Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Classic johti vääryydellä - ja hävisi ansaitusti

 
Classic johti vääryydellä - ja hävisi ansaitusti

Kun Classic taipui lauantai-iltana Kalevassa 5-2-johtoasemasta 5-8 (',1-1,0-5) -tappioon Joensuun Josbaa vastaan, olisi helppo vetää johtopäätös, että tamperelaisnippu koki ottelun toisella puoliskolla jonkinlaisen romahduksen.

Siitä ei kuitenkaan ollut kyse. Vajaamiehistöinen Josba kontrolloi peliä oikeastaan koko ajan, vaikka Classic numeroiden valossa alkua hallitsikin. Ensimmäistä kertaa liigaurallaan hyökkääjänä pelannut Markus Otronen (2+1) kavensi ajassa 47.21 maalinedusruuhkasta 5-4:ään, eikä Josban nousua enää voinut estää. Voittomaalin napautti niin ikään lähietäisyydeltä Otto Moilanen juuri 19-vuotiaan Otrosen passista.

- Oltiin Josbaa huonompia koko pelin. Liika maalitilanteita tuli omaan päähän läpi ottelun. Jussi Viitanen piti maalilla meitä pystyssä kaksi ensimmäistä erää, Classicin valmentaja Pasi Peltola summasi ottelun.

- Ottelun puolen välin jälkeen Josba alkoi hyödyntää omia paikkojaan, kun sitä ennen me olimme hyödyntäneet omamme, arvioi puolestaan keskushyökkääjä Juuso Kiviharju (1+1).

Pasi Peltola luonnehtikin Classicin hankkimaa kolmen maalin johtoa salakavalaksi ja totesi, että “vääryydellä johdettiin“, vaikka maalit enimmäkseen aivan tehtyjä olivatkin. Josballa vain paikkoja oli tosiaankin enemmän, joten vierasvoitto oli ansaittu.

Classicin kakkos- ja kolmoskenttä osuivat alkuun molemmat kertaalleen Henri Johanssonin ja Petri Widgrénin saatua nimensä maalitilastoon komeiden syöttelyiden päätteeksi. Lopuista tamperelaismaaleista vastasivat vuoron perään ykköskentän hyökkääjät Kiviharju, Lassi Vänttinen ja Tero Karppanen Josban tasoitettua ensin 2-2:een.

Sitten iskivät enää vieraat, ja etenkin kolmas erä (0-5) oli surullista katseltavaa viime peleissä hyvään tottuneelle kotiyleisölle. Erityisen kirpaisevan tappiosta tekee Classicille se, että Josba oli matkassa erittäin pienellä porukalla, jota vielä karsittiin loukkaantumisten muodossa illan aikana.

- Peliin lähti meiltä 7 pakkia ja 5 hyökkääjää, joista Juhani Tuomainen vielä loukkasi alkulämmössä ja Kimmo Kinnunen pelin aikana. Toiveissa oli, ettei Classic tulisi päätylaudasta asti kiinni, ja niin onneksi kävikin, Josba-luotsi Petri Kettunen kertasi. Hän kuvaili illan peliä asemasodaksi ja käsipalloiluksi, kun hyökkäysvuorot vaihtuivat tasaisesti toisen vetäytyessä aina omaan päähänsä puolustamaan.

Classic pelasi juuri niin kuin joensuulaiset halusivatkin ja Josba pääsi sumputtamaan keskialueen ja iskemään vastahyökkäyksistä. Kun sihtikin alkoi kolmannessa erässä olla kohdallaan, menivät itärajan miehet menojaan. Pasi Peltola ruoski aiheestakin omiaan ja etenkin itseään.

- Vaikka pelaajat tietenkin pelaavat, niin otan omaan piikkiin tämän tappion. Peluutus ja taktiikkapuoli oli aikalailla p:stä, kun ottaa huomioon Josban pelityylin, Peltola suomi.

- Liian laajalla miehistöllä mentiin, jotta pelituntuma olisi pysynyt hyvänä, ja palloton peli ei ollut sellaista, mitä tässä pelissä olisi vaadittu. Mutta kun johdettiin kolmanteen erään mentäessä, niin ei ymmärtänyt muuttaa mitään. Meidän kannalta olisi ollut parempi, jos oltaisiin oltu ekan erän jälkeen tappiolla.

SC Classicin tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää