Erä kaatui komeasti

Classic palasi joulutauon jälkeen kaukaloon voitokkaana ja kukisti perjantaina hallitsevan mestarin, Tapanilan Erän. Mosahallin matolla tamperelaiset olivat parempia selvin lukemin 7-2.

Pelituntuman puute näkyi

- Joukkueiden otteissa näkyi kolmen viikon tauon jälkeen pelituntuman puute. Virheitä tuli molemmille melkoinen määrä, Classicin päävalmentaja Irina Peltola ruoti vuoden ensimmäisen ottelun tapahtumia.

Ensimmäisessä erässä kenttätapahtumat olivat melko tasaisia ja myös maalit tasattiin lukemiin 1-1. Classicin osumasta vastasi Mari Ulmanen, jolle maali oli samalla kauden ensimmäinen. Keväisestä polvioperaatiostaan vihdoin pelikuntoon toipunut Ulmanen uurasti jo lähes tuttuun tapaansa kentällä. Erän maalin viimeisteli vapaaksi unohtunut Johanna Rossi Gitta Suomisen poikkisyötöstä.

Toisessa erässä karkuun

Erätauon jälkeen pienet kenttäkoostumusten muutokset piristivät tamperelaisten peliä. Classic sai paremmin pallon hallintaan ja pääsi pyörittämään vaarallisesti Erän kenttäpäädyssä. Lopulta Erja Lötjönen sai tuikattua hieman onnekkaastikin johto-osuman Irja Lahtisen esityöstä ja 3-1 viimeisteli Hanna Sipiläinen Katriina Saarisen syötöstä. Lötjönen paukutti vielä ennen taukoa 4-1, tällä kertaa Nina Rantalan tarjoilusta.

Kolmatta erää ehdittiin pelata lähes vartti, kunnes Lahtinen jatkoi nopean avauksen pystyyn, eikä Sipiläinen erehtynyt oikeasta osoitteesta vaan siirsi lukemiksi jo 5-1. Erän lopussa tuomarit "arpoivat" vielä Rantalalle jäähyn ja helsinkiläiset pääsivät kaventamaan ylivoimaosumalla. Johanna Hellstenin laukaus upposi maskissa olleen Classic-vahti Sara Aaltosen taakse ajassa 58.19. Erän kiri loppui kuitenkin Classicin kaunisteltua numeroita vielä kahdesti tyhjiin. Ensin asialla oli hattutemppunsa täydentänyt Lötjönen (3+1) ja toisen maalinsa viimeistellyt Ulmanen.

Maiju Hakulinen pelikunnossa jälleen

Classicin parhaimmistoon kuului ehdottomasti taitava puolustaja Irja Lahtinen, joka käänsi peliä nopeasti ja tuki hyökkäyksiä mainiosti. Lisäksi kapteeni Katriina Saarinen oli hyvällä pelipäällä ja kolautteli muutamaan otteeseen tolppia. Kovalla liikkeellään hanakasti maalipaikkoja hakenut Lötjönen oli myös vauhdissa ja palkittiin Classicin parhaana.

Kaikki kentälliset onnistuivat luomaan hyvin maalipaikkoja, vaikka vastaavasti virheitäkin kertyi vielä aivan liikaa. Ilahduttavaa ottelussa oli puolustaja Maiju Hakulisen paluu kokoonpanoon. Jalkavaivoista pitkään kärsinyt Hakulinen pelasi erän verran totutellen pelitempoon.

Sara Aaltonen torjui varmasti ja pysäytti vastustajan vaarallisimmat hyökkäykset puolustajien siivotessa harvat irtopallon väljemmille vesille. Suuri osa Erän laukauksista pysähtyi myös tamperelaispelaajiin tai hallin päätyseinään. Mosalaisten parhaana palkittiin Elina Enlund.

Classicin tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.