Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee aloittaa Salibandyliigan Porissa perjantaina

 

Koovee aloittaa Salibandyliigan Porissa perjantaina


Kooveen miesten edustusjoukkue aloittaa kautensa  perjantaina Porissa, jossa vastaan asettuu FBT Pori. Joukkueiden  viime kausi oli hyvin erilainen. Koovee pelasi keväällä pudotuspeleissä, kun taasen FBT Pori varmisti sarjapaikkansa vasta liigakarsinnan kautta.  Lähtökohtaisesti ennakkosuosikin viitta lankeaakin vierasjoukkueen hartiolle.

Molemmat joukkueet ovat uudistuneet tälle kaudelle melko huomattavastikin.  Vierasjoukkue Kooveelta katosi kesän aikana oma lähes kokonaisuudessaan monivuotinen ykkösketju paikallisvastus Classiciin. Toisaalta joukkue sai tilalle erittäin mielenkiintoisia ja potentiaalisia uusia pelaajia, jotka ovat mitä sopivimpia tamperelaisten uuteen pelitapaan. Kooveella on nyt erittäin nuori ja energinen joukkue, jolta ei ainakaan näytönhaluja puutu. Uusista pelaajista Paul Kotilainen valittiin juuri muutama viikko sitten maajoukkueleirille. Kotilainen valittiin myös joukkueen varakapteenistoon. Eemeli Salin, Aapo Mutanen ja Mikko Stenfors ovat olleet omissa joukkueissaan profiilipelaajia. Myöskään muilla uusilla pelaajilla on taitoa ja kykyä tuoda jotain uutta joukkueen vahvistukseksi.

Koovee on luvannut pelata tulevalla kaudella liikkuvaa ja hyökkäävää salibandya. Tämän vuoksi joukkuetta on myös nuorennettu tuntuvasti. Pekka Niemisen lähdettyä Classiciin, maalinsuun on vallannut vihdoin Olli Tuomarla, joka on mies paikallaan tulevan kauden salibandyliigassa. Puolustuksessa nuorilta Tapio Kinnuselta ja Nico Anderssonilta voidaan odottaa vielä aiempaa suurempaa läpilyöntiä tulevalla kaudella. Pelitavan muutoksen myötä jo ennestään puolustuksessa esiintynyt Valtteri Sainio voitaneen bongata tulevalla kaudella lähinnä puolustajan tontilta. Joukkueen kapteeniksi valittiin kokenut puolustaja Lauri Hannelius, jolla on myös oma tärkeä panoksensa joukkueen takalinjoilla.

Hyökkäyksessä uudet vahvistukset ovat tietysti erittäin mieluinen lisä, mutta myös vanhoilta voidaan odottaa hyvää panosta. Tsekkivahvistus Tomas Sladky hyytyi hieman viime kauden kevätpuoliskolla, mutta syksy osoitti miehen olevan parhaimmillaan yksi sarjan parhaista senttereistä. Miro Lehtinen oli viime kaudella ajoittain lähes pitelemätön, mutta tälle kaudelle miehen otteisiin toivotaan tasaisuutta koko kaudelle. Jussi Luomalla ja Aki Hietasella on hyvä tilaisuus tehdä läpimurto miesten tasolla.

- Uuteen kauteen lähdetään tietysti korkein odotuksin. Joukkue koki kevään ja kesän aikana radikaalin uusiutumisen. Ykkösketju oli meille vuosikausia erittäin tärkeä, mutta onneksi tilalle saatiin hyviä jätkiä. Harkkapelit ovat sujuneet hyvin ja olemme oikealla tiellä. Syyskaudella saattaa tosin olla vielä ailahtelevuutta esityksissä ja koko kaudella saattaa omissa kolista enemmän, kun aiemmin, mutta myös vastustajan verkko tulee heilumaan. Odotan jonkinasteista läpimurtoa ainakin Kinnuselta, Luomalta ja Lehtiseltä. Uusilta pelaajilta voidaan myös odottaa hyviä otteita, arvio Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki tulevaan kauteen asettamiaan odotuksia.

FBT Porilla vaikea kausi edessä

FBT Pori taisteli viime kauden salibandyliigassa hyvin vaihtelevin esityksin ja säilyttikin lopulta sarjapaikkansa vasta karsintaotteluiden myötä. Joukkue pelasi ajoittain varsin mallikastakin peliä, muttei pystynyt pitämään pakkaa kasassa koko pitkää kautta. Kuitenkin joukkue löysi uuden vaihteen karsintoihin ja onnistui pitämään sarjapaikkansa. Vaikaudet eivät loppuneet tähän vaan kauden jälkeen joukkue menetti ison siivun runkopelaajistaan muihin liigaseuroihin, kuten Salinin ja Stenforsin Kooveeseen. Joukkueen paras pistemies Miikka Läntinen kuitenkin jatkaa joukkueessa. Varsinaisia vahvistuksia ei saatu tilalle, vaan joukkue joutui lähinnä tyytymään lähialueen nuoriin tai alemmilla sarjatasoilla jyränneisiin pelureihin. Joukkuetta valmentaa tälläkin kaudella Ismo Läntinen.

FBT  Pori on kuitenkin aina ollut vaarallinen kotijoukkue ja sitä ei tule aliarvioida tässäkään ottelussa. Koovee on hienoinen ennakkosuosikki, muttei voi lähteä ainakaan aliarvioimaan FBT Poria, koska se voi olla ottelun kannalta kaikkein kohtalokkain virhe. Kun kyseessä on kauden ensimmäinen peli, niin varsinaisesta pelikunnosta on vielä vaikea sanoa varmasti kummankaan joukkueen kohdalla. Odotettavissa on kuitenkin kahden vauhdikkaan joukkueen kohtaaminen, josta tuskin puuttuu ainakaan energisyyttä, saati sitten latausta.

Valmentajat vastakkain
Riihimäki vs. Läntinen
Kuinka tärkeä tämä ensimmäinen peli on?
Riihimäki:
-Sinänsä vaikea sanoa kuinka tärkeä juuri tämä kauden ensimmäinen peli on, mutta kauden alku sinällään on muuten tärkeä.

Läntinen:
-Tavallaan tärkeä. Antaa osviittaa millä tasolla liigaa pelataan tällä kaudella. Ensimmäinen peli on vasta suuntaa antava eikä sen perusteella voi liikaa päätellä.

Mitä odotat vastustajalta?
Riihimäki:
-Ehkä ennakkoon hiukan heikompi, kuin viime kaudella. Kauden alku on kuitenkin aina vaikea. Pori on vaikea kotonaan. Ehkä me ollaan hienoisia ennakkosuosikkeja.

Läntinen:
-Muutama melko kova pelaaja lähtenyt heiltä. Toisaalta uudet hankinnat voivat olla raikastus joukkueelle. Koovee on kunnioitettava vastustaja.

Arvio ottelun kulusta?
Riihimäki:
-Pori ei välttämättä ole kovin aktiivinen ja pyrkii vastaiskuihin. Me lyödään alusta asti täysi rumba päälle. Ollaan valmiita, luotetaan itseemme ja annetaan mennä.

Läntinen:
- Kooveen ei tule aliarvioida meitä, eikä meidän yliarvioida heitä. Vastakkain ovat tosiaan viime vuoden karsija- ja playoff-joukkue. Kaikki laitetaan peliin. Ei passailla, vaan laitetaan kaikki peliin. Ottelu on yleisölle hienoa katsottavaa.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää