Sarjakärki GFT kaatui Espoossa

Futsal liigan GFT vs. Ilves FS -ottelun ennakkokaavailut olivat selkeät. GFT vie ja Ilves vikisee. Kultakengät olivat marssineet voitosta voittoon, kun tupsukorvat taas taapertaneet tappioiden syövereissä. Tosin kuntopuntari on Ilveksellä ollut nousujohteinen.

Otteluun oli Ilves valmennus laatinut selkeän pelikirjan, mihin hiukan harvalukuinen Ilves- ryhmittymä sitoutui täysin. Ensnimmäinen jakso Ilvekselle puhtaasti 3-0. Puolustus oli tutun tiivistä ja vastaiskut tehokkaita. Jakson kuumat pelimiehet olivat kaikki , jotka kentällä kävivät. Sami Kokkonen teki liigamaaleistaan ensimmäisen tuulen halkaisijallaan. Ottelulehtisen hehkuttama Petteri Saukoniemi tekaisi kaksi maalia ja kolmaskin oli todella lähellä aivan jakson lopussa. Olli-Pekka Toikkosen temput eivät jättäneet ketään kylmäksi.

Toiselle jaksolle tulivat espoolaiset päättäväisinä ja todella kuumin tuntein. Tutan saivat kokea mm. tuomarikaksikko. Tero Nieminen siirsi Ilveksen neljän maalin karkumatkalle Kokkosen veivattua GFT puolustuksen ensin sekaisin. Tämän jälkeen mentiin tasaisissa merkeissä ja kun kymmenisen minuuttia oli jäljellä, tykitti reikäpaidalla pelannut Panu Autio GFT:n kuparisen rikki. Espoon toinen maali oli hyvin pelattu ylivoima maali. Mutta vain minuutti kavennuksesta nosti kentän jonglööri Toikkonen keltapaidat jälleen kolmen maalin johtoon. GFT painoi peliä reikäpaidan avulla, mutta Ilves kesti. Jani Modig kevensi vielä noin minuutti ennen loppua. Sitten oli ottelun MVP Jussi Lahtisen onnen hetki; vasemmalla jalalla yli koko kentän pallo GFT- maaliin, kun ottelua oli jäljellä puolisen minuuttia. Se oli siinä 2-6 ja eittämättä sarjan taitavin joukkue GFT oli kaadettu.

- Loistava matsi kundeilta, totesi maalivahti Lahtinen ottelun jälkeen. Tällaisessa pelissä on suhteellisen luottavaista olla maalissa kun koko joukkue puolustaa näinkin kurinalaisesti. Lopussa olikin sitten mukava tuulettaa sitä kauan haettua ensimmäistä liigamaalia. Se lämmitti mieltä, vaikkakin päätehtävä onkin ottaa koppeja, saneli MVP Jussi Lahtinen.

- Se oli aikas lähellä vanhaa kunnon Ipaa, mutta matka oln vielä vaiheessa ja jo sunnuntaina todella lyhyen palautumisen jälkeen on vastassa VALO. Se on kova haaste tämän kovavauhtisen GFT pelin jälkeen. Pelasimme vain kahdeksalla kenttäpelaajalla, eikä sunnuntaiksi ole luvassa sairastuvalta lisäapuja. Tästä on kuitenkin mukava jatkaa, mainittiin Ilves valmennuksen puolelta.

- Kyllä tämä GFT on vahva joukkue. Nämä pelit ovat aina mielenkiintoisia ja tapahtumarikkaita. Heitä vastaan on aina miellyttävää pelata ja varsinkin näin voiton jälkeen tämä on helppo sanoa. Ottelu oli valmentajalle ihanteellinen, joukkue sitoutui sovittuun taktiikkaan sata prosenttisesti. Mutta nyt tossut lattiaan ja kohti uutta matsia, mainitsi valmentaja Olli Terho lopuksi.

GFT - Ilves FS 3-6 (0-3)
05.31 0-1 Sami Kokkonen
09.36 0-2 Petteri Saukoniemi
12.57 0-3 Saukoniemi (Olli-Pekka Toikkonen)

23.57 0-4 Tero Nieminen (Kokkonen)
29.59 1-4 Panu Autio (Pekka Sihvola)
33.49 2-4 Ville Spangar (Jani Modig)
34.41 2-5 Toikkonen
39.09 3-5 Modig (Spangar)
39.32 3-6 Jussi Lahtinen (Jukka Lottonen)

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.