Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tampere United on päätynyt hakemaanpaikkaa Ykkösestä kaudelle 2012

 

Tampere United on päätynyt hakemaanpaikkaa Ykkösestä kaudelle 2012


Tampere Unitedin hallitus on päättänyt hakea Palloliitolta ensi kaudeksi paikkaa miesten Ykkösestä. Vaikka työtä on tehty koko ajan, eivät jäljellä olevat kuukaudet ennen liigalisenssin hakua enää riitä kilpailukykyisen budjetin ja joukkueen kokoamiseen. Hallitus katsoi siksi paremmaksi vaihtoehdoksi rakentaa menestyvä ja noususta taisteleva joukkue ensi kauden Ykköseen. Näin paluu suomalaisen jalkapalloilun huipulle voi tapahtua pelaamalla, ei kabineteissa.

Joistakin julkisuudessa esitetyistä päinvastaisista oletuksista huolimatta urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS oli valmis ottamaan tutkittavakseen Tampere Unitedin Veikkausliigan sarjapaikkaa koskevan Palloliiton liittohallituksen päätöksen. Tässä tilanteessa liigapaikkaa ei enää kuitenkaan pystyttäisi käyttämään, joten prosessin jatkaminen ei ole mielekästä eikä tarkoituksenmukaista. Sen vuoksi Tampere United on ilmoittanut CAS:lle vetävänsä valituksensa pois ja keskeyttävänsä prosessin. Päätökseen käsittelyn keskeyttämisestä on ollut vaikuttamassa myös se, että Suomen Palloliiton kanssa on käyty keskusteluja rakentavassa hengessä. Suomalaista jalkapalloilua viedään varmasti molempien osapuolten mielestä parhaiten eteenpäin hyvällä yhteistyöllä.

Tampere United aikoo nyt lähestyä uudella kirjeellä 26.9.2011 kokoontuvaa Suomen Palloliiton liittohallitusta, jossa se esittää Palloliiton toivomalla tavalla riittävät taloudelliset ja urheilulliset selvitykset pelaamiseksi Ykkösessä kaudella 2012. Tätä mahdollisuuttahan väläytettiin Palloliitonkin taholta jo edellisen kokouksen yhteydessä. Tavoitteena on, että viime vuosikymmenen menestystarina, hyvin alkanut kannattajakulttuuri ja Suomen toiseksi suurimman taajaman mukana olo maan ylimmillä sarjatasoilla saavat jatkoa.

"Ykkösen sarjapaikka on sikälikin perusteltu, että huonoimmillaankin kilpailumenestyksemme tällä pelaamatta jääneellä kaudella olisi vienyt meidät enintään sarjaporrasta alemmas. Saamani runsaan kannustavan palautteen perusteella olen varma siitä, että Tampere Unitedin mestaruudet ja europelit muistetaan, ja meillä on edelleen vankka kannattajajoukko tukenamme" sanoo seuran hallituksen puheenjohtaja Jyrki Laiho.

"Ykköstä voi pelata pienemmillä resursseilla, ja vaikka aikaa ei tähänkään projektiin ole liikaa, on se tässä vaiheessa paljon realistisempi tavoite kuin liigajoukkueen kasaaminen", toteaa Laiho.

"Osakeyhtiön konkurssi, joka johtui kilpailutoiminnasta sulkemisesta, etenee luonnollisesti omana prosessinaan, mutta sarjapaikan ja sen myötä toiminnan jatkon varmistuttua seura on heti yhteydessä sidosryhmiinsä ja käy heidän kanssaan läpi keinoja mahdollisten menetysten hyvittämiseen. Esimerkiksi kaudelle 2011 lunastetut ja maksetut kausikortit ovat voimassa kaudella 2012 ja osakeyhtiön kanssa tehtyjen yhteistyösopimusten ehdot pyritään täyttämään".

TamU:n tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere United - logo

TamU - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää