Kooveelle kauden viides tappio

Koovee kärsi kauden viidennen tappionsa, kun Nokian Krp oli kotikentällään vahvempi lukemin 8-6 (2-3,3-1,3-2). Erän alut olivat vierasjoukkueelle myrkkyä, kun kotijoukkue iski jokaisen erän alkuun maalin. Ottelu jatkoi Kooveen harmillista vierastappiosarjaa ja toi taasen Krp:lle toisen peräkkäisen voiton.

Ensimmäinen erään kotijoukkue sai mainion startin, kun Petri Widgren pääsi iskemään vastahyökkäyksen päätteeksi lukemat 1-0 taululle. Tämä kuitenkin toimi hyvänä herätyksenä Kooveelle ja viisi minuuttia myöhemmin Jussi Luoma syötti Lasse Salmiselle paikan hyvän kuvion päätteeksi ja tulos tasoittui. Jo seuraavassa vaihdossa Vesa Wettervik ja Aki Hietanen taiteilivat komean seinän keskialueella, joka siivitti Wettervikin läpiajoon. Miestä rikottiin ja tuomarin käden nostosta seuranneen hämmennyksen myötä Miro Lehtinen pääsi sijoittamaan pallon maaliin. Tämän jälkeenkin vierailla oli hyvä ote peliin, vaikkakin kotijoukkue pääsi jälleen pikkuhiljaa mukaan tahtiin.

Seuraavan maalin iski jälleen Koovee, kun hyvin rakennetun tilanteen jälkeen Paul Kotilainen iski pallon maaliin Marko Lahtisen syötöstä. Kotijoukkue salamamaaleili takaisin kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa, kun Henri Johansson sijoitti poikkisyötön sisään hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi. Aivan erän viime sekunneilla vierailla oli vielä erinomainen paikka lisätä johtoaan, kun Salminen ja Lahtinen pääsivät kaksin maalivahtia vastaan, mutta erinomaisesti torjunut Matti Tuomiranta heittäytyi oikea-aikaisesti pallon tielle. Tätä torjuntaa kotijoukkueen päävalmentaja Mika Myllyniemi piti yhtenä ottelun kulminaatiopisteenä.

Hyvä kiri kaatui hölmöilyyn

Vierasjoukkue lepsuili toisen erän alussa omassa päässään ja kotijoukkueen Benjamin Reusser pääsi iskemään Visa Rikalan syötöstä. Vieraat heräsivät jälleen muutaman minuutin päästä. Koovee piti hyvin palloa ja Kimmo Kontiainen pelasi pallon Lehtiselle, joka upotti pallon vakuuttavasti verkkoon. Vieraat pystyivätkin tämän jälkeen melko hyvään pallokontrolliin, vaikkakin kotijoukkuekin loi tukun hyviä paikkoja. Johansson tasoitti pelin erän viimeisen viiden minuutin alussa ja iski vielä toisen onnekkaan oman pelaajan kautta uponneen osuman erän loppuun. Näin ollen kotijoukkue oli toisessa erässä hiukan parempi ja pääsi kolmanteen erään johtoasemasta.

Wettervik otti toisen erän loppuun hölmön jäähyn jälkitilanteesta ja vieraat aloittivat erän alivoimalla. Alkuun ylivoima ei näyttänyt vaaralliselta, mutta lopulta kaksi sekuntia ennen jäähyn päättymistä Johansson osui neljännen kerran. Koovee lähti nyt siis tasoittamaan ottelua kahden maalin takaa, kahdella ketjulla ja vaikka laukauksia sateli, niin osumia ei alkuun tullut. Ajassa 50.08 Arto Riihimäki otti aikalisän ja palasi takaisin kolmen ketjun peluutukseen. Ei mennyt minuuttiakaan, kun Mikko Immonen kavensi maalin edestä Kotilaisen hyvästä syötöstä. Pari minuuttia myöhemmin Kontiaisen heitto maalin takaa meni kotijoukkueen verkkoon, joten peli ja omat maalit olivat tässä vaiheessa tasan.

Paikkoja riitti tämänkin jälkeen maaleihin, kunnes Koovee teki kaamean vaihtovirheen, jossa Johansson jätettiin vapaaksi kesken vapaalyönnin. Mieshän ei tietenkään erehtynyt, vaan ajassa 58.31 lukemat olivatkin 7-6. Vieraat yrittivät vielä ilman maalivahtia, jolloin Timo Johansson pääsi iskemään tyhjiin loppulukemat 8-6.

Yksilöt ratkaisivat

Kotijoukkueen voiton takuumiehiä olivat varsinkin maaleilla juhlinut Johansson, 29 kertaa torjunut Tuomiranta, kovaa duunia painanut Rikala ja loistavasti kamppaillut ja energinen puolustaja Janne Salonen. Kooveen pelissä kaikkein positiivisinta oli ketjujen tasapuolisempi onnistuminen. Lehtinen oli tänään erinomainen, kuten samassa ketjussa pelannut nuorikko Hietanenkin. Luoma ja Salminen loivat tukun paikkoja ja hyviä tutkapareja on ruvennut löytymään muualtakin, kuin ykkösketjusta. Kotijoukkueesta paistoi tahto voittaa ottelu ja mahdollisuus tähän tarjoiltiinkin lopulta melko halvalla. Kooveen karvauksesta tultin ajoittain helposti läpi, kun taasen vierasjoukkue tilkitsi paremmin väylänsä kiinni.

Kooveen nuoren Immosen kausi on ollut komea, mutta mitä mieltä kaveri oli tämän päivän paikalliskamppailusta ja pelaamisesta ylipäänsä?

-Kaveri iski paremmin paikoista sisään. Meillä niitä riitti, muttei osuttu. Mulle ei ole nyt tärkeintä onko kyseessä paikallispeli vai ei, vaan se, että ylipäänsä pääsee pelaamaan liigassa. Kehittyminen on päätavoitteena.

Kooveen Riihimäki ei hallunut syytellä ketään helposta maalista, mutta löysi hiukan parannettavaa tuomarilinjasta.

-Missään tapauksessa ei tuomarilinjaa kaaduttu, mutta molempien joukkueiden peliä haittasi se, että mailaan sai lyödä koko ajan. Molemmille olisi tullut viheltää enemmän jäähyjä ja hämmentää, ettei esimerkiksi meille tullut yhtäkään siitä johtuvaa jäähyä. Ottelu oli kuitenkin tiukka ja Krp pelasi eri hyvin.

Kotijoukkueen Myllyniemi oli omiinsa silminnähden tyytyväinen, eikä kieltänyt etteikö viime aikoina olisi palaveerattukin.

-Kyllähän tässä on välillä syvissä vesissäkin menty ja palaveria pidetty, kuten kuuluukin tietyissä tilanteissa. Isot pelaajat pelasivat hyvin, mutta ei voida unohtaa meidän työmyyriä ja heidän hyvää panostaan.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.