Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SB-Pro Nurmijärveltä ensi kertaa naisten cupmestari

 

SB-Pro Nurmijärveltä ensi kertaa naisten cupmestari


SB-Pro Nurmijärveltä otti kaikkien aikojen ensimmäisen salibandyn naisten Suomen Cupin voittonsa kun se kaatoi Tampereella Classicin 5-4 (2-1, 0-3, 2-0). Tasaisen finaalin ratkaisumaalin laukoi puolustaja Viivi Lehtimäki kolme ja puoli minuuttia ennen loppusummeria.

Maalihanat aukesivat tunnustelevan avauserän lopussa kun Mira Wickman ja Karoliina Kujala laukoivat SB-Pron kahden maalin johtoon ja heti perään Classicin Hanna Sipiläinen kavensi. Toinen erän oli emäntien, vaikka Pron Mira Wickman kykenikin vielä iskemään Pron uudelleen johtoon Classicin Eliisa Alangon tasoituksen jälkeen. Alanko toi päivän toisella maalillaan Classicin tasoihin, ja perään tamperelaiset karkasivat ensi kertaa johtoon. Pro ei saanut palloa purettua omasta päästä ja Classicin juniorilahjakkuus Alisa Pöllänen täräytti lukemiksi 4-3.

Alussa epätavallisen varovasti pelannut SB-Pro lisäsi vauhtia kolmanteen erään, ja yritys palkittiin jo neljännellä minuutilla Laura Hietamäen laukoessa keskeltä laukaisusektoria tasoituksen kaksoissisko Mirja Hietamäen yrityksen jälkeen.
SB-Pron Jenni Morottajan jäähy heti tasoituksen jälkeen tarjosi Classicille paikan uuteen johtoon, mutta hyvä pyöritys tuotti vain Nina Rantalan tolppalaukauksen.
Laura Hietamäki oli mukana myös voittomaalissa, kun pallo päätyi häneltä puolustaja Viivi Lehtimäelle ja tämä kiskaisi peittävien pelaajien välistä nopean laukauksen, joka yllätti Classicin tshekkimaalivahti Daniela Kreisingerovan.

- Mahtava tunne, tuore cupmestari Jenni Morottaja hymyili kultamitali kaulassa ja myönsi viime kauden finaalitappion lisänneen nälkää. - Itse asiassa muistissa oli myös vuoden 1998 cupfinaali kun hävittiin Keravan Kisa-Veikkojen kanssa Classicille 7-1. Itselläni oli tänään vaikeuksia kun en viihdy yhtään tuollaisessa seisovassa pelissä, vauhdinpito ja rymistely sopivat paljon paremmin. Onneksi Viivi Lehtimäki ja muu nuoret hoitivat homman hienolla pelillään.
SB-Pron päävalmentaja Sami Saarikoski löysi voitolle selvän syyn.
- Tahto. Se ratkaisi tänään. Vastustaja tuli välillä takaa ohi, mutta meillä on joukkueessa nuorten seassa kokeneita pelaajia ja nuoretkin ovat olleet voittamassa junioreissa mestaruuksia ja isoja pelejä ja oppineet voittamisen kulttuuria. Tänään oli tarkoitus tulla vauhdilla alusta asti, mutta oma peli löytyi kunnolla vasta kolmannessa erässä.

Salibandya, Tampere
Naisten Suomen Cupin loppuottelu
Classic, Tampere - SB-Pro, Nurmijärvi  4-5 (1-2, 3-1, 0-2)
1. erä: 9.38 Mira Wickman 0-1, 18.49 Karoliina Kujala (Viivi Lehtimäki) 0-2, 19.11 Hanna Sipiläinen (Nina Rantala) 1-2.
2. erä: 24.33 Eliisa Alanko (Tiia Raitanen) 2-2, 24.52 Wickman 2-3, 27.18 Alanko (Minna Kallio) 3-3, 29.11 Alisa Pöllänen 4-3.
3. erä: 43.19 Laura Hietamäki (Mirja Hietamäki) 4-4, 56.40 Viivi Lehtimäki (Laura Hietamäki) 4-5.

Torjunnat:
Daniela Kreisingerova Classic 4+1+5=10,
Laura Loisa SB-Pro 8+5+5=18.

Jäähyt: Classic 0 min SB-Pro 2 min.

Erotuomarit: Rainer Ehro ja Mervi Flinkman.

Yleisöä: 254.

UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Salibandy Club Classic - logo

Classic - 2011-2012 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää