Koovee murskasi Josban päätöserässä

Miesten edustusjoukkue löi Joensuun Josban lauantai-illan ottelussa vakuuttavasti lukemin 9-4 (2-2,2-1,5-1). Ottelu oli kaiken kaikkiaan hyvin viihdyttävä ja kruunasi muutenkin varsin onnistuneen Koovee-päivän. Kotijoukkueen peli vaikutti vakuuttavalta ja paikkoja riitti tuhlattavaksi astikin.

Ensimmäinen alkoi vieraiden kannalta hyvin, kun Jyri Perokorpi laukoi maalia kohti ja pallo kimposi Tatu Erosen kautta verkon perukoille. Kello pysähtyi lukemiin 4.50 maalin syntyessä. Seuraavien kymmenen minuutin aikana peli aaltoili coast-to-coast tyyliin ja molemmilla oli omat paikkansa tehdä maaleja. Vieraat käyttivät tämän option hyväkseen ja ajassa 14.24 Mikko Niiva löi Joonas Makkosen syötöstä taululle lukemat 0-2. Tätä juhlaa kesti kuitenkin vain 20 sekuntia, kun Juhana Särkelä hankki itselleen rangaistuksen, jonka seurauksen Tapio Kinnunen pommitti ranteella ylivoimalla tilanteen 1-2:n Lauri Hanneliuksen syötöstä. Puoli minuuttia ennen loppua Marko Lahtinen teki maalin vastahyökkäyksen vastahyökkäyksestä ja taulu komeni lukemiin 2-2. Syöttäjänä toimi Mikko Immonen. Ensimmäisen erän paikkojen perusteella kotijoukkue olisi ansainnut johtoasemankin.

Toista erää ehti vanheta ainoastaan 23 sekuntia, kun Eronen vei vieraat 2-3 johtoon komealla rystylämärillä. Kyseessä oli jälleen vastahyökkäys. Koovee sai kuitenkin nopeasti juonen päästä kiinni ja painostusjakso kulminoitui ajassa 25.12, kun Aapo Mutanen tarjoili toimistosta suoraan Miro Lehtisen lapaan, joka ei paikasta erehtynyt. Toinen erä meni kaikkiaan pitkälti kotijoukkueen komennossa ja ajassa 32.33 Valtteri Sainio löysi loistavalla syötöllään vastustajan maalille hiipinen Lahtisen, joka tapansa mukaan latoi pallon maaliviivan yli. Kahden ensimmäisen erän perusteella lukemat olisivat voineet olla selkeämmätkin. Kotijoukkue tuhlaili paljon paikkoja, vaikkakin muuten pelasi erinomaisesti.

Ketsuppipullo aukesi viimeisessä erässä

Tärkein seikka kahden ensimmäisen erän tuhlailulle oli tietynlainen luovuuden puute, mutta viimeisessä erässä tämäkin seikka korjaantui. Josban Jani Liimatta otti ajassa 42.14 jäähyn mailaan lyömisestä. Ylivoima toimi jälleen kuin junan vessa ja Mikko Stenfors sivalsi viivasta Kimmo Kontiaisen syötöstä lukemat 5-3. Seuraavan maalin arkkitehtina toimi kovalaukauksinen Kinnunen, jonka laukauksen joensuulaisten maalivahti vielä torjui, muttei Lehtisen sisäänlyömää reboundia. Lehtinen siis lunasti hyvin asetettuja odotuksia kahdella osumallaan. Tästä peli vanheni vain 23 sekuntia, kun Särkelä lähti kärsimään rangaistusta. Ylivoima ei pettänyt tälläkään kertaa. Sainio tarjoili ottelun upeimman syötön takatolpalle nousseelle Lasse Salmiselle, joka ei erehtynyt. Särkelä jatkoi kovia otteitaan, jotka aiheuttivat rangaistuslaukauksen. Paul Kotilainen kesti paineet ja lukemat taululla komistuivat jo 8-3:n.

Särkelällä riitti tilastomerkintöjä viimeisessä erässä, niin hyvässä kuin pahassa. Ajassa 53.37 hän kavensi pelin 8-4:n Joona Gröhnin esityöstä ylivoimalla. Josba yritti vielä loppuun saakka ja otti maalivahdin pois neljä minuuttia ennen loppua. Lahtinen onnistui hivuttamaan itsensä tyhjään maaliin, jossa häntä rikottiin selkeästi. Seurauksena toinen rankkari, jota laukomaan asettui vasta 17-vuotias Immonen, joka ei juurikaan tilanteesta hätkähtänyt, vaan veivasi maalivahdin tuhannen solmuun. Ottelun komein yksilösuoritus kruunasi muutenkin komean tapahtuman. Itse nuorukainen kommentoi maalia seuraavasti:

-Onhan tuota tullut kokeiltua treeneissä pari kertaa. Joskus onnistuu, joskus ei. Tänään onnistui, kertoili Immonen, joka on kerännyt komeat 2+3 tehot ensimmäisissä kolmessa pelissä.

Sekä Josban, että Kooveen leirissä oltiin yksimielisiä siitä, että parempi voitti tänään. Koovee oli terävämpi suurimman osan pelistä. Josballa oli kaksi peliä 24 tunnin sisällä ja sillä oli tietysti oma vaikutuksensa. Kaikkiaan kotijoukkue pelasi kauden parastaan pyrkii jatkamaan samaan malliin 9.10. pelattavassa seuraavassa kotiottelussa SPV:tä vastaan.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.