Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Everi työnsi ennätyksensä MM-lavalla

 
Antti Everi työnsi ennätyksensä MM-lavalla

Suomen ainoa miesnostaja Antti Everi, 25, suoritti Thaimaan MM-kilpailujen viimeisenä päivänä huipputaistelun rautoja vastaan. B-ryhmässä nostanut porilaisnuorukainen aloitti tempaukset kolmanneksi korkeimmalta, 167 kilosta. Varmana nostajana tunnettu Everi ei kuitenkaan saanut rautoja ylös oikean käden otteen livetessä.

- Olisi varmaan pitänyt puristaa vielä enemmän. Jotenkin tanko tuntui aika liukkaalta ja niin se lipesi muutaman millin, joka riitti "pummiin". Kevyeltä se kyllä tuntui ja ehkä siksi toinen yritys olikin vähän varovainen, kertasi Everi

Kolmannella yrityksellä raudat sitten nousivat kevyesti miehen hallitessa hienosti hermonsa. Jos siinä olisi tullut epäonnistuminen, tulos olisi jäänyt saamatta. Tempaustuloksissa Everi oli lopulta 21.

Työnnössä kaikki irti taktikoiden

Työntö on perinteisesti Antti Everille vähän heikompi laji. Nytkin alkupainot 195 olivat ryhmän toiseksi alimmat. Se nousi varmasti ja näin sijoitus ainakin lähelle pistesijaa oli varmistettu. Everi oli laskenut huoltojoukkoineen, etta uusi työntöennätys 204 kiloa on sijoituksen kannalta todennäköisesti kriittinen paino. Sillä ohitettaisiin useita kilpailijoita, mm. C-ryhmän voittaja tasatuloksella, mutta pari kiloa kevyempänä.

Lähes 35 asteisessa kilpailusalissa ei turhia yrityksiä yli 200 kilon raudoilla pysty tekemään ja niin Everille ladattiin tankoon heti toiseen yritykseen tuo 204 kiloa. Koskaan Antti ei ollut ennen saanut rautaa rinnallekaan, eikä se kyykystä noussut nytkään, vaikka mies kuinka yritti.  Ennen viimeistä yritystä muuttui onnistuminen vielä tärkeämmäksi lopullisen sijoituksen kannalta. Huoltojoukot - isä, pikkusisko ja muut paikalla olleet suomalaiset - noituivat, rohkaisivat, uhkailivat, kannustivat ja antoivat teknisiä ohjeita.

Tampereen Pyrinnön mies tarttui tankoon viime sekunneilla ja näytti jo siltä, että rauta jää jälleen kyykkyyn, mutta jostain löytyi vielä pieni voimanpisara ja tanko nousi kuin nousikin rinnalle.  Ylöstyöntö olikin sitten yhtä "betonia" ja miehen ennätys oli noussut jälleen kilolla. Työnnön sijoitus oli 20.

Mikäli viimeinen nosto olisi epäonnistunut sijoitus olisi pudonnut 24:ksi, mutta nyt Everi päätyi yhteistuloksessa peräti 17. sijalle, mikä tietää, että ollaan varsin lähella olympiarankingin 15. sijaa, ja ilmeistä paikkaa Pekingiin. Harvoin taktikointi onnistuu niin hienosti kuin nyt Antti Everilla. Kuusi kiloa yhteistuloksessa toi 7 sijaa parannusta!

- Hieno päätos ensimmäisissä MM-kisoissani. Tietenkin harmittaa tempauksen alkupainoon jäänti, mutta työntö korvasi kyllä sen moninverroin. valmentajani Jaakko Kailajärven kanssa laskettiin, etta lähelle 380 kilon yhteistulosta olisi mahdollista päästä, ennätyksenihan on 374, kaiken mennessä aivan nappiin. Joka tapauksessa jo nyt olen erittäin tyytyväinen tulokseeni ja luulen, että katsellessani virallista tuloslistaa ja jälkeeni jättämiäni nimiä, tyytyväisyys vain lisääntyy. Toisaalta pitää olla realisti. Maailman kärkikymmenikkö on vielä varsin kaukana.

Painonnoston olympiapaikoista yli puolet jaetaan nyt päättyvien MM-kilpailujen jälkeen. Mikään maa ei kuitenkaan saa jokaiseen sarjaa nostajia, koska kokonaismäärä on rajoitettu miehissä 170:een ja naisissa 90. Tämä tarkoittaa sitä, että MM-kilpailujen sijoitus toisi todennäköisesti olympialaisissa selvästi paremman paikan tulosluettelossa. Suomalaisten mahdolliset olympiapaikat ratkeavat vasta ensi keväänä EM-kilpailujen jälkeen.

Mestaruus Latviaan

Illan A-ryhmässä ennakkosuosikki Latvian Viktors Scerbatihs otti mestaruuden voittamalla Venäjän Evgeni Chigishvin vaivaisella yhdellä kilolla. Ero tuli jo tempauksessa, joka aikaisemmin on ollut venäläisen paraatilaji. Pronssi meni Qatariin.

Matti Everi, Thaimaa


Takaisin edelliselle sivulle
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää

Tampereen Pyrinnön Jenni Puputti on valittu EM-kisoihin

Suomen Painonnostoliitto on valinnut Tampereen Pyrinnön Jenni Puputin kilpailemaan huhtikuussa järjestettäviin EM-kilpailuihin.

Lue lisää

Antti Everi Pekingin olympialaisiin

Kansainvälinen Painonnostoliitto kutsui porilaislähtöisen nykyisin helsinkiläistyneen Tampereen Pyrintöä edustavan Antti Everin Pekingin 2008 olympialaisiin.

Lue lisää

Antti Everi varmisteli olympiapaikkaansa SE-tempauksella

Painonnoston EM-kilpailujen superraskaan sarjan B-ryhmän aloitti 9 kilpailijaa. Porilaislähtöinen Tampereen Pyrinnön Antti Everi tempaisi yli 105-kilon sarjan Suomen ennätyksen, 174 kiloa painonnoston EM-kisoissa Italian Lignano Sabbiadorossa. Lopputuloksissa Everi oli yli 105-kiloisten 11:s.

Lue lisää

Everi nosti Suomen mestariksi

Painonnoston Suomen mestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna Porissa. Raskaan (+105) sarjan mestariksi nosti odotetusti Tampereen Pyrinnön Antti Everi. Joukkuekilpailun ykköstila meni niin ikään Tampereen Pyrinnölle.

Lue lisää

Antti Everistä vuoden 2007 nostaja

Suomen painonnostoliitto on jälleen valinnut parhaat nostajat. Tampereen Pyrintöä edustava Antti Everi valittiin niin vuoden nostajaksi kuin vuoden 2007 miesnostajaksi.

Lue lisää