Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Frisbeegolfin kerma kokoontuu European Openiin Nokialle

 

Frisbeegolfin kerma kokoontuu European Openiin Nokialle


Littoisten Seppo Paju haastaa maailman huiput

Frisbeegolfin European Open 21.–24.7. kokoaa kovimmat pelaajat ympäri maailmaa Nokian keskusurheilupuiston radalle. Littoislainen, 17-vuotias juniorien maailmanmestari ja Euroopan mestari Seppo Paju on yksi kisojen seuratuimpia kotimaisia nimiä.

Neljättä kertaa Suomessa järjestettävästä kisasta on muodostunut kovatasoisin Euroopassa pelattava frisbeegolfturnaus. Itsekin maailman kärkipelaajiin lukeutuva turnauksen järjestäjä Jussi Meresmaa on saanut houkuteltua Suomeen kaikki lajin kovimmat nimet Euroopasta ja Yhdysvalloista. Mukana on useita maailmanmestareita, USDGC-voittajia sekä tietysti koko Euroopan frisbeegolfkerma.

Parin viime vuoden sensaatiomaisin pelaaja, Nikko Locastro on viimein saatu Suomeen, samoin viime syksyn USDGC:n yllätysvoittaja Will Schusterick. Nokialla nähdään myös neljä viimeisintä maailmanmestaria Eric McCabe, David Feldberg, Avery Jenkins ja Nathan Doss. Eurooppalaisista huipuista mainittakoon Ruotsin Markus Källström ja Jesper Lundmark, Ranskan Sylvain Gouge sekä nuori saksalainen Simon Lizotte.

Seppo Paju haastaa huiput

Raketin lailla nouseviin nuoriin pelaajiin kuuluu littoislainen Seppo Paju, joka viime vuonna voitti juniorien maailmanmestaruuden alle 16-vuotiaiden sarjassa ja Euroopan mestaruuden alle 19-vuotiaissa. Tänä vuonna Seppo on kiertänyt hyvällä menestyksellä Euro Tourin kisoja ja on nyt myös aikuisten sarjassa kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Ennakkoluulottomasti ja hyvällä itseluottamuksella pelaava Paju on toisen polven frisbeegolfaaja ja edustaa turkulaista frisbeegolfseura 7k:ta.

Eurooppa vastaan Amerikka

Keskiviikkona, ennen varsinaista turnausta, kisataan President’s Cup, jossa vastakkain ovat Euroopan ja USA:n joukkueet. Euroopan joukkueessa Suomea edustavat Seppo Paju, vuoden 2008 Euroopan mestari Ville Piippo sekä naisten Suomen mestari Anne Matilainen. USA on voittanut kaikki aikaisemmat President’s Cupit, joten Eurooppa tulee jälleen olemaan haastajan roolissa.

Turnauksen aikataulu

European Openin yksilökisat käynnistyvät torstaina, jolloin pelataan turnauksen ensimmäinen kierros. Toinen kierros pelataan perjantaina, kolmas lauantaina ja kaikki huipentuu sunnuntaina kello 10.00 starttaavaan finaalikierrokseen, johon pääsee turnauksen 72 parasta pelaajaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle