Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Euroopan parhaimmisto kilpailee Tampereella

 

Euroopan parhaimmisto kilpailee Tampereella


Triathlonin EM-kisat pidetään ensimmäistä kertaa Suomessa, Tampereella elokuussa 21. päivä. Kansainvälinen Triathlonliitto (ITU), Suomen Triathlonliitto, Team 226 ja Tampereen kaupunki järjestävät kilpailut yhteistyössä Pirkanmaan alueen yritysten kanssa. Euroopan mestaruudesta kilpaillaan niin eliitti kuin ikäryhmissä (18–84) sekä paratriathlon 1-6 -sarjoissa. EM-kilpailun ohella on kaikille avoin kuntosarja johon voi osallistua ilman rajoituksia.

Kilpailuun odotetaan osallistuvan 500 urheilijaa niin Suomesta kuin ulkomailta. Tähän joukkoon mahtuu Euroopan kärkiurheilijoita pitkillä matkoilla, suomalaisia huipputriathlonisteja sekä suuri joukko ikäryhmäurheilijoita eri puolilta Eurooppaa. Kilpailijat uivat neljä kilometriä, pyöräilevät 120 kilometriä ja päättävät urakkansa kolmenkymmenen kilometrin juoksuun.

Kilpailureitti on suunniteltu katsojia ja kilpailijoita ajatellen mahdollisimman kiinnostavaksi. Lähtö on tuotu keskustan uusien kerrostalojen viereen Ratinanrantaan, josta uintireitti jatkuu Pyhäjärvelle päättyen uuden Laukonsillan ali Ratinan suvantoon. Vaihdot tapahtuvat Ratinan Stadionilla. Pyöräilyosuudelle kilpailijat lähtevät ensin Hatanpään valtatielle ja sieltä taas Tampereen eteläiselle kehätielle kiertäen tämän reitin kuudesti. Loppuhuipennus koetaan Hatanpään kartanon ja arboretumin maisemissa, jossa kilpailijat juoksevat neljä kierrosta. Kilpailijoita on helppo seurata ja kannustaa koko kisan ajan useissa eri kohdissa aina Ratinan rantaviivalle tapahtuvaan loppusuoraan asti.

UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle