puolustaja liittyy Ilveksen joukkueeseen ensi viikon alussa.

Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Tappara on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan Maksim Matushkinin kanssa.

Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Luká¹ Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut t¹ekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.