Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KOO-VEE janoaa menestystä Jyrki Rantalan johdolla

 

KOO-VEE janoaa menestystä Jyrki Rantalan johdolla


Viime keväänä Mestiksestä harmittavan niukasti pudonnut KOO-VEE uusiutui kesän aikana sekä johtoryhmä- että pelaajapuolella. Uudeksi päävalmentajaksi valittiin Lempäälän Kisan sensaatiomaisesti Mestikseen nostanut Jyrki Rantala. Managerin tontilla aloitti Torsten Grönberg.

 

Kesällä KOO-VEEn valmennuskoordinaattoriksi nimitettiin seuran edustusjoukkuetta vielä viime kaudella valmentanut Ari Jortikka. Pitkän ja menestyksekkään uran Kooveessa tehneen Jortikan päätehtäviin kuuluu huolehtia seuran edustusjoukkueen, A-nuorten ja B-junioreiden valmentajien keskinäisestä yhteistyöstä. Lisäksi KOO-VEE luo Jortikan vetämänä seuraan oman pelitavan, jonka yhtenä tavoitteena on helpottaa pelaajien siirtymistä nuoremmista ikäluokista vanhempiin ja aina edustustasolle saakka.

 

Kunnianhimoinen päävalmentaja Jyrki Rantala edellyttää pelaajiltaan tinkimätöntä asennetta, itsensä likoon laittamista ja aktiivista pelitapaa. Erityisen paljon johtajuutta Rantala odottaa Antti Räikköseltä, kapteeniksi valitulta Tero Kalelalta sekä jo viime kaudella edukseen esiintyneeltä maalivahtikaksikolta Kohvakka-Taponen.

 

Harjoituskaudella KOO-VEE pelasi 7 harjoitusottelua. Näistä joukkue voitti 4, pelasi 2 kertaa tasan ja kärsi ainoastaan yhden tappion.

 

Perjantaina käynnistyvän Suomi-sarjan ennakkosuosikeiksi Rantala nimeää entisillä SM-liigapelaajilla vahvistuneen HC Keravan, RoKin, VG-62:n, FPS:n, Hermeksen, D-Kiekon sekä K-Laserin. Myös KOO-VEE voidaan laskea tähän joukkoon.

 

Kausi alkaa 4 alkulohkolla, joissa pelataan nelinkertainen sarja. Sen jälkeen jokaisen alkulohkon paras joukkue pääsee suoraan kevätkaudella pelattavaan jatkosarjaan. Lohkojen 2. ja 3. sijoittuneet joukkueet pelaavat ristiin toisten lohkojen 2. ja 3. sijoittuneiden kanssa paikasta jatkosarjaan.

 

Samassa alkulohkossa KOO-VEEn kanssa pelaavat D-Kiekko (Jyväskylä), HCM (Tampere), Hunters (Porvoo), Ketterä (Imatra) ja NasKi (Nastola). Päävalmentaja Rantala muistuttaa, että jo alkulohkosta jatkoon pääseminen vaatii kovaa työtä.

 

Tästä huolimatta KOO-VEEn vähimmäistavoitteena on päästä kevätkauden loppusarjaan, jossa pelaa 8 joukkuetta. Loppusarjassa joukkue tavoittelee paikkaa 2 parhaan joukossa, jolloin Koovee pääsisi mittaamaan tasoaan Mestiksen karsintasarjassa.

 

Viralliseksi tavoitteeksi on asetettu nousu Mestikseen keväällä 2009. Taustaorganisaationa toimivan KOO-VEE Jääkiekko ry:n mukaan mahdollinen nousu saa tapahtua aiemminkin. Taustalla tehdään suunnitelmallisesti töitä sen eteen, että edustusjoukkueella olisi paremmat edellytykset pelata Mestiksessä kuin edellisellä kerralla.

 

KOO-VEEn edustusjoukkueen budjetti alkavalla kaudella on 80.000 euroa. Budjetti on noin 70.000 euroa pienempi kuin Mestiksessä. Jääkiekko ry:n yksi päätehtävistä on sponsoritulojen säilyttäminen viime kauden tasolla.

 

Lippujen hinnat ovat 6 euroa ja 3 euroa. Kausikortti maksaa 150 euroa (yritykset), 55 euroa (aikuiset) ja 35 euroa (seuran jäsenet, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, lapset 12-17 vuotta).

