Nousukiidossa oleva Ilves FS hakee lisää vauhtia Porista

Keltapaitojen seuraava etappi Futsal-Liigassa on lauantaina Porissa, jossa vastassa on PoPa. PoPa on ollut perinteisesti kova kotijoukkue eikä helppoa peliä ole varmasti luvassa lauantainakaan. Lauantaisen vieraspelin jälkeen Ilves FS faneja hemmotellaan, sillä seuraavat neljä Futsal-Liigan ottelua ovat kotipelejä.

Futsal-Liiga jatkuu viikonloppuna täydellä kierroksella. Ilveksen vastustajana tällä kierroksella on seitsemättä kauttaan pääsarjassa pelaava porilainen PoPa.

Porin urheilutalo on ollut perinteisesti vaikea paikka hakea täyttä pistepottia, eikä tämäkään kausi ole tehnyt poikkeusta. Kauden kaksi vieraspeliään PoPa on hävinnyt, mutta kotona saldona on kaksi voittoa ja tasapeli. PoPa:n kotisalin vaikeuden sai kauden avauspelissä kokea myös viime vuoden liigakakkonen KaDy, jonka PoPa kaatoi 3-2.

Ilves on käynyt viime kausina pelaamassa tiukkoja pelejä Porissa. Vähämaaliset ottelut ovat kuitenkin kääntyneet Ilveksen muutaman maalin voitoiksi. Edellinen Ilveksen tappio Porin urheilutalosta löytyy kolmen kauden takaa, jolloin Ilves hävisi runkosarjassa luvuin 2-0. Kauden päättäneissä pudotuspeleissä Ilves kuitenkin palasi Poriin ja voitti vuorostaan 0-2 lukemin aiheuttaen PoPa:lle sen historian ainoan maalittoman kotiottelun.

Viiden ottelun voittoputkessa oleva Ilves hakee Porista jatkoa voittoputkelleen. Ilves on esiintynyt viime otteluissa kaksijakoisesti. Ensimmäisillä puoliajoilla joukkue on ollut ylivoimainen, mutta toisella puoliajalla huolellisuus on kadonnut Ilveksen pelistä. Ehkäpä porilaiset onnistuvat laittamaan Ilveksen koville jo ensimmäisellä puoliajalla, jolloin joukkueen on pakko pelata myös toinen puoliaika huolellisesti.

PoPa:lla on ollut tällä kaudella kaksi pisteiden tekijää ylitse muiden. Vesa Lamminen on elänyt uutta nuoruuttaan tehden 8+2 tehot ja Sami Rantala on saalistanut kahdeksan tehopistettä (4+4). Kaksikko on tehnyt reilusti yli puolet PoPa:n tehoista liigassa.

Ilveksellä tehomiehiä on löytynyt selvästi laajemmalta rintamalta. Viisi pelaajaa, Antti Teittinen (7+2), Jarno Majamaa (5+4), Jani Nyblom (4+2), Timur Inapshba (2+4) ja Juha-Pekka Torvinen (2+4), ovat kaikki nakuttaneet yli piste per peli keskiarvolla.

Lauantaina pelattavan vieraspelin jälkeen vuorossa onkin kotipeliputki, sillä Ilveksen neljä seuraavaa Futsal-Liigan peliä ovat kotiotteluita. Ensi viikon viikonloppuna Ilves pelaa Spiral-hallilla kahdesti, lauantaina 19.11. vuorossa on Tampereen derby liigaan noussutta ACE:a vastaan ja sunnuntaina 20.11. vastaan astelee Tervarit. Ennen vuoden vaihdetta Ilves FS pelaa kotonaan vielä 30.11. TPK:ta ja 6.12. GFT:tä vastaan.

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.