Ilves väänsi Maxit nurin

Paikalliskamppailun henkeen Ilves FS ja Mad Max ottivat Futsal-Liigan ottelussa kunnolla yhteen ja taistelivat jokaisen tilanteen loppuun asti. Ottelussa nähtiin neljä keltaista korttia, yksi punainen kortti ja muutama maalikin. Ilves oli läpi ottelun hieman hallitsevampi osapuoli ja voitti ottelun ansaitusti Joni Pakolan, Jani Nyblomin ja Antti Teittisen maaleilla lukemin 3-1.

Ilveksen lauantaina saama todella helppo voitto TP-Kaarlesta taisi olla pelaajien mielessä vielä sunnuntain Mad Max ottelussa, sillä joukkue ei vaikuttanut olevan ottelun alkaessa täysin valmis kiihkeään paikalliskamppailuun. Maxit puolustivat tiukasti ja taistelivat irtopalloista aivan eri asenteella kuin kokkolalaiset. Ilves saikin tehdä tänään täyden iltapuhteen sarjapisteiden eteen.

Ottelu kääntyi kuitenkin piakkoin sekavan alun jälkeen Ilveksen hallinnaksi. Maxit olivat vaikeuksissa oman pelinavaamisensa kanssa, sillä Ilves-pelaajat kärkkyivät aktiivisesti pallonriistoja ja syötönkatkoja pakottaen vastustajan roiskimaan usein pitkää palloa.

Hallinnasta huolimatta Ilveksen peli vaikutti olevan asennepuolella lukossa. Perustekeminen ei tuntunut lähtevän rullaamaan missään vaiheessa, helpotkaan syötöt eivät napsahdelleet kohdalleen ja aivan aina ei vastustajiakaan muistettu seurata loppuun asti.

Ottelu näytti kuitenkin kääntyvän Ilveksen käsikirjoituksen mukaiseksi kuuden peliminuutin jälkeen Joni Pakolan viedessä Ilveksen Timur Inapshban syötöstä johtoon. Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä tasoitusmaali oli pariin otteeseen lähempänä kuin lisämaalit. Jos TP-Kaarle unohteli eilisessä ottelussa vastustajia vapaaksi oman maalinsa edustalle, oli tänään Ilveksen vuoro tehdä samaa. Tuomas Kallioinen oli kuitenkin maalillaan rautaa torjuen Mad Maxin yritykset kerta toisensa jälkeen.

Ajoittain ottelussa mentiin tilanteisiin todella kovaa ja samalla syntyi tunteita kuumentavia tilanteita. Ilves-leiri vaati kertaalleen todella kuuluvasti rangaistuspotkua tilanteesta, jossa Inaphsba pääsi nokikkain Maxien maalivahdin Antti Heikkilän kanssa. Inapshba vippasi pallon liukuvan maalivahdin ylitse ja oli ryntäämässä pallon perään puttaamaan sen tyhjiin, mutta Heikkilän liuku jatkui suoraan Inapshban jaloille. Tilanteesta olisi jalkapallossakin voitu aivan hyvin viheltää rangaistuspotku ja antaa punainen kortti, mutta ei futsalissa.

Puoliajan lopulla Pakolalle tarjoutui paikka tuplata Ilveksen johto. Ilves pelasi kolmella kahta vastaan hyökkäyksen hyvin ja lopulta Matti Anttonen tarjoili poikittaissyötöllä Pakolalle avopaikan. Pakolan laukaus suuntautui kuitenkin päätypressuihin.

Ilveksen virheet täyttyivät erän loppua kohden ja tulivat täyteen puolitoista minuuttia ennen loppua. Erän lopulla Ilves kuitenkin jäädytti pelin totaalisesti ykköskentän pitäessä palloa, eikä vastustaja päässyt kympeille. Puoliaikatulos 1-0.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaalla pelillä. Molemmat joukkueet tuntuivat hakevan ensimmäisissä vaihdoissa ratkaisua kiivaaseen tahtiin ja peli oli ajoittain pelkkää pystypallon roiskimista ja vauhdilla pelattuja tilanteita. Aktiivisesti pelannut Pakola pääsi erän ensimmäisessä vaihdossa hyvillä haastoilla laukomaan neljä kertaa, mutta tarkkuus oli kateissa. Maxeiltä aktiivisin laukaisija oli Joni Niskavaara, joka Pakolan tapaan laukoi aina paikan saatuaan.

Hawaii-pallo loppui kuitenkin ajassa 22:36 Ilveksen tehdessä 2-0 maalin. Jarno Majamaa leipoi pallon kanssa puolikentässä pitkään, kunnes lopulta tarjosi pelivälineen pystyyn Jani Nyblomille ja jatkoi itse mukaan hyökkäykseen. Nyblom palautti pallon Majamaalle, joka ajoi maalia kohden ja tarjosi maalivahdin edestä vielä kerran Nyblomille, joka pääsi puttaamaan tyhjiin.

Ilveksen pelistä paistoi toisenkin maalin jälkeen vielä pienoista laiskuutta, varsinkin puolustussuuntaan ja Maxit pääsivät iskemään kavennusmaalin. Timo Kopola sai pallon sivurajasta laukaisupaikkaan ja kun kukaan ei oikein kunnolla blokannut, antoi Kopola laukaisujalan heilahtaa. Kova matala kuti tuli maalin edustalla tilaa itselleen tehneelle Juho Tuomiselle, joka ohjasi pallon kevyesti kantapäällään taka-alanurkkaan.

Maxien riemu noususta maalin päähän jäi kuitenkin lyhyeksi. Ilves iski heti seuraavasta tilanteesta maalin ja karkasi takaisin kahden maalin johtoon. Inapshba löysi poikittaissyötöllä Antti Teittisen, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan. Heikkilä onnistui torjumaan ensimmäisen laukauksen, mutta pallo kimposi takaisin Teittiselle, jonka toisen laukauksen eteen ei ehtinyt muut kuin maaliverkot. Ilves 3-1 johtoon.

Toisella puoliajalla ei virheitä kertynyt kuin muutama, mutta kortteja nähtiin saman verran. Molemmat joukkueet saivat ottelussa kaksi keltaista korttia ja nelisen minuuttia ennen loppua nähtiin myös punainen kortti.

Maxien hakiessa kavennusosumaa ilman maalivahtia pääsi Teittinen roikottamaan laukauksen kohti Maxien tyhjää maalia. Vesa Pajula hyppäsi palloon ja kun ei päällään ylttänyt, otti pallon haltuun kädellään. Tuomarit olivat tilanteessa hyvin hereillä ja Pajulalle tilanteesta punainen kortti.

Samalla ottelu oli taputeltu. Ilves pääsi kaksi minuuttia pyörittämään palloa ylivoimalla ja loput pari minuuttia Ilves pyöritti peliä muuten vaan, eivätkä Mad Maxit saaneet kirivaihdetta kunnolla silmään. Lopputulos 3-1.

Viikonloppuna saadut kaksi voittoa nostivat tappiolla kauden aloittaneen Ilves FS:n sarjataulukossa jo viidenneksi, yhden ottelun edellä olevia joukkueita vähemmän pelanneena. Maxeille tappio oli jo kolmas neljästä pelatusta pelistä ja joukkue on jumahtanut sarjan kolmanneksi viimeiseksi.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.