Koovee ja SPV jakoivat pisteet

Koovee ja SPV ottivat toisistaan mittaa sunnuntai-illan liigaottelussa. Peli päättyi moninaisten vaiheiden jälkeen lukemiin 8-8 (3-5,3-2,2-1,0-0). Yleisö ainakin viihtyi Spiral-hallissa ja kaikkiaan nähtiin kahden erittäin liikkuvan joukkueen tasokas kamppailu.

Ensimmäinen erän ensimmäinen vaihto antoi viitteitä tulevasta, kun SPV loi kaksi vaarallista paikkaa kotijoukkueen päätyyn. Ajassa 0.56 pallo pelattiin keskustaan Ville Kuuselalle, joka ei paikasta erehtynyt vaan sivalsi yläkulmaan ja tilanteeksi 0-1. Seuraavassa vaihdossa Aki Hietanen pelasi kuulan komeasti takatolpalle, josta Vesa Wettervik toi pelin tasalukemiin 1-1 ajassa 1.15 kauden ensimmäisellä osumallaan. Heti perään Koovee-puolustus möhli ja Mikko Kohonen syötti Erik Härköselle, joka ei myöskään erehtynyt. Kello olikin rientänyt jo aikaan 1.39 ja tilanne oli 1-2. Seuraavassa vaihdossa Mikko Immonen pelasi loistavasti toiseen laitaan Tomas Sladkylle, joka latoi vakuuttavasti myöskin kauden ensimmäisen osumansa.

Riemua riitti taasen vain puoli minuuttia, kunnes Henri Urmaksen laukaus upposi viivalta ja tilanteeksi päivittyi 2-3. Maali per vaihto tahdilla siis jatkettiin. Kotijoukkue sai ylivoiman ottelun kahdeksannella minuutilla ja Tapio Kinnusen piiska "viivalta" sujahti verkkoon totutunlaisesti. Tämä olikin pommikoneen viides maali tälle kaudelle. Marko Lahtinen tarjoili ratkaisevan syötön. Tilanne 3-3 ja alle puolet ensimmäisestä erästä pelattuna.Seuraavassa vaihdossa tulikin sitten taas heti vastahyökkäys, jossa Härkönen pelasi Kohoselle ja lukemat 3-4  olivat tosiasia.  Kuusela iski erän loppuun päivän toisensa ja 3-5 tilanteesta jatkettiin eteenpäin. Ensimmäinen erä oli melkoista Havaijia molempien joukkueiden toimesta, vaikkakin puolivälin jälkeen ote hieman tasoittuikin. Ryntäily ja puolustuspään virheet leimasivat erää kokonaisuudessaan.

Toinen erä pääasiassa kotijoukkueen hallintaa

Kotijoukkue aloitti toisen erän räväkämmin ja palloa saatiin pidettyä varsin hyvin. Lahtinen teki päivän ensimmäisensä ajassa 25.16 maalin edestä omien haarojen välistä ujuttamalla. Syöttäjänä ja esitaistelijana toimi Eemeli Salin. Tasoitus saatiinkin sitten heti seuraavaan vaihtoon.  Aapo Mutanen "säkitti" keskeltä  Miro Lehtisen syötöstä. Toisessa erässä peli oli molemmilta joukkueilta ensimmäistä erää tasaisempaa. Koovee loi kuitenkin enemmän painetta ja SPV-puolustuksen lavassa pallo poltteli ajoittain varsin paljon.

Ajassa 29.56. Henri Mäenpäätä rikottiin maalilla, josta seurasi rankkari. Paul Kotilaisen yritys oli hiukan ponneton ja maalia ei vielä nähty, mutta kotijoukkueen onneksi ylivoimalla jatkettiin. Kotilainen kuittasi rankkarinsa hienolla passilla takatolpalle, josta Lauri Hannelius iski lukemat 6-5 ajassa 31.39 ylivoimamaalin muodossa. Neljä minuuttia myöhemmin SPV:n ykkösketju iski tilanteeksi 6-6 oman maalin turvin. Tuuriakin oli siis matkassa. Koski iski vielä erän loppuun vastahyökkäyksestä lukemiksi 6-7. Erän alkuosa oli pitkälti kotijoukkueen hallussa, mutta erän viisi viimeistä minuuttia meni SPV:n tahdissa. Kaikkiaan erä oli molemmilta joukkueilta jo edellistä vakuuttavampi.

Pisteet jaettiin oikeutetusti

Kolmas erä alkoi vieraiden ylivoimalla, josta joukkue ei kuitenkaan onnistunut maalaamaan. erän puolivälissä Kooveen tuttu tutkapari pääsi iskemään, kun Valtteri Sainio heitti pallon maalille ja Lahtinen upotti verkkoon reboundista. Pari minuuttia myöhemmin SPV rakensi hienon kuvion, jossa Kohonen pelasi pallon Janne Hulmille tyhjään maaliin ajassa 53.41. Vieraiden Kuusela otti jäähyn mailaan lyönnistä 56.23 ja tästä ehti ainoastaan 13 sekuntia, kun kotijoukkue rynnisti tasoihin. Kotilainen laukoi ja Lahtinen laittoi jälleen "karat" sisään maalilta. Tasatilanteessa mentiin tietenkin jatkoajalla. Tällä kertaa minkäänlaista ratkaisua ei saatu, vaan tasalukuihin jäätiin. Ottelulle varsin leimallista oli hyvä liike.

Kooveen pistekeisari Lahtinen kertaili ottelun jälkeen tapahtumia seuraavanlaisesti:
-Piste aina hyvä SPV:tä vastaan. Peli aaltoili paljon ja tulos oli varsin oikeudenmukainen. Toinen erä meni pääasiassa meille. Ensimmäinen SPV:lle ja muuten ottelu olikin melko tasaista vääntöä.

Vieraiden Kohonen ei lähtenyt syyttelemään ottelun tuomareita, vaikka joidenkin katsojien fokus asettui tuomarityöskentelyn suuntaan. Kohonen kuitenkin ilmaisi jäähyjen sotkeneen oman ketjunsa peliä. Tasatulos vaikutti kelpaavan myös hänelle. Molempien joukkueiden päävalmentajat vaikuttivat olevan yhtä mieltä siitä, että vauhtia riitti ja useat virheet kostautuivat.

Ottelu oli jälleen vauhdikas ja suurimaalinen. Kaikkiaan melko viihdyttävä tapaus. Jos joskus salibandypelaajia on moitittu vähäisestä urheilullisuudesta, niin siitä ei voida näitä joukkueita syyttää. Kaikkiaan ottelu oli omalla tavallaan melko perinteinen alkukauden ottelu, jossa sekä virheet, että yksilöiden taidot korostuivat. Kooveen kausi jatkuu jo keskiviikkona Helsingissä Erän vieraana.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.