Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Palomäki ja Björkholm Kooveen liiganaisten valmennukseen

 
Palomäki ja Björkholm Kooveen liiganaisten valmennukseen

Suomalaisen naissalibandyn legendoihin kuuluva Hanna Palomäki jatkaa liigauraansa Kooveen naisten valmentajana. Pelaajaurallaan Palomäki oli voittamassa Suomen molempia naisten maailmanmestaruuksia. 13 liigakauden aikana tilastoihin kirjattiin viisi SM-mitalia, 211 runkosarjan ottelua ja 138 tehopistettä. Nyt konkari haluaa auttaa seuraansa menestymään pistämällä peliin kaiken kokemuksensa, näkemyksensä ja osaamisensa valmentajan roolissa. Toinen uusi, mutta monelle kooveelaiselle tuttu kasvo tiimissä on fysiikkavalmentaja Tiina Björkholm, joka tiedetään myös kovan tason pikajuoksuvalmentajana. Päävalmentaja Jani Perkonmäki ja valmentaja Janne Nousiainen jatkavat naisten liigajoukkueen luotsaamista myös tulevalla kaudella.

- Hannan ja Tiinan myötä saamme valmennukseen valtavan määrän tietoa ja kokemusta. Hanna on menestynyt ja monissa liemissä keitetty pelaaja, jolla on paljon hyvältä valmentajalta vaadittavia ominaisuuksia. Hän jos kuka tietää mitä naisten salibandyliigassa menestyminen vaatii. Tiinalla on ammattitason tietämys fysiikkavalmennuksesta, ja pikajuoksuvalmentajan tausta tukee hyvin salibandyvalmennusta. Tämä tiimi pelaa varmasti myös hyvin yhteen, Koovee salibandyn valmennuspäällikkö Hannu Santanen arvioi.

Vaativa ja fiilistelevä Palomäki

Vain harva nainen salibandyssa yltää Hanna Palomäen meriitteihin. 13 kauden kokemus liigapeleistä on kartuttanut näkemystä ja osaamista, josta riittää ammennettavaksi muillekin. Palomäki on ollut aitiopaikalla tarkkailemassa naisten liiga- ja maajoukkuevalmentajia, mutta hyppäys fläppitaulun taakse on uusi kokemus.

- Uskon, että oma peliura on ehdoton vahvuus. Takataskusta löytyy läjä erilaisia harjoitteita, ja nyt pääsee myös laittamaan omaa luovuutta kehiin. Olen itse aina ollut "fiilispelaaja", ja uskon että hyvä tunnetila ruokkii onnistumisia. Yritän tuoda joukkueeseen hyvää fiilistä ja rohkeutta kokeilla, testata rajojaan ja välillä epäonnistuakin. Positiivisessa ja avoimessa ilmapiirissä vaikeudetkin voitetaan helpommin, joten avoin keskustelukulttuuri on tärkeää, Palomäki pohtii.

Valmentajana Palomäki uskoo olevansa samanlainen kuin pelaajanakin. Hän vaatii paljon niin itseltään kuin muiltakin, sillä se on ainoa tie kehittymiseen. Pelaamisen ja joukkueessa tulee myös olla pääsääntöisesti hauskaa.
- Hauskuus tulee onnistumisista, joten minulle hauskuus tarkoittaa työntekoa ja menestyksen ansaitsemista. Tavoitteenani on toki myös kehittää pelaajia omilla peliurillaan eteenpäin. Tavoitteeseen on päästy, jos moni pelaaja ylitti itsensä kauden aikana.

Nuoruuden intoa oikeisiin asioihin

Kooveen naisten edustusjoukkueessa pelasi jo viime kaudella paljon nuoria ja kokemattomia pelaajia. Asetelmassa Palomäki näkee enemmän mahdollisuuksia kuin haasteita.
- Ainakin intoa ja energiaa löytyy, se täytyy vain hyödyntää ja ohjata oikeaan tekemiseen. Olen jutellut monen valmentajan kanssa parina viime kautena, tuntuu olevan huolta siitä, että monet nuoret pelaajat eivät ymmärrä, mitä sitoutuminen ja asenne tarkoittaa. Treenit pitää vetää täysillä, ja pelaamisen on oltava kauden aikana oikealla prioriteetillä ajankäytössä. Sluibailu on pois paitsi itseltä, myös koko joukkueelta.

Palomäkeä HIFK:ssa ja maajoukkueessakin valmentanut Jussi Jäntti teki pelaajaan vaikutuksen filosofioillaan, taidollaan ja innokkuudellaan. Hyvin pian käy ilmi, että hyvä valmentaja on Palomäen mielestä laaja ja monimutkainen käsite.
- Ehkä semmoinen superihminen on lähellä totuutta... Vaatimuksia ja odotuksia on eri tahoilla paljon. Hyvä valmentaja pystyy ainakin mukauttamaan toimintansa omaan joukkueeseen sopivaksi, kehittämään pelaajiaan yksilöinä ja saamaan joukkueen pelaamaan toistuvasti parhaalla tasollaan. Hyvä valmentaja osaa myös kuunnella ja keskustella sekä kohdella pelaajia tasa-arvoisesti.

Palomäen luettelo ominaisuuksista on niin pitkä, että kaikki asiat eivät millään yhteen haastatteluun mahdu. Mutta mitä sitten ei saa tehdä?
- En ole ikinä ymmärtänyt näitä kavereita, jotka kiljuvat aitiossa pää punaisena. "Idiootti, mitä sä sinne syötit!" - sitä ei tulla mun suusta kuulemaan.

Hyvässä valmennustiimissä kommunikaatio on avointa ja roolit selkeitä. Kaikki edellytykset hyvän valmennustiimin syntymiselle ovat Palomäen mukaan olemassa tässä kokoonpanossa, mutta toimiva tiimi vaatii työtä ja halua kehittyä tiiminä.
- Enhän minä muuten olisi lusikkaani tähän soppaan laittanutkaan, ellei olisi. Pitää tietysti myös oppia puhumaan samaa kieltä - tarttee siis reenata tamperetta.

Fysiikkavalmennukseen pätevä ja kätevä ratkaisu

Tiina Björkholm ottaa vastuun Kooveen naisten liigajoukkueen fysiikkaharjoittelusta. Björkholm pelasi itse liigaa NST-Lappeenrannan riveissä kaudella 2002-2003. Uudessa kotikaupungissa seuraksi tuli Koovee, jossa painopiste on viime vuosina ollut junioreiden valmentamisessa. Päättyneellä kaudella Björkholm toimi vanhimpien tyttöjunioreiden fysiikkavalmentajana, ja nyt hänen osaamistaan sekä salibandyn että pikajuoksun valmentajana hyödynnetään myös naisten edustusjoukkueessa. Kooveen tytöt nousivat viime kauden päätteeksi SM-sarjaan, ja omien junioreiden läpimurto näkyi myös liigajoukkueessa.

- Tyttöjen SM:ssä ja liigassa on useita yhteisiä pelaajia, joten saman fysiikkavalmentajan käyttäminen molemmissa joukkueissa tuo synergiaa. Tiinalla on huippuluokan osaamista salibandyssa tarvittavien fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä, valmennuspäällikkö Hannu Santanen sanoo.

Perkonmäki: Paljon potentiaalia

Päävalmentajana jatkava Jani Perkonmäki ennakoi tulevan joukkueen olevan täynnä potentiaalia.Tulevan kauden liigajoukkueen kokoaminen on hyvässä vauhdissa ja harjoittelu käynnistyy toden teolla ensi maanantaina. Joukkueessa tullaan näkemään viime kauden runkopelaajien lisäksi arviolta 8-11 uutta pelaajaa. Neuvottelut ovat vielä sen verran kesken, että pelaajasopimuksista tiedotetaan erikseen myöhemmin. Jotakin päävalmentaja Jani Perkonmäki sentään suostuu sanomaan.
- Joukkueen järkevä koko on meidän mielestämme noin 20 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Ryhmästä tulee yhtenäinen ja nälkäinen. Emme lähde sarjaan ennakkosuosikkina, mutta meillä on täydet edellytykset isoihinkin yllätyksiin. ´Potentiaali´ on juuri oikea sana. Joukkueessa tulee olemaan paljon sitä.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää