Ilves vei pisteet ja piirinmestaruuden

Hakkarin tanssilattialla nähtiin kaksi erilaista puoliaikaa. Ensimmäisellä puoliskolla Ilves vei ja Loiske oli totaalisessa pyörityksessä, mutta toisella puoliajalla Ilves nyhjäsi ja Loiske rokotti paikoistaan. Erävoitot tasattiin 1-1, mutta Ilves vei kuitenkin kaikki ottelun pääpalkinnot mukanaan kotiinsa: 3 pistettä ja piirinmestaruuden.

Ilves FS:n ja Loiskeen välisessä Futsal-Liigan paikallisottelussa oli tuplaten palkintoja jaossa, sillä sarjapisteiden lisäksi ottelussa pelattiin Tampereen piirinmestaruudesta. Ilves oli pudottanut piirin semifinaalissa Mad Maxin ja Loiske ACE:n.

Paikallisotteluissa on totuttu näkemään armotonta taistelua kaksintaisteluissa ja tasaisia vääntöjä, mutta tänään oli tarjolla jotain muuta. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun pelaamaan aktiivista hyökkäyspeliä, joten katsojia hemmoteltiin nopeatempoisella pelillä ja maaleilla.

Ilveksen 3-6 voiton varmisti tänään joukkueen suoritusvarmuus, joka oli selvästi Loisketta parempaa. Ilves iski paikoistaan tehokkaammin maalit eikä Loiskeen toisen puoliajan kiri riittänyt nostamaan joukkuetta kuin kolmen maalin päähän. Ilveksen kannalta huolestuttavaa on kuitenkin joukkueen toisen puoliajan peli, joka on nyt jo parissa pelissä putkeen ollut huolimatonta verrattuna otteluiden ensimmäisiin puoliaikoihin.

Ilves on kunnostautunut viime otteluissa salama-aluilla eikä Loiske-peli ollut poikkeus. Ottelu ehti vanheta vain 29 sekuntia kun pallo oli ensimmäisen kerran vastustajan maalissa. Juha-Pekka Torvinen syötti pallon kulmapotkusta laukaisupaikkaan Antti Teittiselle, jonka ensimmäisen kosketuksen sijoitus kimpoili Loiskeen maalivahdin Leo Rantasen käsien kautta maaliin. Ilves 0-1 johtoon.

Seuraavien parin minuutin aikana maalintekopaikkoja syntyi molempiin päihin. Ilves-maalivahti Juha Ojanperä tarjosi puolentoista peliminuutin kohdalla mainion pystysyötön Torviselle, joka pääsi koittamaan johdon tuplaamista, mutta Rantanen torjui lähentelyt. Seuraavat paikat syntyivät Ilveksen päätyyn. Toni Järvinen antoi vuorostaan pystysyötön Ilves-maalin edustalle unohtuneelle Mikko Järviselle, mutta Ojanperä oli hyvin hereillä ja peitti lähietäisyydeltä tulleen ohjauksen kulmaksi.

Loiske käytti ottelussa nopeita vastahyökkäyksiä aina paikan tullen ja oli useaan otteeseen lähellä onnistumista. Joukkueen viimeiset syötöt eivät kuitenkaan osuneet kohdalleen ja tilanteet kuivuivat kasaan yhtä nopeasti kuin syntyivät. Muutamat maalia kohden tulleet laukaukset Ojanperä poimi varmasti. Myös Loiskeen pienikokoinen, mutta taitava Teemu Heinonen väläytti pariin kertaan haastamalla ohi Ilves-puolustajasta, mutta päätyi laukauksen sijaan syöttämään pallon takaisin vaarattomaan paikkaan.

Lisämaalia saatiin odottaa kymmenennelle peliminuutille asti. Lopulta Ilveksen johto tuplaantui ajassa 9:34. Jaakko Laitinen kaivoi pallon hyökkäyspäässä itselleen ja tuikkasi pallon päättäväisesti maalin kattoon. 0-2.

Tällä kertaa maalihanat pysyivät avoimina ja lisäosumia syntyi heti perään. Seuraavana onnistui Jani Nyblom. Nyblom toi pallon ylös, pelasi seinän Markus Sairialan (kuvassa) kanssa ja pääsi sijoittamaan läheltä taka-alanurkkaan. 0-3.

Rantanen Loiskeen maalilla joutui todelliseen pallosateeseen ensimmäisen puoliajan puolivälissä, sillä maalintekopaikkoja syntyi vähän väliä. Teittiselle tarjoutui pari mainiota maalintekopaikkaa putkeen, ensin puolittaisesta läpiajosta ja heti perään vastaavasta kulmapotkusta, kuin mistä ottelun ensimmäinen maali syntyi, mutta tällä kertaa Rantanen ehti torjumaan. Myös Timur Inapshba pääsi läpiajoon ja laukoi kohti avointa etunurkkaa, mutta Rantanen piti joukkueensa pystyssä.

Myös Ojanperä joutui venymään pariin kertaan parhaimpaansa. Tommi Ahola pääsi vastahyökkäyksestä laukomaan kahdesti Ilves-maalin edestä, mutta Ojanperä ehti molempien laukausten eteen. Tilanteesta seuranneen kulmapotkun jälkeen Loiskeen improvisoitu hyökkäys avasi komeasti koko Ilves-puolustuksen, mutta Sairiala oli hereillä ja liukui katkaisemaan viimeisen takatolppasyötön.

Loiskeen hyvä painostushetki päättyi Ilveksen maaliin. Teittisen roikkosyöttö löysi ylösnousseen Joni Pakolan, joka tiputti pallon takaviistoon Raimo Sokalle. Sokka laukoi pallon hallitusti volleystä takanurkkaan.