 

KOO-VEE pelaa kotiottelunsa Hakametsän 2-hallissa. Kotiottelupäivinä ovat pääosin perjantai ja lauantai.

 

KOO-VEEn ensimmäinen kotiottelu on lauantaina 22.9. klo 20. Silloin vieraaksi saapuu D-Kiekko Jyväskylästä.

 

 

KOO-VEE 2007-08

 

Maalivahdit:

30 Juha Taponen

31 Harri Kohvakka

 

Puolustajat:

3 Janne Huurtela (LeKi)

4 Tomi Heinonen (LeKi)

6 Tomi Räsänen (KOO-VEE A)

8 Tero Kalela ”C” (LeKi)

9 Rami Alakoski

12 Anssi Ranta ”A”

16 Kimmo Lisko ”A”

24 Eemi Mäkinen (Ahmat A)

 

Hyökkääjät:

7 Teemu Sorri (Kisa-Eagles)

11 Petteri Salonen

14 Samuli Simula

15 Juha Helminen

18 Samu Helminen

19 Juha-Pekka Palmroth (LeKi)

20 Justus Markkula (KOO-VEE A)

21 Sami Nurmi

22 Antti Räikkönen (välivuosi)

23 Antti Silvennoinen (LeKi)

25 Mikko Sulonen (KOO-VEE A)

26 Toni Aro (LeKi)

28 Ville Silvast (Tappara A)

 

Lähteneet:

Timo Ruuska (HeKi)

Tomi Pylvänäinen (HeKi)

Antti Kähönen (HCM)

Toni Sulonen (HCM)

Tuukka Poikonen(HCM)

Henri Virta (Füssen, Saksa)

Henri Kallio (LeKi)

Sami Suhonen (LeKi)

Tommi Välimaa (LeKi)

Teemu Koskinen(LeKi)

Juha Keinänen (LeKi)

Janne Anttila (LeKi)

Miikka Kuusela (LeKi)

 

Vastuuvalmentaja: Jyrki Rantala

Valmentaja, joukkueenjohtaja: Petri Sullanmaa

Huoltajat: Markku Kaunisto, Raimo Nikkilä

Lääkäri: Jari Myllyniemi, Harri Kallio

Manageri: Torsten Grönberg

 

KOO-VEEn tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
Henrik Haapala loppukaudeksi Tapparaan

Henrik Haapala loppukaudeksi Tapparaan

Tappara saa yllätysvahvistuksen loppukaudeksi, kun Liigan viime kauden pistepörssin voittaja Henrik Haapala liittyy kirvesrintoihin. Florida Panthers ja Tappara ovat yhdessä sopineet rikkonaisen kauden pelanneen Haapalan siirtymisestä Tampereelle tämän kauden loppuun.

Lue lisää
Hyökkääjä Niko Ahoniemi lainalle TuToon

Hyökkääjä Niko Ahoniemi lainalle TuToon

Alkukauden KeuPa HT:n riveissä vuokralla pelannut Ilves-hyökkääjä Niko Ahoniemi, 21, siirtyy TuTon Mestis-joukkueeseen loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Lue lisää
Tapparalle kaksi uutta pelaajasopimusta

Tapparalle kaksi uutta pelaajasopimusta

Tapparan tulevien kausien sopimuspelaajien listaan lisätään tänään kaksi nimeä: hyökkääjät Kristian Kuusela ja Jarno Kärki.

Lue lisää
Brett Bulmer ei jatka Ilveksessä

Brett Bulmer ei jatka Ilveksessä

Ilves ja kanadalaishyökkääjä Brett Bulmer ovat yhteisymmärryksessä purkaneet sopimuksensa loppukauden osalta.

Lue lisää
Michael Keränen palaa Ilvekseen

Michael Keränen palaa Ilvekseen

Ilves on tehnyt sopimuksen Michael Keräsen kanssa. 26-vuotiaan hyökkääjän sopimus on loppukauden mittainen ja sisältää option kaudesta 2017-18.

Lue lisää
Kanadalaishyökkääjä Brett Bulmer Ilvekseen

Kanadalaishyökkääjä Brett Bulmer Ilvekseen

Ilves on tehnyt sopimuksen 24-vuotiaan kanadalaishyökkääjä Brett Bulmerin kanssa. Seitsemäntoista NHL-ottelua pelanneen hyökkääjän sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää