Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

European Trophy laajenee 24 joukkueen suuruiseksi

 
European Trophy laajenee 24 joukkueen suuruiseksi

Euroopan arvostetuimpaan jääkiekkoturnaukseen European Trophyyn osallistuvien joukkueiden määrä kasvaa vuonna 2011 18:sta 24:een. Neljään lohkoon jaetut joukkueet tulevat kuudesta eri maasta.

European Trophy -turnauksen tarkoitus on edelleen rakentaa vahvoja ja syviä suhteita Euroopan huippujoukkueiden välille. Turnaus on myös vahva tekijä Euroopassa kansainvälisen jääkiekon kehityksessä ja se pyrkii rakentamaan Eurooppaan korkealaatuisen turnauksen, joka houkuttelee pelaajia, kannattajia ja yhteistyökumppaneita.

- Viime vuoden turnauksessa näimme, että meillä on huippupelejä niin varhaisessa vaiheessa kautta, mikä loi paljon kiinnostusta mediassa ja fanien keskuudessa, sanoo turnausjohtaja Bo "Kulon" Lennartsson.

Tänä vuonna European Trophy -perhe toivottaa ylpeänä tervetulleiksi seuraavat uudet joukkueet:

Tsekistä: HC Bílí Tygrí Liberec, HC Plzen 1929, HC Kometa Brno, HC Eaton Pardubice, HC Slavia Praha, HC Ceske Budejovice
Slovakiasta: HC Slovan Bratislava
Itävallasta: EV Vienna Capitals
Suomesta: KalPa
Ruotsista: Luleå Hockey

Nämä joukkueet nostavat osallistujajoukkueiden määrän yhteensä 24:ään.
- Olen mielissäni siitä, että mielenkiinto turnausta kohtaan on ollut näin suurta, ja on hienoa, että voimme lisätä turnaukseen kuusi joukkueesta sellaisesta jääkiekkohullusta maasta kuin Tsekistä. Slovakialainen Slovan Bratislava tuo myös lisäarvoa siltä alueelta koko turnaukselle, Lennartsson sanoo.

- Olemme myös iloisia saadessamme mukaan Itävallan Vienna Capitalsin, joukkueen jota ensi kaudella valmentaa ruotsalainen mestarivalmentaja Tommy Samuelsson.

Uusista joukkueista peräti kuusi tulee Tsekin tasavallasta.
- Tsekkiläisellä seurajääkiekolla on aina ollut loistava maine Euroopassa. Loistavaa, että saimme laajennettua maastamme osallistuvien joukkueiden määrää tämän vuoden European Trophyyn, sanoo HC Sparta Prahan Petr Bríza.

Tämän vuoden turnaukseen osallistuu neljä oman maansa mestaria: Färjestad BK (Ruotsi), HIFK (Suomi), Eisbären Berlin (Saksa) ja EC Red Bull Salzburg (Itävalta).

European Trophy 2011 käynnistyy elokuun 11. päivä, ja jokainen joukkue pelaa kahdeksan ottelua syyskuun 4. päivään mennessä.

European Trophyn lopputurnauksena järjestettävä Red Bulls Salute tarjoaa taas jääkiekkoa sen korkeimmalla mahdollisella tasolla. Lopputurnaukseen pääsevät joukkueet kamppailevat tittelistä kahdella peliareenalla. Toinen on perinteisesti Salzburg - isäntäjoukkue Red Bulssin kotikaupunki.

Toinen paikka on turnaukseen ensimmäistä kertaa osallistuvan toisen itävaltalaisjoukkueen EV Vienna Capitalsin kotihalli. Itävallan pääkaupunki yhdessä Tukholman, Helsingin, Berliinin, Prahan ja Bratislavan kanssa täydentää suuren valikoiman pääkaupunkilaisjoukkueita. Wienin uuteen Albert-Schultz-Halleen mahtuu 7000 katsojaa.

Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsee lopputurnaukseen, Red Bulls Salute 2011:een, joka pelataan Salzburgin Eisarenalla ja Wienin Albert-Schultz-Hallessa joulukuun 16.-18. päivä 2011. European Trophyn loppuottelu pelataan Wienissä joulukuun 18. päivä.

Turnausisäntänä EC Red Bull Salzburg pääsee lopputurnaukseen yhdessä seitsemän parhaan joukkueen kanssa.

Tapparan tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Tappara - logo

Tappara - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Tapparan maalivahti Vilho Heikkinen siirtyy lyhyellä vuokrasopimuksella Forssan Palloseuran riveihin. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen pelikuntoon toipunut maalivahti torjuu kiekkoja vuokralla Mestiksessä 28.11. saakka.

Lue lisää
Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään kahdella hyökkääjällä. SaiPasta Ilvekseen siirtyvän Santeri Virtasen, 21, sopimus kattaa loppukauden lisäksi kaudet 2021-2023. Ruotsalaisseura MODO Hockeystä saapuvan Adam Rockwoodin, 25, sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää
Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves on tehnyt puolustaja Anssi Salmelan, 36, kanssa sopimuksen, joka kattaa aluksi helmikuun. Kokenut ja menestynyt puolustaja liittyy Ilveksen joukkueeseen ensi viikon alussa.

Lue lisää
Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Tappara on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan Maksim Matushkinin kanssa.

Lue lisää
Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Luká¹ Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut t¹ekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Lue lisää
Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.

Lue lisää