Seuraava Ilveksen hyökkäys päättyi myös maaliin ja ottelu alkoi vaikuttaa taputellulta. Rantanen torjui Pakolan kovan laukauksen, mutta Teittinen oli tilanteessa hereillä ja ohjasi irtopallon ilmasta päänsä yli maaliin. Ilves 0-5 johtoon.

Puoliajan lopulla entisessä kotiareenassaan vakuuttavaa peliä pelannut Sairiala pääsi myös itse maalintekijätilastoon. Laitinen löysi syötöllään maalia kohti ajaneen Sairialan, joka ohitti hallitusti Rantasen ja viimeisteli komeasti 0-6 maalin.

Loiske ei kuitenkaan rökälenumeroista huolimatta luovuttanut peliä missään vaiheessa, vaan jatkoi aktiivista peliään. Yritys palkittiin ajassa 18:10. Toni Järvinen laukoi Mikko Järvisen antamasta kulmapotkusta matala kudin, joka livahtaa ohi Ojanperän. Puoliajalle siirryttiin Ilveksen 1-6 johdossa.

Toisen puoliajan alku näytti Ilveksen kannalta lupaavalta. Joukkue laukomaan kolme kertaa ensimmäisten 13 sekunnin aikana. Minuutin pelin jälkeen Inapshballe tarjoutui myös todellinen avopaikka. Torvinen syötti kahden puolustajan välistä keskellä vapaana olleelle Inapshballe, joka kuitenkin laukoi ohi koko pallosta.

Sihti ei ole kohdillaan muillakaan. Nyblom tarjosi puoliajan alussa Jarno Majamaalle vapaan laukaisupaikan, mutta Majamaan sijoitus painui takaseinään. Laitinen lirutti läpiajosta pallon Rantasen puikoista kohti maalia, mutta palloon ehti ennen maaliviivaa vielä puolustaja. Jatkotilanteessa pallo kimpoili vielä Nyblomille, mutta hänen laukaus painui tolpan kautta ohitse. Ilves-pelaajien maalijyvä oli selvästikin jäänyt puoliajalla pukuhuoneeseen.

Loiske sai Ilveksen tuhlailuista lisää virtaa peliinsä ja jatkoi aktiivista hyökkäyspeliään. Joukkueen nuorilta pelaajilta ei todellakaan puuttunut yritystä, mutta suoritusvarmuus ei ollut huippuluokkaa. Joukkueen saamista puolittaisista maalintekopaikoista ei aiheutunut Ojanperälle juurikaan torjuttavaa laukausten painuessa ohi maalin. Yhdestä Loiskeelle auenneesta kolmella yhtä vastaan hyökkäyksestä joukkue ei saanut edes laukausta aikaan.

Maaleja sai toisella puoliajalla odottaa pitkään. Ilves painoi erän puolivälissä päälle todella vahvasti, mutta Rantanen Loiskeen maalissa esitti muutamia komeita torjuntoja. Ottelussa mentiin vauhdilla päädystä päätyyn kunnes seuraava osuma syntyi ajassa 36:40. Ilveksen hyökkäykseen lähtö pysähtyi pelaajien liukasteluihin ja Toni Järvinen pääsi laukomaan vapaaksi jääneen irtopallon ohi Ojanperän. Loiskeen kiri alkoi.

Ilves sen sijaan jatkoi huolimatonta hyökkäyspeliään ja Loiskeelle tarjoutui seuraava maalintekopaikka. Kai Jyrkiäinen katkaisi Ilves-syötön ja käynnisti nopeasti kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen. Jyrkiäinen viivästytti syöttönsä viime tinkaan asti, kunnes tarjosi takatolpalle Mikko Järviselle, jolla oli helppo työ nostaa pallon yli Ojanperän. Loiske oli noussut jo kolmen maalin päähän, 3-6.

Illan kovimmat aplodit keräsi Loiskeen hyvästä kiristä huolimatta ottelun erotuomari, joka vihelsi palautusvirheen Loiskeen pelatessa ilman maalivahtia. Viime kauden sääntöjen mukaan tuominnut erotuomari vihelsi epäsuoran vapaapotkun Loiskeen lentävän maalivahdin koskiessa palloon Ilveksen kenttäpuoliskolla. Onneksi toisena erotuomarina oli UEFA Futsal Cupin Elite Roundille valittu Toni Lehtinen, joka piti lyhyen sääntökertauspalaverin kollegalleen ja peliä päästiin jatkamaan oikeilla säännöillä.

Loiskeen hyvästä kiristä huolimatta lisämaaleja ei ottelun viimeisillä minuuteilla nähty ja Ilves korjasi täyden pistepotin ja piirinmestaruuden kotiinvietävikseen. Lopputulos 3-6.

Voitosta huolimatta ottelussa oli hälyttävää Ilveksen pelin aneemisuus toisella puoliajalla. Joukkueen taso laski erinomaisesta ensimmäisestä puoliajasta huomattavasti ja Loiske pääsi murskalukemista huolimatta takaisin peliin mukaan. Sama tapahtui myös viime perjantain Futsal Cupin pelissä.

Ilveksen päävalmentaja Petteri Pulkkinen harmitteli joukkueen otteen herpaantumista:
"Hyvällä asenteella ja liikkeellä lähdettiin peliä ratkaisemaan ja 1. puoliaika oli hyvä. Toisesta puoliajasta jäi kuitenkin vähän sekava ja huolimaton kuva. Kun peli oli ratkennut niin tilanteita ei luotu enää yhtä päättäväisesti ja keskittymisen herpaantuminen näkyi avopaikkojen tuhlailulla. Loiske näytti kuitenkin ettei mestari saa mitään ilmaiseksi ja tuntuu että joukkueet haluavat mitata tasonsa joka pelissä loppuun asti.", kommentoi Pulkkinen.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.