Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen keskiviikkona Espooseen

 

Kooveen keskiviikkona Espooseen


Miesten edustusjoukkue matkaa keskiviikkona Espooseen, jossa vastaan asettuu Oilers. Joukkueet kohtasivat viime vuoden puolivälierissä, joissa Oilers oli parempi voitoin 3-0. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin uudistuneet melko paljon viime kaudesta, joka ainoastaan lisää mielenkiintoa keskiviikon kamppailua ajatellen.

Oilers pelasi viime kaudella tasapainoisen hyvän kauden ja sijoittui lopulta pronssille. Oilersin pelityyli oli edellisellä kaudella erittäin aktiivinen ja sillä saatiin myös vastustajat pelaamaan, eikä pelkästään peruuttelemaan. Joukkueelta lähti kuitenkin tälle kaudelle kokenutta kaartia sekä päävalmentaja Akseli Ahtiainen. Sinänsä joukkueella ei ole kuitenkaan mitään hätää, koska uusi nuorempi polvi on jo tottunut ottamaan pelillistä vastuuta. Joukkue hävisi kauden avauspelissään Nokian Krp:lle 9-6, mutta paikalta kantautuneiden tietojen mukaan tulos ei kuvannut täysin pelin luonnetta.

Joukkueen maalivahtiosasto on kunnossa ja Niko Nordström aloittanee luukulla. Puolustuksesta lähti kokemusta, mutta kapteeni Oliver Wardin johdolla nuorehko puolustus on liigatasolle varsin valmis. Hyökkäyksestä löytyykin sitten taitoa ja liikettä varsin kattavasti. Casper Pfitznerin ja Sylvester Raikamon hartioille on asetettu jo "Suomisalibandyn" tulevaisuuden tähtien viittaa. Oscar Hänninen on viime kauden maailmanmestareita. Kuvaavaa on myös se, että joukkueen monipuolinen hyökkääjätaituri Niclas Meyer on joukkueen vanhin ja vasta 28-vuotias. Joukkuetta valmentaa Mika Heinonen.

Vieraille täysi iltapuhde edessä

Kooveen kausi alkoi hyvin vivahteikkaasti, kun ensimmäinen ottelu päättyi huikeiden maalikarkeloiden jälkeen 10-11-vierasvoittoon Porista. Toisen erän huono fokus meinasi jättää pisteet Poriin, mutta joukkue osoitti venymiskykynsä ja taisteli voiton loppuhetkillä. Oilersin vastaan vastaaviin nukahduksiin ei ole varaa, koska joukkue osaa sekä iskeä maaleja, että puolustaa varsin mallikkaasti. Vieraiden aktiivinen pelitapa on kuitenkin se tärkein ase, jolla joukkue tulee tässä ottelussa pärjäämään. Ottaen huomioon molempien joukkueiden pelityylit voidaan odottaa maalintekokilpailua tästäkin kamppailusta. Vieraiden eduksi voidaan lukea ainakin vankka usko omaan tekemiseen ja maalintekovoima. Sinänsä joukkueet eivät aivan hirveästi eroa vaikkapa ikärakenteellisesti tai pelaajatyyppien osalta. Oma pää pitäisi silti saada tilkittyä tarkemmin. Katsojille ottelu tarjoaa varmasti varsin viihdyttävän paketin.

Kooveen maalissa aloittanee Olli Tuomarla, vaikka mies vaihdettiinkin viime pelissä luukulta. Tämä taas johtui enemmän edellisen ottelun vaikeasta luonteesta. Puolustus ei ollut parhaimmillaan viime ottelussa, mutta varsinkin uusista pelaajista Mikko Stenfors oli hyökkäyspäähän tehokas. Valtteri Sainio, Vesa Wettervik ja Lauri Hannelius ovat elintärkeitä puolustuksen paketin kasassa pysymisen kannalta. Hyökkäyspää osoitti, että vaikka viime kauden ykkösketjun poistuman jäljille jäi aukko, niin tilalla on tarpeeksi vahvoja korvaajia. Varsinkin nuoret Lassi Ylisiurunen ja Mikko Immonen vakuuttivat heti debyyteissaan. Marko Lahtinen oli tutun tehokas ja tätä on syytä odottaa mieheltä jatkossakin. Paul Kotilaiselta voidaan toivoa alati paranevia otteita.

Valmentaja vastakkain
Heinonen vs. Riihimäki
Millä odotuksilla otteluun?
Heinonen:
-Vasta yksi peli alla ja molemmilla joukkueilla melko uudet rosterit, eli ei mitään kummallisia odotuksia.

Riihimäki:
-Viime pelistä tuli toki voitto ja pelattiin hyvä viimeinen erä. Viime pelin virheet tiedetään ja niistä on hyvä ottaa oppia. Luottamus itseemme on korkealla.

Poissaolot?
Heinonen:
-Toistaiseksi tilanne on niin hyvä, ettei ole poissaoloja.

Riihimäki:
-Wettervikin tilanne on auki ja saattaa olla pois. Ylisiurunen saattaa olla kiinni armeijassa.

Vastustajan vahvuudet?
Heinonen:
-En osaa sanoa mitään tämän kauden joukkueesta. Muutoksia on ainakin tullut. Ykkönen on lähtenyt pois. Keskitytään omaan tekemiseen.

Riihimäki:
-Kokemusta on lähtenyt pois. Taitoa ja vauhtia on huikea määrä. Ennestään tuttuja pelaajia riittää.

Omat vahvuudet?
Heinonen:
- Pitää pystyä luomaan paikkoja, kuten Krp:tä vastaan. Ei saisi tuhlailla kuten avauspelissä. Kuitenkin pääasiallisesti jatketaan siitä mihin viime viikolla jäätiin.

Riihimäki:
-Oma päätä pitää tietysti tilkitä tarkemmin. Oman pelin kehitys on tietysti tärkeää. Maalintekovoima on ollut meillä viime aikoina todellinen vahvuus. Pallollisuus ja palloton liike, sekä venyvyys ja itseluottamus. Ne ovat tällä hetkellä niitä kaikkein suurimpia vahvuuksia.

Ottelun kulku?
Heinonen:
-Hyvä alku olisi tärkeä. Alusta asti pitää pystyä pelaamaan ja tietysti alussa saatu johto sitä helpottaisi.

Riihimäki:
-En osaa sillä tavalla sanoa. Vastaan voi tulla hyvin aktiivinen Oilers. Tärkeää olisi saada pallollinen peli kuntoon siinä määrin, että saadaan peli kontrolliin.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää