Classicin naisille hopeaa Champions Cupissa

Tampereen Classicin voittokulku Champions Cupissa ei kantanut loppuun saakka. Ruotsalainen Djurgårdens IF korjasi pokaalin ja palkintorahat selkein luvuin 5-9 (0-2, 1-3,4-4).

Classicin peli ei päässyt käynnistynyt kunnolla kahden ensimmäisen erän aikana Djurgårdenin karatessa jo ratkaisevan tuntuiseen 5-1-johtoon. Classic tuli kolmannen erän alun kahdella nopealla kavennusmaalilla ensin tilanteeseen 3-5 ja Minna Korhonen ampui puolustajan tontilta mestaruustoiveita elättävästi luvut 4-5:een, kun kellossa oli vielä vajaa kahdeksan minuuttia aikaa.

Ilo oli lyhytaikainen kun heti perään finaalin kuningatar Emelie Lindström karkasi maalintekoon Classicin vaihtovirheen avustuksella. Djurgårdenin Helga Karlssonin saadessa jäähyn Classicille avautui vielä paikka iskeä kantaan, mutta toisin kävi. Ratkaisu nähtiin Hermine Dahlerusin lisätessä alivoimalla eron taas kolmeen maaliin. Sandra Mattsson ja Dahlerus kaunistelivat lukemia lisäosumilla. Ottelun viimeinen maali merkittiin Katri Luomaniemelle 13 sekuntia ennen loppua.

Djurgården oli kenttätapahtumissa hallitsevampi ja sitä myötä ansaitsi voittonsa. Turnauksen ykköspelaaja Emelie Lindström merkkautti hurjat tehot 4+2. Kovasta vastuksesta huolimatta, Classic luovutti ohjat turhan helpolla Djurgårdenille. Rentouden ja peli-ilon sijaan varsinkin ensimmäisen erän otteissa näkyi hermoilua ja ylimääräistä jännitystä.

- Meillä oli momentum 4-5-tilanteessa, mutta kun olin puhumassa puolustajille peluutuksesta niin yhtäkkiä pallo olikin meidän maalissa, päävalmentaja Irina Peltola kertasi Djurgårdenin kuudetta maalia, joka tuli selkeästä vaihtovirheestä.
- Jotain siellä tapahtui, mutta en tiedä mitä.
- Kaksi ekaa osumaa tulivat vastaiskuista, joissa merkkaus petti. Tästäkin oltiin ennakkoon puhuttu.

Karvaita takaiskuja olivat myös Dahlerusin alivoimaosuma ja tilanne, jossa maalivahti Daniela Kreisingerova yritti napata palloa hyppysiinsä, mutta se livahtikin helponnäköisesti vartalon alta ja lopputuloksena maali.
- Ei tämä huippupelaamista ollut ja vastapuolella on myös paljon yksilötaitoa. Ehkä tämä jossain vaiheessa kirkastuu, mutta nyt pinnassa on suuri pettymys ja olo on tyhjä, Peltola sanaili.

Classicin neljännen maalin laukonut Minna Korhonen ei ottanut hopeaa vastaan aivan yhtä ikävissä tunnelmissa.
- Harmittaa, että alussa ei pystytty haastamaan yhtä hyvin kuin kolmannessa erässä. Hopea ei ole häpeä, tämä on kuitenkin uran huippuhetkiä maajoukkuepelien ohella, hyvää kokemusta satiin kovista peleistä ja tuli parannusta Classicin viime vuoden sijoitukseen (4.), hän summasi.

Salibandya, Mlada Boleslav, Tshekki
Seurajoukkueiden Champions Cup, Naiset
Loppuottelu:
SC Classic, Tampere - Djurgårdens IF, Ruotsi 5-9 (0-2, 1-3, 4-4)
1. erä: 4.52 Malin Andreason (Emelie Lindström) 0-1, 7.14 Lindström (Andreason) 0-2.
2. era: 25.45 Andreason 0-3, 29.20 Katri Luomaniemi (Anne Suomalainen) 1-3 yv, Lindström (Malin Eriksson) 1-4 yv, 390.19 Lindström (Moa Tschöp) 1-5.
3. erä: 42.24 Eliisa Alanko 2-5, 42.40 Hanna Sipiläinen (Alisa Pöllänen) 3-5, 52.05 Minna Korhonen (Tiia Raitanen) 4-5, 52.32 Lindström (Sandra Mattsson) 4-6, 53.01 Hermine Dahlerus (Lindström) 4-7 av, 55.38 Sandra Mattsson (Helga Karlsson) 4-8, 57.27 Dahlerus 4-9 tm, 59.47 Luomaniemi (Suomalainen) 5-9.

Torjunnat:
Daniela Kreisingerova Classic 6+4+5=15,
Linnea Lexe Djurgården 5+4+5=14.

Jäähyt: Classic 2x2 min, Djurgården 4x2 min.

Erotuomarit: Daniel Bartosek ja Michael Bartosek, Tshekki.

Yleisöä: 585.

Classicin parhaana palkittiin Minna Korhonen.

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.