Koovee haki pisteet Porista, katso ottelun kuvat

Miesten edustusjoukkueen kauden ensimmäistä sarjaottelua FBT Poria vastaan ei voida ainakaan tylsäksi luonnehtia. Ottelu päättyi lukemiin 10-11(0-1,8-2,2-8) ja Koovee ratkaisi voiton ainoastaan 11 sekuntia ennen ottelun loppua. Joukkueen kohtaloksi meinasi koitua heikosti sujunut toinen erä, mutta viimeisessä erässä nähtiin uudestisyntynyt vierasjoukkue.

Ottelun ensimmäinen erä oli vain tyyntä myrsyn edellä. Molemmille joukkueille tuomittiin yhdet rangaistukset. Vierasjoukkue onnistui maalinteossakin ajassa 10.10, kun puolustuksen lukko ja joukkueen kapteeni Lauri Hannelius iski pallon verkkoon Valtteri Sainion syötöstä. Ensimmäisessä erässä ei siis nähty enempää osumia. Vierasjoukkueen peli kulki ensimmäisessä erässä kuitenkin ajoittain melko mallikkaasti johtuen osittain kotijoukkueen passailusta, joka taasen johti omalta osaltaan Kooveen heikompaan toiseen erään.

Kolmannen erän ensimmäinen puolisko oli vierasjoukkueen kannalta täydellisen epäonnistunut ajanjakso ja kotijoukkue latoi taululle lukemat 5-1 kun ottelua oli pelattuna 30.22. Tero Saaristo osui kahdesti, Benjamin Lepola, Juho Miilunpalo ja Toni Läntinen kertaalleen. Koovee käytti jo aikalisänkin 4-1 tilanteessa, mutta se ei vielä kurssia kääntänyt. Kuitenkin Marko Lahtinen osui kahdesti seuraavaan kolmeen minuuttiin ja peli kaveni jo 5-3:n. Näihin maaleihin syöttäjiksi liigadebyytin tehnyt Mikko Immonen ja Tomas Sladky. Kuitenkin Miinlunpalo, Saaristo ja Miikka Läntinen iskivät vielä maalit erän loppuun. Näin ollen kotijoukkue voitti erän peräti 8-2.

- Ensimmäinen erä meni vielä kohtuullisen hyvin ja saatiin luotua paljon paikkoja vastustajan päätyyn, joissa kuitenkin epäonnistuttiin pääosin. Kotijoukkue ei lähtenyt hanakasti mukaan aktiiviseen peliin ja erälukemat olivat vatustajaa mairittelevat. Toisessa erässä sitten ylipelasimme ja pelaajien välit kasvoivat suuriksi. Maalit tulivat parhailta vetosektoreilta ja maalivahtia vaihdettiin vaikkei syy ollutkaan siinä päässä, kertaili Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki kahden ensimmäisen erän tapahtumia.

Vierasjoukkue ryhdistäytyi kolmanteen erään

Jos toinen erä voitiin lukea kotijoukkueen nimiin, niin vastaavalla logiikalla kolmas erä oli täysin vierasjoukkueen heiniä. Koovee siis vaihtoi maalivahtia ja tiivisti kahteen ketjuun. Maalinteon aloitti Aapo Mutanen ajassa 42.17 Lassi Ylisiurusen syötöstä. Tätä riemua ei kuitenkaan kauaa kestänyt, koska nuorempi Läntinen iski lukemat 9-4 taululle jo vajaa kaksi minuuttia myöhemmin. Paul Kotilainen sai jäähyn ajassa 44.57 ja vierasjoukkueen riemuksi Tapio Kinnunen iski alivoimalla kavennuksen Jussi Luoman syötöstä 9-5:n ajassa 46.01. Jälleen riemu oli liian aikaista, koska Kalle Santanen löi lukemat 10-5 vain 35 sekuntia myöhemmin.

Nopeatempoisissa pallopeleissä, kuten salibandyssa, ottelut menevät joskus mielenkiintoisiksi maali-iloitteluiksi. Tämän ottelun juonen käsikirjoittajalla riitti ainakin draamantajua. Aikavälillä 47.33-52.14 Koovee iski viisi rysää kotijoukkueen verkkoon. Maaleista vastasivat ensin Ylisiurunen kahdella, Immonen ottelun toisellaan, Lahtinen ottelun kolmannellaan ja tasoitusmaalarin haalarit puki päälleen vanha kettu Lasse Salminen ylivoimalla. Ottelua oli kuitenkin vielä 7.46 jäljellä tässä vaiheessa ja voittoon tarvittiin vielä ainakin yksi "kassi" jompaan kumpaan päätyyn. Dramaattisen juonen loppusilaukseksi vaaditaan aina loppuhuipennus. Vierasjoukkueen Mutanen koki sopivaksi pukea päälleen sankarin viitan ja iskeä 10-11 loppulukemat ajassa 59.49. Tämäkään maali ei olisi syntynyt ilman Luoman tarjoamaa syöttöä.

Voitto oli monella tapaa tärkeä

Ennen peliä arvuuteltiin ensimmäisen ottelun tärkeyttä, sekä ottelun kulkua ja harvalle ainakaan siinä vaiheessa tuli mieleen tällaisia loppulukemia. Vieraiden kannalta voitto oli erittäin tärkeä jatkoa ajatellen. Eikä vähiten siksi millä tavalla se saavutettiin. Se osoitti joukkueen venymiskyvyn ja yhtenäisyyden. Toinen tärkeä elementti oli laajalle jakautuneet onnistumiset kentällä. Uudet ja nuoret pelurit pääsivät mukavasti pisteiden ja vastuun makuun.

-Kaikkiaan otteluun voidaan olla tyytyväisiä. Toki ailahteluakin oli ottelun aikana, mutta loppuun asti ainakin uskottiin voittoon. Positiivisia otteita varsinkin debytanteilta Immoselta ja Ylisiuruselta. Toki 3+1 tehot tehnyt Lahtinen oli ottelun sävähdyttävin, ynnäili Riihimäki joukkueen tunnelmia ottelun jälkeen.

Nuori Immonen pelasi tänään ensimmäisen liigaottelunsa 17-vuoden ikäisenä ja iski heti vakuuttavat tehot 1+2 tilastoihin. Miten nuori mies koki ottelun joukkueen kannalta? Entäpä omalta osaltaan?

-Ensimmäinen erä oli hieman tahmeaa. Toisessa erässä mikään ei sitten enää onnistunut. Viimeinen erä oli taas huomattavasti helpompi ja pallo rupesi pomppimaan meidän pillin mukaan. Oma peli sujui vallan hyvin. Kerran pääsin maistamaan rehellistä "pommia". Joukkueen pelitapa sopii minulle hyvin, kuvaili Immonen ottelun jälkeen.

Koovee kohtaa ensi keskiviikkona Oilersin Espoossa ja siihen mennässä olisi ehkä hyvä miettiä oman pään peliä hiukan tiukemmaksi. Syytä paniikkiin ei kuitenkaan ole jos vastustajan reppu heiluu samaan malliin jatkossakin.