Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Everi painonnoston MM-kilpailuihin

 
Antti Everi painonnoston MM-kilpailuihin


Neljän vuoden tauon jälkeen Suomi osallistuu painonnoston naisten ja miesten MM-kilpailuihin. Syyskuun 15.-26. päivä Thaimaan Chiang Maissa järjestettäviin kilpailuihin lähtee neljän urheilijan joukkue. Puntti-Karhuista mukana ovat Tea Grönman (sarja 48 kg) ja Anna Everi (63 kg), Parkanon Puntista Sini Kukkonen (53 kg) ja joukkueen ainoa miesnostaja on Tampereen Pyrinnön Antti Everi (+105 kg). Joukkueen valmentajina ovat Kari Kinnunen ja Matti Everi. Lisäksi MM-kilpailuihin matkustaa tuomaritehtäviin Taisto Kuoppala.

Suomen joukkue on MM-tasolla varsin kokematon. Jokaiselle nostajalle yleisen sarjan MM-kilpailut ovat ensikokemus. Joukkueen kuopus, Anna Everi, 19, kävi tosin alkukesällä nuorten MM-kilpailuissa ja sijoittui hienosti sijalle 9. Muut nostajat ovat hankkineet kansainvälistä lavatuntumaa EM-kilpailuissa, joista jokaisella on viime vuosilta sijoituksia 10. parhaan joukkoon.

Vancouverissa neljä vuotta sitten Suomella oli kolme kilpailijaa. Heidi Harju jäi ilman tulosta, Hanna Keränen oli paras, sijoittuen 69 kilon sarjassa sijaluvulle 17 ja Miikka Huhtala otti 23. sijan sarjassaan 105 kiloa.

Chiang Maissa jaetaan maakohtaisia olympiapaikkoja ja siitä syystä mukana on lähes 100 kansakuntaa. Suomi ei maakohtaisia paikkoja näistä kilpailuista havittele, sillä se vaatisi täydet nais- ja miesjoukkueet. Suomi tähtää ensi kevään EM-kilpailuissa jaettaviin maakohtaisiin olympiapaikkoihin. Niihin pääsevät käsiksi parhaat sellaiset maat, jotka eivät MM-kilpailuista paikkoja ole saaneet.

UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää

Tampereen Pyrinnön Jenni Puputti on valittu EM-kisoihin

Suomen Painonnostoliitto on valinnut Tampereen Pyrinnön Jenni Puputin kilpailemaan huhtikuussa järjestettäviin EM-kilpailuihin.

Lue lisää

Antti Everi Pekingin olympialaisiin

Kansainvälinen Painonnostoliitto kutsui porilaislähtöisen nykyisin helsinkiläistyneen Tampereen Pyrintöä edustavan Antti Everin Pekingin 2008 olympialaisiin.

Lue lisää

Antti Everi varmisteli olympiapaikkaansa SE-tempauksella

Painonnoston EM-kilpailujen superraskaan sarjan B-ryhmän aloitti 9 kilpailijaa. Porilaislähtöinen Tampereen Pyrinnön Antti Everi tempaisi yli 105-kilon sarjan Suomen ennätyksen, 174 kiloa painonnoston EM-kisoissa Italian Lignano Sabbiadorossa. Lopputuloksissa Everi oli yli 105-kiloisten 11:s.

Lue lisää

Everi nosti Suomen mestariksi

Painonnoston Suomen mestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna Porissa. Raskaan (+105) sarjan mestariksi nosti odotetusti Tampereen Pyrinnön Antti Everi. Joukkuekilpailun ykköstila meni niin ikään Tampereen Pyrinnölle.

Lue lisää

Antti Everistä vuoden 2007 nostaja

Suomen painonnostoliitto on jälleen valinnut parhaat nostajat. Tampereen Pyrintöä edustava Antti Everi valittiin niin vuoden nostajaksi kuin vuoden 2007 miesnostajaksi.

Lue lisää