Koovee murskasi Loviisan

Miesten edustusjoukkue otti erittäin vakuuttavan 12-4 (1-2,7-2,3-0) voiton Loviisan Torista. Kotijoukkue tarjoili jälleen leipää ja sirkushuveja koko rahan edestä onnistuen myös tuhlailemaan aimo annoksen tekopaikkoja. Vieraat eivät kuitenkaan olleet varsinaisesti missään vaiheessa niskan päällä.

Ensimmäisen erän alku maalasi jo selkeät ääriviivat ottelun kokonaiskuvasta. Kooveen aktiivisuus oli myrkkyä ja kotijoukkueella oli tukku vaarallisia hyökkäyksiä ensimmäisen viiden minuutin aikana. Kuitenkin vieraat pääsivät iskemään vastahyökkäyksestä. Andreas Hietala nousi laidalta ja malttoi antaa poikittaissyötön, josta Peik Salminen ei erehtynyt. Odotettu tasoitus saatiin ajassa 9.12. Kyseessä oli jälleen vastahyökkäys, jossa Marko Lahtinen löysi hienosti toiseen aaltoon nousseen Paul Kotilaisen, joka tälläsi vakuuttavasti takakulmaan. Kotijoukkueen työmoraali sai vastajoukkueen heittämään lähinnä pitkiä "avaruuspalloja". Koovee sen sijaan hukkaili paikkoja liiallisilla siirtelyillä ja huolimattomilla laukauksilla. Dan Forsström pääsi, kuin pääsikin ujuttamaan vastahyökkäyksen päätteeksi lukemat 1-2 ensimmäisen erän loppuneljänneksellä. Syötön tarjoili Tuomas Savukoski.

Toiseen erän alun Koovee aloitti jäähyltä, mutta kun jäähy loppui alkoi varsinainen ilotulitus, jolla olisi irronnut vähintään pistesija jokavuotisissa ilotulituksen SM-kisoissa. Aikavälillä 22.23-26.47, eli käytti peräti 4 minuuttia 24 sekuntia seitsemän maalin tekemiseen. "Mako" Lahtinen latoi hattutempun ajanjakson aikana. Tapio Kinnunen, Mikko Immonen ja Lasse Salminen osuivat kertaalleen. "Pöllö" Salmisen kuti oli maaleista se kaikkein näyttävin heilahtaen hurjalla vauhdilla aivan yläkulmaan. Lauri Hannelius ja Kotilainen kirjauttivat molemmat kaksi syöttöpistettä maaleihin, Immonen yhden. "Pöllö" iski erässä vielä kaksi komeaa osumaa Miro Lehtisen, sekä Tomas Sladkyn syötöistä ja viimeisteli hattutemppunsa. Kotijoukkueen peli hieman hajosi erän toisella puoliskolla ja vieraat iskivät kaksi kavennusta. Ajoittain näytti jo siltä, että kotijoukkue ei pelannut enää omaa peliään. Viimeiseen erään lähdettiin siten lukemista 9-4.

Kotijoukkue malttoi loppuun saakka

Kolmas erä olikin enää kuriositeetti ja Koovee kaunisteli lukemia kolmella osumalla. Jussi Luoma osui kertaalleen ja Immonen vielä kahdesti. Eemeli Salin ja Niko Solkio kirjauttivat itselleen syötöt maaleihi. Solkion piste oli ensimmäinen Kooveen paidassa. Näin ollen kotijoukkueen pelaajille kirjattiin kaikkiaan kolme hattutemppua. Esitys oli vakuuttava ja viimeisessäkin erässä joukkue malttoi pitää palloa ja ottaa pelin omiin käsiinsä. Silmiinpistävin ero joukkueiden välissä oli vauhdissa. Koovee pudotti vieraat kyydistään tämän tästä ja sai sillä tavoin niskalenkin vastustajastaan jo hyvin varhain. Maaleja myös tehtailtiin jälleen siihen malliin, että ottelulipukkeen maksaneet saivat varmasti rahoilleen vastinetta. Joni Järviö pelasi koko ottelun tolppien välissä ja olikin erittäin hyvä omalla tontillaan.

- Ensimmäisessä erässä oli paikkoja ja hallintaa, mutta tuhlailua oli paljon ilmassa. Uskoin kuitenkin jätkiin ja sanoin erätauolla, että tällä menolla peli on selvä. Toisessa erässä alkupuolisko oli loistava, mutta loppua kohti ote peliin väkinäistyi. Kolmannessa erässä otettiin jälleen peli haltuun ja pelattiin ottelu kunnolla loppuun saakka, kommentoi joukkueen päävalmentaja Arto Riihimäki ottelun kokonaiskuvaa.

Kooveella on ollut alkukaudesta paljonkin onnistujia ja osan panos ei ole välttämättä aina siitä näkyvimmästä päästä. Valtteri "Vade" Sainio on palannut/siirtynyt tällä kaudella puolustajan paikalle ja jatkaa pelintekijän rooliaan puolustuspäässä jaellen ajoittain varsin komeita syöttöjä joukkueen hyökkääjille. Mikä oli "Vaden" näkemys ottelusta? Entäpä sitten puolustajan paikalla pelaamisesta?

-Meidän aktiivinen pelitapa puri varsin hyvin ja kaverilta loppui jalka. Luotiin paljon paikkoja ja onnistuttiin niistä. Puolustajan paikalla pelaaminen on tuttua puuhaa ja pelin tekeminen aiemmilta kausilta tuttua. Viihdyn oikein hyvin, kommentoi Sainio.

Kooveen pelitavan muutoksen myötä Sainio siirrettiin siis vakituisesti puolustukseen ja otteet siellä ovat tutunlaisia. Mikä on miehen mielipide pelitavasta? Entä onko useaan otteeseen tälläkin kaudella nähdyt kaaripallot varsinkin "Makolle" ennalta sovittu kuvio?

- Oma rooli ei ole tässä uudessa systeemissä se aktiivisin, mutta onneksi löytyy nuoria, jotka painavat hurjalla vauhdilla. Tämä toimii hyvin. Tavallaan se kuvio on sovittuakin, mutta "Makon" liike maalille on myös hyvin luonnollista ja sinne on helppo pelata.

Kooveen seuraava ottelu on ensi torstaina vieraissa Classicia vastaan.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.